Radikal Kitap - Sayı 198 - 31 Aralık 2004

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
644
8,620
İstanbul
5y97idr.png

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,049
5,966

Sayın funghu ;

7. Sayfada Evrensel Basım Yayın'ın Bir reklamı var ; Şükran Kurdakul'un eserlerinin reklamı. Şükran Kurdakul'un dört ciltlik "Çağdaş Türk Edebiyatı" . Benim okuduğum 2 cilt halindeydi. Okuduğumda , "İşte aradığım kitap. Yazılacaksa böyle yazılır." demiştim.
Bakınız reklamda Server Tanilli'nin şu satırları aktarılmış : "Edebiyat tarihine diyalektik bakışın zenginliğini taşıyan bir baş eser..."

8. sayfada : Tülin Er'in "Kendi Yatağını çizen Öyküler" söyleşi kitabında Yazar Cemil Kavukçu'nun yanıtları oluşturuyor kitabı...

10. Sayfada :
Orhan Kahyaoğlu : Kültür Bakanlığı'nın sizin için hazırladığı kitabı anarak başlamak istiyorum. Kitabı nasıl buldunuz? İçiniz rahat mı?
İlhan Berk : Memet Fuat söylemişti, "
Şairleri ölüm günleriyle değil, doğum günleriyle anmak gerek" Benim üzerime yazılmış yazılar, konuşmalarla dolu kocaman bir kitap.
Vargı : Memed Fuat çok doğru söylemiş...

12. Sayfada : 2004 Roman için rekor yılı
"2004 yılında yayımlanan 262 romanın 121'i 'ilk roman' oldu. 82 erkek , 39 kadın yazarın kaleminden çıkan bu kitapların konularına bakıldığında kadınların, aşkların ve ilişkilerin başı çektiği görülüyor. Kahramanların büyük kısmı her zaman olduğu gibi büyük kentlerde yaşıyor."

Çok değerli inceleme yazarı A. Ömer Türkeş böyle değerlendiriyor.

Vargı : Gerçekten de bir ülke için inanılmaz roman sayısı. Bu gün gibi anımsıyorum bu sayıyı okurken kendime "Herkes roman yazarı oldu sen yıllardır kafanda yazdığın birkaç romanı harflere dökemedin. Senden yazar olmaz." demiştim. Halen geçerli bir vargı.

13. Sayfada : "Yılın çok satan kitapları" na göz atmanızı dilerim. 2004'te neler öne çıkıyor , neler popülermiş görebilirsiniz...

14. Sayfada : "2004'te ne okudular?" var. Ünlü yazarlar 2004 te neleri okuduğunu anlatıyor. Harika bir soruşturma olmuş...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...

ATATÜRK'TEN BAŞKASINI "KURUCU ÖNDER" OLARAK TANIMYAN ,

ATATÜRK'TEN BAŞKASINA "KURUCU ÖNDER" DEMEYEN ,
ATATÜRK'TEN BAŞKASINA "KURUCU ÖNDER" DİYENİN PEŞİNDEN GİTMEYEN ,
TÜM TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN HALKINA (HALKLARINA DEĞİL , BU DEYİM-DEYİŞ BİLİME DE UYMAZ-MANTIĞA DA UYMAZ) ;
2026'NIN
TAM BAĞIMSIZ (HER AÇIDAN) , TAM DEMOKRATİK , TAM LAİK VE TAM SOSYAL ADALET VE TAM ANLAMIYLA HUKUK DEVLETİ ÖZELLİKLERİNE SAHİP TÜRKİYE CUMHURİYETİ GETİRMESİNİ DİLERİM.
SAĞLIK , BAŞARI VE MUTLULUK YOLDAŞINIZ OLSUN...

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
644
8,620
İstanbul
12. Sayfada : 2004 Roman için rekor yılı
"2004 yılında yayımlanan 262 romanın 121'i 'ilk roman' oldu. 82 erkek , 39 kadın yazarın kaleminden çıkan bu kitapların konularına bakıldığında kadınların, aşkların ve ilişkilerin başı çektiği görülüyor. Kahramanların büyük kısmı her zaman olduğu gibi büyük kentlerde yaşıyor."

Şu anda durum daha kötü. İnternette "kitabını yayınla" diye arama yaptığınızda, karşınıza birçok firma çıkıyor.
Bu şekilde kitap, roman çıkartanların sayısı da fazla.