pixeldrain.com hakkında

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
708
9,227
Merhaba

Yakın zamanda bazı dosyaların sitesi üzerinden paylaşıldığını görüyorum. Hız ve kullanım kolaylığı açısından oldukça pratik ve sorunsuz olan bu site her ne kadar sınırsız yükleme alanı sağlıyor olsa da, bir dosya belirli bir süre indirilmezse sonunda otomatik olarak siliniyor. Bu durumda forumda bu site kullanılarak paylaşılan eserler bir süre sonra erişilemez hâle gelecek.

Pixeldrain’in ayrıca dosyaları sınırsız saklamaya izin veren bir deneysel (experimental) dosya sistemi özelliği bulunuyor. Bu özelliğe yalnızca ücretli abonelik (Patreon veya ön ödemeli) olan hesaplardan pixeldrain.com/d/me adresi üzerinden erişilebiliyor. Ancak forumda paylaşılan dosyaların bu yapı üzerinden mi paylaşıldığı belirsiz, dolayısıyla büyük ihtimalle normal yöntem kullanılıyor ve bu dosyalar yine silinme riski taşıyor.

Bu nedenle tavsiyem, dosyaların süresiz olarak saklanmasına izin veren MEGA veya MediaFire gibi alternatif servislerin tercih edilmesidir.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,554
84,565
hiçbiryerde :)
Evet, bu konu gündeme gelmişti daha önce birkaç kez ve şu an için en güvenilir siteler özellikle mediafire ve mega diye
genel bir görüş bildirilmişti (Direnc11 ve scanfan dostlar sanırım yazmıştı) . Bir kaç yıl önce mediafire ve MEGA hesaplarım
dolmak üzere olduğu için dosya.co gibi bir kaç siteye dosya yüklediğimi hatırlıyorum ama onlar da silinmiştir muhtemelen.

Son 3-4 ayda "İnternetArchive"ye dosya yüklemeye başladım. Üye oldum, ücretli değil, bağış isteğe bağlı yapılabiliyor.
Bana daha kalıcı gibi geliyor bu site. Teknik bilgim olduğundan değil, bir varsayım. Onun handikapı da büyük dosyaları
yüklemek bazen çok zor oluyor, kopuyor vb. Nedenini bilmiyorum...