Philip Kerr - Dedektif Bernie Gunther 09 Katyn Katliamı

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,447
16,723
nTuB3qmT_o.jpg




Berlin 1943.

Stalingrad’ın üzerinden bir ay geçmiştir. Hitler Almanya’nın savaşı kazanacağında ısrar etse de, durumu daha iyi tahlil edebilen cephedeki komutanların morali düşmeye başlamıştır. Smolensk’te Kızılların Polonya askerlerini katlettiği haberi alınmıştır. Nadir görülen bir mutabakatla Wehrmacht ve Propaganda Bakanı Goebbels, Rusların gerçekleştirdiği bu vahşetin çürütülemez delillerine sahip olmak ister ve bunun üzerine Bernie Günther bölgeye gönderilir. Bernie, Smolensk’te, kendisi gibi alt tabakadan Berlinli bir polisi küçük gören Prusyalı asilzadelerden oluşan bir tabakayla karşılaşır. Fakat Bernie’nin derdi uyum sağlamak değildir; kafasında adabı muaşeretten çok daha mühim sorunlar vardır. Tek isteği –kendisi de onun kurbanı olmadan evvel– zeki ve merhametsiz katilin kimliğini açığa çıkarabilmektir.
 

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,447
16,723
Katyn Katliamı veya Katyn Ormanı Katliamı, 1940 yılında yaklaşık 22.000 Polonyalı subay, sivil ve aydınların başlarına birer kurşun sıkılarak gerçekleştirilen toplu infaz. Sovyetler Birliği hükûmeti uzun yıllar bu olayda kendisinin sorumlu olmadığını açıkladı, olayın Nazi Almanyası tarafından gerçekleştirildiğini savundu. Ancak 1990 yılında Mihail Gorbaçov yaşananların Sovyetler tarafından gerçekleştirildiğini kabul etti. Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından 1992 yılında Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin, Polonya Devlet Başkanı Lech Walesa'ya infaza dair Josef Stalin'in imzaladığı emrin orijinal belgelerini verdi. Ayrıca 2010 yılında, dönemin Rusya başbakanı Dmitri Medvedev, 22.000 bin kişinin infaz edildiği bu katliam hakkındaki Sovyet belgelerinin çevrimiçi olarak yayınlanmasını emretmiştir. Bunun üzerine Rusya, hükûmete ait bir web sitesinde Katyn'deki Polonyalı mahkumların katliamına ilişkin belgeleri yayınladı.




1704243_1b.jpg
Forumumuzda yayınlanmış Katyn Katliamı ile ilgili film:

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/katyn-katyn-katliami.171264/
 
Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,136
6,653
Philip Kerr'in serisi , büyük heyecanla sürüyor. Aynı zamanda , Sn. @oktayyapıcı13 'ün açıklamalarını , konuya gerçek hayattan detaylarla katkı sağlaması açısından önemli buldum. Üstelik , roman ve film derken , '' çizgi '' diyarımızda konu , sonuçta konunun ilgili postere kadar uzandığını gördüm. Avusturyalı ressam Theo Matejko'nun pastel renklerle donanmış , resimlerine hiçbir zaman ilgisiz kalamamışımdır. Sevdiğim sanatçının, çok iyi bildiğim bu posterini görünce , Matejko'yu da anmak istedim. Paylaşımı ve katkılarından dolayı @oktayyapıcı13 'e teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Üst