Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Prömiyer Haftalık Sinema Dergisi Sayı 32 (14 Temmuz 2004)
"Daha çok Gelin, Düğün, Diyet üçlemesiyle tanıdığımız ancak başka yüzlerce filmin yaratıcısı Lütfi Akad'dı O. Sinemanın kamera ve insan demek olduğunu, teknolojininse insanın işini kolaylaştırmaktan başka birşeye yaramadığını söylüyordu bir programda. Elli yıllık sinema serüvenini 'Işıkla Karanlık Arasında' adını verdiği bir kitaba sığdırmış ve genç kuşaklarla bu uzun ve yorucu serüvenin tüm ayrıntılarını paylaşmış."
Bu satırlar Aydan Gündüz'ün "Arka Pencere" adlı köşesinden...
"Neden kısa film?
Öncelikle Kısa Film çekmenin bir uzun metraj film çekmekten pek farkı yoktur. Ya da olmamalıdır. Sinema sanatına dair ne kadar bilinmesi, öğrenilmesi gereken şey varsa hepsi kısa film çekimi için de geçerlidir. Hatta iyi bir kısa film için sinema dilini çok iyi bilmeniz gerekebilir. Bunun nedeni az zamanda duygu, atmosfer, heyecan gibi öğeleri harekete geçirmenizin gereğinden gelir. Bu yüzden kısa film bazen kendine has metodlar kullanır, hazır karakter, hazır mekan vb. Kısa filmin dünyada ve Türkiye'de en belirgin özelliği, tam bağımsız bir yönünün olması, özgür olması pek fazla sınır tanımamasıdır. Yaramaz bir çocuk gibi. Her şeyden önce yapımcı derdiniz yor, kimi oynatacağınız konusunda tamamen özgürsünüz, senaryonuza popüler öğeleri katmak durumunda değilsiniz, çünkü amacınız para kazanmak değil saf sinema yapmak oluyor."
Bu satırlar Duygu Bolgül'ün Kısa film ödüllü yönetmen Selim Evci ile söyleşisinden...
Peki ben neden bu satırları önemseyip buraya aldım. Ah yerimiz olsa , ah benim zamanım olsa da ilk kısa film yapma olanağımızın (senaryosu , benim bir öykümden alınacaktı. Gerektiğinde yönetmen de ben olacaktım (Çünkü ben o dönem "Başkent (Şimdi Gazi oldu) Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü" son sınıf öğrencisi idim.) Sinan Çetin tarafından nasıl sabote edildiğini o zamanki kısa film yarışmasına katılmamızı nasıl önlediğini anlatsam. Başka işlerimizi de sabote etmiştir Sinan Çetin....