Prens Valiant-1946

tuzla

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
3 Şub 2010
916
49,576
4kz111xquaw1nwj5g.jpg

emekli

Aktif Üye
17 Eki 2015
496
1,209

Prens Valiant, Modesty Blaise, Flash Gordon, Genç Kız Kalbi (The Heart of Juliet Jones) çizgi romanları bu sitenin en güzel ve vazgeçilmez çizgi romanlarından 4 çizgi roman. Benim gibi birçok üyemizin severek okuduğu ve her ay yenisi ne zaman gelir diye beklediği nostaljik çizgi romanlardan. Büyük emek vererek bizlere ve güzel sitemize hediye ettiğiniz bu birbirinden güzel çizgi romanlar için çok teşekkür ederim üstadım. Sağ olun. Sağlıklı kalın.

Gabby

Onursal Üye
18 Haz 2012
268
1,469
ABD, İkinci Dünya Savaşı dolayısıyla kağıt tasarrufu kaygısıyla içerik üreticisi King Features şirketinden gazetelerde yayınlanan çizgiroman bandlarının boyutlarını küçültmelerini istemiş. Prens Valiant gazetelerin Pazar eklerinin tamamını kapladığından, Hal Foster, bu geçiş döneminde yine sayfanın tamamını kullanmak adına Valiant'ın altına bir yıllığına iki genç İngiliz şövalyesini konu alan Orta Çağ Kalesi adlı 3 panellik yeni bir çizgi band tasarlamış.

Hal Foster Usta'nın yine çizgi kalitesinden ödün vermeyen bilek gösterisi ilgi çekici Orta Çağ Kalesi bir önceki paylaşımda final yaptı. 84 panelden oluşan bu çizgibandın kahramanlarından Prens Arn karakteriyle ilgili müzisyen ve yönetmen Mehmet Güreli'nin rahmetli çizer kardeşi Talat Güreli bir söyleşisinde EsseGesse'nin "Çelik Bilek" in afacan yancısı Rodi karekterini yaratırken Foster'in Orta Çağ Kalesindeki sarışın Prens Arn'dan esinlendiğini söylemişti.

Yeri gelmişken bir dipnot olarak paylaşayım dedim...

yhgg6o.jpg