Patrick Prugne

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,933
25,246
@karlıova dostumuzun tavsiye ettiği Patrick Prugne eserleri. Çoğu Fransızca, birkaç tane İtalyanca var. Kapaklar ve panellerin her biri suluboya sanat eseri.

fjh84b4jq22yclr5g.jpg

fiqpafawql3l7dd5g.jpg

6vt7bff5e2rpydm5g.jpg

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,451
8,909
Çok doğru yazmışsınız değerli @balkan . Yıllar önce , karelerini izlemeye başladığım Prugne'nin her karesi , dediğiniz gibi adeta tablo niteliğindedir. Prugne karelerini izlerken , senaryo konusundan bir şekilde uzaklaşmamak çok zor ! Teşekkürler @Osidi . Yabancı dilden paylaşımlarınız , tıpkı @balkan paylaşımları gibi oldukça dikkat çekici.

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
185
1,256
Herhalde Patrick Prugne üstadın eserlerinin çoğu bu başlık altında mevcut diyebiliriz. Müthiş bir arşiv çalışması Osidi dostum. Bu eserlerden ilk bahsettiğim Iroquois ve devamı niteliğindeki eserlerden başka, Canoe Bay ve l'Auberge au bout du monde okudum. Canoe Bay senaryosunu Tiburce Oger'in yazdığı Prugne'ün yazdığı güzel bir korsan öyküsü. Diğeri de deniz kıyısı bir kasabada geçen fantastik bir öykü diye hatırlıyorum.

Yıllar evvel RRnet sitesinde Frankofon bölümünde Galeri başlığı oluşturmuştum. Galeride sanırım tanıtımını yapmıştım bu iki albümün de. Linkleri bulabilirsem ve şayet site de halen ayaktaysa buraya bırakmaya çalışırım.