PDF mi CBR mi?

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,885
10,868
Çizgi roman arşivimi " CBR " olarak muhafaza ediyorum.
Ancak çizgi romanlarımı tabletten okumayı tercih ettiğim için,
CBR formatlı çizgi romanları PDF ye çevirip öyle okuyorum tabletten.
Bu işin uzmanı değilim ama CBR formatlı bir çizgi roman sayfalarında gerekli düzenleme yapmam mümkünken
PDF de istenilen düzeltmeleri yapamıyorum.
Ayrıca yıllardır dijital ortamda çizgi roman okyan biri olmama rağmen,

HALA TABLETTE CBR FORMATLI BİR ÇİZGİ ROMAN NASIL OKUNUR BİLMİYORUM.
Daha doğrusu okuma programları indirmeme rağmen bu programı kurup, okumayı beceremiyorum.

BU VESİLE İLE BU KONUDA YARDIMCI OLABİLECEK DOSTLARA ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER.

CYLO

Aktif Üye
8 Haz 2025
304
1,860
Bu işin uzmanı değilim ama CBR formatlı bir çizgi roman sayfalarında gerekli düzenleme yapmam mümkünken

Daha doğrusu okuma programları indirmeme rağmen bu programı kurup, okumayı beceremiyorum.
BU VESİLE İLE BU KONUDA YARDIMCI OLABİLECEK DOSTLARA ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR

Üstadım bu uygulamayı tablete indirirseniz cbr,cbz,zip,rar,pdf dosyalarını rahatlıkla okuyabilirsiniz.
Ben de tablet ve mobil telefondan okuyorum.🤗

kingburger

Yeni Üye
8 Ara 2017
51
108
benim de tercihim, cbr resim dosyaları üzerinde rahatlıkla çalışabiliyorum.
nacizane, resimleri bir dosya içine alıp dosyayı veya resimleri toplu tarayıp sıkıştırdıktan sonra çıkan rar uzantısını silip uzantıyı cbr yapıyorum (öncesinde dosya uzantıları göster ayarını ayarlar- dosyalar menüsünden göster olarak kutucuğunu tıklamanız lazım) mesela thorgal kehribar tanrıçası.rar dosyasını rar silip nokta sonrası cbr thorgal kehribar tanrıçası.cbr yapıyorum.
ben cdisplayex comic book reader kullanıyorum.
bu program yüklü ise ayrıca programı açmanıza gerek kalmıyor, cbr uzantılı dosyayı açınca bu programda açılıyor.
kullanımı çok kolay!
bu arada thorgal bütün külliyat ve blueberry epic ilk 5 kitabı balonladım paylaşmak isterim ama siteye nasıl yüklenir bilmiyorum.
eskiden kovboy kitaplarını değiş - tokuş ederdik.
sağlıcakla kalın dostlar!

upinthesky226

Yeni Üye
11 Tem 2017
9
124

BU VESİLE İLE BU KONUDA YARDIMCI OLABİLECEK DOSTLARA ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER.
Merhaba, geri dönüş için teşekkürler.
Readera diye bir program var, CBR, CBZ dahil bütün dosyaları açıyor.

Şu anda googleplay'de olmayan comictrim diye bir app vardı. İsterseniz sayfanın bütününü okumanıza, ya da kare kare ilerlemenize izin veriyordu. Maalesef artık yüklenemiyor.

juliensorel

Yeni Üye
11 Şub 2010
73
2,186
Açılın çizgi roman okuma doktoru geldi. 😁.
Öncelikle android tabletler için konuştuğumu belirteyim. Eğer amacınız tabletim tüm sayfayı kaplasın kenar beyazlıklar görünmesin derseniz bu işin uzman okuyucusu ComicScreen'dir. Hem bütün çizgi romanları (cbr,cbz,rar,zip..) açar hem de sayfa kenarlarını kroplayarak rahatlıkla tüm ekranı kaplatır. Üstelik de sayfa geçişi son derece hızlıdır. Ama ben yatay çevirdiğim zaman çizgiroman da yatay dönsün paneller kocaman gözüksün diyorsanız o zaman Kuro Reader kullanmanızı öneririm. Çünkü yatay çevirince otomatikman yatay modda çizgiroman okumaya başlarsınız. Webtoon modu sayesinde sayfayı aşağıdan yukarıya kaydırarak panel panel kocaman okursunuz. Yok eğer benim tabletteki bütün çizgi romanlarım kütüphane düzeni gibi raflarda görünsün ama sayfa çevirmesi azıcık yavaş oluversin diyorsanız burada devreye comicat giriyor. Ama comicat yıllardır güncellenmiyor ve 32 bit mimarisine göre çalışıyor. Yani güncel tabletler 64 bit oldukları için güncel tabletlerin büyük bir bölümü comicat'ı çalıştırmıyor. Kütüphane gibi kitaplarımı dizeyim ama sayfa kenarları croplamasın yani sayfa kenarlarındaki beyazlıklar önemli değil tabletimin tamamını çizgiromanım kaplamasa da olur derseniz de sidebooks güzel bir uygulamadır. Ben yıllardır comicat ve comicscreen kullanırım. Ipad kullananlar için ücretli olmasına rağmen comicglass uygulamasını tek geçerim.
Çizgi roman pdf olmaz. Olamaz. Çizgi roman için hatta bence cbr bile olmamalı sadece cbz olmalı. Geçmiş aylarda bir çizgiroman okuma programı yazmaya başlamıştım. Amacım Çizgidiyari sitesindeki bağlantıları görecek çizgi romanın kapağını gösterecek ve ben indirmeye tıklayınca otomatikman indirme linkine gidip oradan indirecek bir program yazmaya başlamıştım. Tabii öncelik çizgi romanı okumaktı. Başta cbr için çok zorlandığımı hatırlıyorum. Cbz formatını çok rahat görüyordu ama cbr problem çıkarabiliyordu. O yüzden de bence çizgi roman için cbz tektir. (Bu arada programı yazmaktan vazgeçtim çünkü mantığını oturtamadım.)
Son olarak sevgili Hacılı üstadım. Size tavsiyem. Telefonunuza gemini ya da chatgpt gibi yapay zeka uygulamanızı yükleyin. Hatta tablete de yükleyebilirsiniz. Onu bir asistan gibi kullanarak hangi çizgi roman okuyucusunu nasıl kullanmanız gerektiğini çok rahat öğrenirsiniz. Yapay zeka artık bildiğiniz öğretmen oldu. Çok da sabırlıdır.

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,885
10,868
Zaman ayırıp bilgilendirme yapan tüm dostlara çok çok teşekkürler.
Sağolun varolun