Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ne büyük emek verilerek hazırlanmış bir çizgi roman.
Her karesi suluboya tablo gibi.
Çevirecek bir arkadaşla bunu Türkçeye kazandırsanız tadına doyulmaz.(Görünen sayfalarda yazı da az.)
"Kızıl Baron" sözcüğü hafızamın bir yerinde saklı duruyordu., Wikipedi'ye baktım I. Dünya Savaşı'nda 80'den fazla düşman uçağı düşüren ünlü Alman pilotmuş.
Atlas Okyanusunun her iki kıyısında da savaş çizgi romanı adına hep ikinci dünya savaşı ile ilgili çizgi romanlar var, pek 1. dünya savaşı temalı yok. İlginç birşeye benziyor, en kısa sürede okuyacağım...
Türkçe olmayan kitapları pek indirmiyorum, okumaya
zamanım zaten az ama bu kitap benim de ilgimi çekti.
"Kızıl Baron", Dampyr ve Corto Maltese serilerindeki
maceralarda da geçen bir karakter. Böyle renkli bir
kişiliğin İtalyanlar tarafından kullanılmaması
düşünülemezdi zaten . Teşekkürler dostum.
adresinde üç kitabı pdf olarak buldum. Ama CBR, CBZ de ararsanız vardır. İngilizce balonlanmışı var mı bilmem ama Türkçesi çıkarsa kesin alırım. Orijinal fumetti değilse İtalyanca indirmiyorum çünkü pek iyi bildiğim bir lisan değil.
Corto Maltese zaten tam dönem çizgi romanı serisi, İspanyol İç Savaşı sırasında 50'li yaşlarındaki Corto ortadan kaybolana kadar o dönem tarihindeki önemli kişiler filan hep çıkıyor. Hatta yanlış anımsamıyorsam Semerkanttaki macerasında Corto Enver Paşa ile de karşılaşıyor. Dampyr pek okumadım, beni aşar. Kızıl Baron ile ilgili bir film izlemiştim Fiennes biraderlerden biri oynuyordu, pek güzeldi ama çizgi roman olarak ilk defa denk düştü.