Örümcek Adam'ın hayatı [(1962-2020) Genişletilmiş versiyon]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
180

[Resimdeki Görüntü: Örümcek Adam, hapishanede!- Amazing Spider-Man #65]




Peter ve Gwen'in arası düzelir. Örümcek Adam, Norman Osborn'un hafızasının geri gelmesinden korkar. Mysterio televizyonda Örümcek Adam'a meydan okur. Mysterio Örümcek Adam'ın vücudunu bir karınca gibi küçültür ve ve bir minyatüre hapseder. (Aslında küçültmemiştir, onun halisünasyon görmesini sağlar) Örümcek Adam halisünasyondan kurtulup Mysterio'yu bir kez daha yener ve kötü adamı yetkililere teslim eder. Norman Osborn'un hafızası tekrar yerine gelir. Örümcek Adam ve Green Goblin (Yeşil Cin), May hala'nın evinde buluşur ve savaşmaya başlar.Dövüş sırasında Goblin, Spidey'e psychedelic türü bir bomba atar. Örümcek Adam, arkadaşları ve düşmanları hakkında halüsinasyon görmeye başlar. Örümcek Adam bombayı, ona verdiği hasarı ve Goblin'in kendi deliliğini kullanarak Norman'ı hipnotize eder ve Spidey'in kimliğini unutmasını sağlar. Goblin bayılır bayılmaz Peter, Norman'ı hastaneye götürür. Örümcek Adam, Wasp ve Yellowjacket'in Avengers binasında evleneceğini öğrenince, birçok süper kahramanla beraber nikaha katılır. Henry Pym (Antman) ortadan kaybolur. Kaptan Amerika, Wasp'ın doğru düzgün tanımadığı biri ile evlenmesine anlam veremez. Ringmaster ve emrindeki suç sirki (Circus of crime) Avengers binasına saldırır. Yellowjacket'in aslınd Henry Pym olduğu ortaya çıkar. Saldırı sona erince yeni evliler balayına çıkarlar. Örümcek Adam daha sonra Doktor Ahtapot'un bir banka soygununu önleyerek olay yerinde yaralanan bir polis memurunun hayatını kurtarır.




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
1969 Yılı:

180

[Resimdeki Görüntü: Örümcek Adam, yaptığı iyiliklerden dolayı kimseye yaranamadığı için kötü biri olmaya yemin ediyor- Amazing Spider-Man #69]



Peter, Joe Robertson'un oğlu Randy Robertson ile tanışır. Randy ve diğer öğrenciler bir protesto yapar. Kingpin, taş bir levhayı çalar, Örümcek Adam onu engelleyemez. Randy ve diğer öğrenciler protesto sırasında tutuklanır. Örümcek Adam, Kingpin'i takip edip onu yener ve yetkililere teslim eder. Ancak Kingpin, polislere bu hırsızlıkta örümcek Adam'ın da parmağı olduğuna inandırırır. Polis Örümcek Adam'a ateş eder, Örümcek Adam kaçar. Peter ''ne yapsam yaranamıyorum'' düşüncesiyle bir anlığına gerçekten kötü biri olmayı düşünür ancak sonra vazgeçer. Taş levhayı iade etme imkanı olmadığı için evine saklar. Kingpin hapisten çıkmayı başarır. Örümcek Adam, Kingpin'in izini sürer. Onu yakalayacağı sırada J. Jonah Jameson ve Ned Leeds olay yerine gelir ve Kingpin'in karısı Kingpin'i kurtarır. Jameson'un hayatına sürekli karışmasından öfkelenen Peter, onu uyarır. Jameson bayılır. Jameson'u öldürmüş olabileceğinden korkan Peter olay yerinden kaçar. Jameson hastaneye kaldırılır, Daily Bugle'ın komutasını geçici olarak Joe Robertson alır. Örümcek Adam Kingpin ile mücadelesindeki suçsuzluğunu fotoğraflarla kanıtlar ardından Taş Levha'yı Yüzbaşı Stacy'ye iade eder. Eve giderken eski Avengers üyesi olan Quicksilver tarafından saldırıya uğrar. (Quicksilver ve Scarlet Witch, Mangeto'nun iyi biri olduğuna inanmışlardı. Bu yüzden Avengers'dan ayrılmışlardı. Ardından Magneto ve Brotherhood of Evil Mutants ekibine katılmışlardı. Daha sonra X-Men'e yenilmişler ve Quicksilver tekrar New York'a gelip Avengers'a Magneto'nun kendisini kandırdığını açıklamaya çalışmıştı. Quicksilver o sıralarda gazetelerde Örümcek Adam'ın arandığını görmüş ve adaletten yana olduğunu ispatlamak için onu yakalamaya karar vermişti) Örümcek Adam, Quciksilver'ı bir yumruk darbesi ile saf dışı bırakır ve ona basının kendisi hakkında iftira ettiğini açıklar. Quicksilver, Örümcek Adam'dan özür diler. Peter, Üniversite 2.sınıfa geçer.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
1969 Yılı Devamı:

Egghead, The Thinker ve Puppet Master dünyayı ele geçirmeye çalışır. Mad Thinker, 1940'lardaki orijinal İnsan Meşalesinin kontrolünü ele geçirir. Namor, orijinal İnsan Meşalesini Man Thinker'in kontrolünden kurtarır. Ardından orijinal İnsan Meşalesi ile birlikte düşmanlara karşı savaşırlar. Orijinal İnsan Meşalesi, Mad Thinker'in gerçekte eski yardımcısı Toro olduğunu öğrenir. Ardından Human Torch (Eski İnsan Meşalesi), Thinker'in kaçmasını durdurmak için kendini feda eder ve ölür.


Shocker, Yüzbaşı George Stacy'ye saldırır ve Taş Levha'yı çalar. Spider-Man sonunda Shocker'ı yakalar ancak Shocker Taş Levhayı gizlemiştir. Shocker kaçar. Örümcek Adam onu -örümcek izleyici- ile takip eder. May hala Florida'ya tatile gider. Peter, Gwen ile ilişkisini düzeltmeye çalışır ancak Flash'ın Gwen'e ilgisi Peter'i sinirlendirir. Örümcek Adam, tekrar Shocker'i yakalar fakat Taş Levhayı yine bulamaz. Shocker'ı kız arkadaşının dairesine kadar takip eder. Silvermane'in adamı Marko ile savaşır. (Silvername Maggie adlı bir mafyanın üyesidir) Marko Levhayı ele geçirir ve Shocker'ın kız arkadaşını binadan aşağı atıp kaçar. (Eskiden Kingpin'e çalışan) Profesör Wilson, levhanın sırrını çözmesi için Silvername'in adamı Cicero tarafından hapisten çıkarılır. Dr. Connors da levhanın sırrını zorla çözmesi için Silvername tarafından kaçırılır. Örümcek Adam, Cicero ve adamlarına karşı savaşır. Cicero kaçar. Örümcek Adam takip eder ve Cicero'nun tuzağından kıl payı kurtulur. Cicero, Connors'ın eşini ve oğlunu kaçırır. Esir tutulan Dr. Connors levhadaki bilgilere dayanarak bir iksir hazırlar, iksiri Silvername içer ve gençleşir. Örümcek Adam, Maggie çetesinin üyelerinden birini konuşturup gizli sığınaklarını öğrenir. Silvermane ile Marko birbirlerine karşı mücadele eder. O anda Örümcek Adam gelir önce Marko'yu alt eder. Ardından Silvername ile savaşır ve onu yener. Dr. Connors ise kaçar, fakat Kertenkeleye dönüşür. Örümcek Adam, Cicero ve adamlarını da alt eder. Silvername giderek daha da gençleşir ve en son görünürde yok olur ve ölür. Örümcek Adam, Connors'un eşi ve oğlunu kurtarır. Ardından bazı dolandırıcıları yakaladığı sırada Daredevil ile yolu kesişir.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
1969 Sonları: Örümcek Adam, Kertenkeleyi arar. Gwen ile karşılaşıp ona hayatındaki tek kadın olduğunu belirtir. Örümcek Adam, Kertenkeleyi bulur ve ona karşı mücadele eder. Onu insan formuna dönüştürmek için çabalar. Olay yerine İnsan Meşalesi de gelir ve iki kahraman Kertenkele'ye karşı savaşır. Kertenkele mağlup olur. Örümcek Adam onu bir iksirle insan formuna geri döndürür. Peter, Gwen ile arasını düzeltmeye çabalar. Jonah Jameson'dan borç ister ve biraz atışır. Prowler adlı dolandırıcıyla savaşır. Prowler kaçmayı başarır. Örümcek Adam tekrar Prowler ile savaşı ve onu mağlup eder. Dolandırıcının maskesini kaldıran Peter, onun kendisiyle aynı yaşta genç biri olduğunu görünce şok olur.




 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
1970 Yılı (19 Yaşında): Peter, Gwen ile arasını düzeltir. Örümcek Adam, Bukalemun'a tuzak kurup onu yakalar. Ardından Dr. Ahtapot'u yakalamaya çalışır ancak başaramaz. Daha sonra Sentry olarak bilinen güçlü süper kahramana rastlar. Sentry, Peter'ın gizli kimliğini bildiğini söyler. Sentry, düşmanı Void'i durdurmak için Örümcek Adam'dan yardım ister. İki kahraman Void'i yener. Örümcek Adam, Void'le savaşmak için bir kez daha Sentry ile işbirliği yapar. Sentry, dünyayı Void'den kurtarmak için kendi hafızasını silmek zorunda kalır. Örümcek Adam, Kangaroo'ya karşı mücadele eder. Anna ve MJ tatilden dönerler. Elektro'ya karşı tekrar mücadele eder. Silver Surfer'a karşı bir yanlış anlaşılmadan dolayı savaşır, ancak daha sonra savaşı bırakırlar.Flash orduya/askere geri döneceği için bir parti düzenler, ardından görevi için giderken arkadaşları ve Peter tarafından uğurlanır. Schemer (gerçekte Kingpin'in oğlu Richard), Kingpin'e karşı mücadele eder. Örümcek Adam, Schemer'i bulur ancak Schemer kaçar. Örümcek Adam tekrar Schemer'in peşine düşer fakat Schemer 2.kez kaçmayı başarır. Örümcek Adam onu yine takip eder ve onu Kinpin ile karşı karşıyayken bulur. Örümcek Adam, Kingpin ile savaşır fakat Schemer yine kaçar. Yenileceğini anlayan Kingpin de kaçar. Schemer, Kingpin'e onun oğlu olduğunu açıklar. Örümcek Adam, Black Widow(Kara Dul) ile tanışır. (Black Widow o zamanlarda ne SHIELD için ne de Yenilmezler için çalışıyordu, tek tabanca bir kahramandı) Örümcek Adam şiddetli baş ağrıları geçirir, güçlerini kaybetmekten korkar. Peter hastaneye kaldırılır ancak sadece nezle olduğu ortaya çıkar. Hood/Baron Strucker (Gerçekte Machinesmith tarafından oluşturulmuş bir Android), Kaptan Amerikayı öldürmesi için Batroc's Brigade'ı kiralar. Kaptan Amerika onlara karşı savaşırken Peter Parker işi gereği onların fotoğrafını çeker. Miles Warren, Peter'ı notlarının düşmekte olduğu konusunda uyarır. Dr. Ahtapot mekanik kollarına tekrar kavuşur ve hapisten kaçmayı başarır. Örümcek Adam, Dr. Ahtapotla savaşır. Savaştıkları sırada Gwen'in babası Yüzbaşı Stacy bir çocuğu düşen enkazdan kurtarırken ölür. Stacy ölmeden önce Örümcek Adam'a gerçek kimliğini bildiğini ve Gwen'e iyi bakmasını söyler.


180

[Resim: Gwen'in babası George Stacy'nin ölümü]







 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
1970 Yılı devamı: Peter, George Stacy'in cenazesine katılır. Örümcek Adam, George Stacy'nin ölümünden sorumlu tutulur. Zodyak orduları Manhattan'ı işgal eder, Avengers ele geçirilir. Red Wolf,Vision,Goliath, Scarlett Witch, Fantastik Dörtlü, Black Panther, Daredevil düşmanlara karşı savaşır. Örümcek adam May halası endişelenmesin diye evde kalır. Sonunda düşmanlar yenilir. Peter Parker, J.Jonah Jameson'un ofisinde Black Widow haberi hakkında konuşur. Gwen babasının ölümünden Örümcek Adam'ı sorumlu tutar. Bullit, televizyonlardaki Örümcek Adam karşıtı proğramların çoğalmasını sağlar. Gwen de ona destek olur. Peter, kendisini kaçırmak isteyen Bullit'in adamlarını bir güzel benzetir. Örümcek Adam X-Men'den Iceman ile savaşmak zorunda kalır ve onu yener. Spiderman, Iceman ile arasındaki yanlış anlaşılmayı düzeltip, Jonah Jameson'u kaçıran Bullit'e karşı savaşırlar. Ardından Bullit'in pis işlerini kamuoyuna anlatırlar.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
1971 Yılı: Suçtan elini eteğini çeken Prowler, (George Stacy'nin ölümünde parmağı olduğunu zannettiği) Örümcek Adam ile savaşır ve fakat mağlup olur. Gwen, Peter' veda etmeden İngiltere'ye (Londra'ya) taşınır. Örümcek Adam, halasını kaçıran Beetle ile savaşıp halasını kurtarır. Örümcek Adam, Falcon'a karşı mücadele eder. Örümcek Adam iyi biri olduğunu anlatmaya çalışsa da Falcon dinlemez. Ardından Örümcek Adam Kaptan Amerika ile kavga eder. Yanlış anlaşılma düzeltilir, ardından beraber StoneFace ve çetesini yenerler. Örümcek Adam, Daredevil'e rastlar. İki kahraman yanlış anlaşılma sonucu Namor'a karşı savaşır, ardından savaş sona erer, bir kadın figürü görünür ve Namor'u bir ışık parıltısıyla uzaklaştırır. Daha sonra Örümcek Adam ve Namor, Turalla'ya karşı savaşır ve galip gelirler. Peter, Gwen'i aklından çıkaramaz. Ardından Londra'ya gider. Uçakta giderken bir bombayı etkisiz hale getirir ve teröristleri yakalar. Esir olan bir baba ve oğlunu kurtarır. Gwen ile görüşemeden ABD'ye geri döner. Harry uyuşturucu bağımlısı haline gelir. Norman Osborn'un Green Goblin kişiliği geri döner. Örümcek Adam Green Goblin'e karşı savaşır. Norman tekrar hafıza kaybı yaşar. Gwen, İngiltere'den New York'a döner. Örümcek Adam, Turpo ve adamlarıyla savaşır. Peter üniversitedeki ikinci yılını bitirir. Görünmez Kız, OverMind'e karşı savaşmak için Örümcek Adam ve Daredevil'i arar fakat bulamaz. Defenders ekibi (Dr.Strange, Hulk, Namor) kurulur.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
1972 Yılı:


180

[Resim: Örümcek Adam'ın, fazladan 4 kolu çıkar, toplam 6 kola sahip olur]



Örümcek Adam, İnsan Meşalesi ile birlikte Sandman'a karşı savaşır. Ardından İnsan Meşalesi ile birlikte Korkunç Dörtlü'ye (Wizard, Sandman, Trapster)'a ve Annihilus'a karşı savaşır. Örümcek Adam, (sevdiği kız olan Gwen'in babasının Dr. Ahtapot ile savaşı sırasında öldürüldükten sonra Gwen'in Örümcek Adam'ı suçlaması sonrasında) Gwen ile güzel bir hayat yaşamak için güçlerinden kurtulmaya çalışır ve bir deney yapar ancak yanlışlıkla fazladan dört kol'a sahip olur. Bu süreçte Yaşayan Vampir Morbius ve Kertenkele ile savaşır. Connors'ın yardımı ile eski haline döner, fazladan çıkan dört koldan kurtulur. Vahşi beldedeki Gog isimli dev yaratık, Gwen'i kaçırır. Gog, Gwen'i liderine yani Avcı Kraven'e götürür. Ka-zar Gog'un peşine düşer. Örümcek Adam dev bir yılanla mücadele eder. Ka-zar, Örümcek Adam'ı kurtarır. Örümcek Adam ve Ka-zar, Gog ve Kraven'i yener. Gwen'i kurtulur. Örümcek Adam, Smythe kontrolündeki Spider Slayer(Örümcek avcısı) adlı robotu yener. Flash, Vietnamdan döner. Örümcek Adam, daha güçlü bir Spider Slayer robotu ile savaşır ve soyguncuları engeller. Sha Shan ve Giant One Flash'ı kaçırır. Örümcek Adam, Dr. Strange'nin yardımıyla Flash'ı kurtarır. Örümcek Adam ve İnsan Meşalesi, Yaşayan Vampir Morbius ve Bert Tracker'a karşı mücadele eder. Ardından Örümcek Adam ve X-Men (Angel, Cyclops, Iceman, and Marvel Girl), Yaşayan Vampir Morbius'a karşı savaşır. Örümcek Adam, Gibbon'a karşı savaşır. Örümcek Adam May halasına ulaşamaz. Ardından Kraven'ın etkisindeki Gibbon ile tekrar savaşır ve onu yener. Dr.Ahtapot ile tekrar savaşır fakat mide krampı geçirdiği için kaçmak zorunda kalır. Tekrar Ahtapotla savaşır ve onu yener fakat karşısında Hammerhead ve adamlarını görür. Dr. Ahtapot kaçar. Örümcek Adam, Hammerhead'a yenilir ve esir düşer fakat daha sonra kurtulur. Hammerhead, Dr. Ahtapot'a saldırır. Örümcek Adam, Hammerhead'i yener. Ardından Dr. Ahtapot'a saldırmaya hazırlanır ancak yanında Ahtapot'un yanındaki May hala Örümcek Adam'a ateş açar ve kaçmak zorunda kalır. Polisler evin etrafını sarıp, mafya elamanlarını ve Ahtapot'u tutuklar. Peter, May halasının Dr. Ahtapot'dan hoşlandığını öğrenir. Hammerhead ortalardan kaybolur. Örümcek Adam ve Daredevil, öfke patlaması yaşayan Hulk'a karşı mücadele eder. Hulk ve Thing savaşır.



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
1973 Yılı: Örümcek Adam, Smasher ile savaşır. Smasher kaçar. Smasher, Thaxton tarafından oluşturulmuş ve kontrolü de Disruptor'ın elindedir. Örümcek Adam, Disruptor ve adamları ile savaşır. Disruptor kaçar. Disruptor, Smasher'ı devreye sokmaya karar verir. Örümcek Adam tekrar Smasher ile savaşır. Smasher'ı takip eden Örümcek Adam sonunda Distruptor'ın gizli sığınağının yerini öğrenir. Smasher, yanlışlıkla Disruptor'a bir yumruk atar, Distruptor yıkılan duvarın enkazı altında kalıp ölür. Örümcek Adam, Hanky Pym(Antman) ile bir çocuğu kaçıran çetenin peşine düşer ve çeteyi mağlup eder. Ardından Vision ile beraber Puppet Master ve Ballox the Monstroid'e karşı savaşır. Ardından Thing ile beraber Mad Thinker'a karşı savaşır. Ardından Thor ile beraber Kryllk'e karşı savaşır. Sonra Cat ile beraber Man-Killer ve A.I.M'e karşı savaşır. Thundra'nın Thing'e meydan okumasını gazeteden okur. Ardından İron Man ile beraber Avengers'i kurtarmak için geleceğe ışınlanıp Zarrko ve Kang'a karşı savaşır. Daha sonra kendi zamanına ışınlanır. Sonra Alev Adam ile beraber Zarrko ve Kang'ın saatli bombalarını etkisiz hale getirmeye çalışır. Ardından İnhuman((Black Bolt, Gorgon, Karnak the Shatterer, Triton) ile beraber tekrar geleceğe ışınlanıp Zarrko ve Kang'a karşı savaşır ve Yenilmezler kurtulur. Kang'ın gerçek Kang tarafından kontrol edilen bir robot olduğu ortaya çıkar. Örümcek Adam, Kanadaya gider ve Hulk'a karşı mücadele eder, ardından New York'a geri döner. Norman Osborn'un Green Goblin kişiliği geri döner ve Gwen Stacy'yi kaçırır. Örümcek Adam, Green Goblinle Washington Köprüsü'nde savaşır. Gwen köprüden düşer ve ölür. Green Goblin kaçar. Örümcek Adam onu tekrar bulur ve yine savaşır. Savaş sırasında Green Goblin, planörüyle Örümcek Adam'ı öldürecekken kendi kazdığı kuyuya kendi düşüp kendini öldürür. Peter, Gwen'in ölümüne Ben Amcanın ölümünden daha fazla üzülür. Mary Jane, Peter'ı teselli etmeye çalışır. J.Jonah Jameson, Örümcek Adam'ın Green Goblin'i öldürdüğünü iddia ederek Luke Cage'i Örümcek Adam'ın üstüne salar. İlk mücadeleyi Örümcek Adam kazanır. İkinci kez de kazanan Örümcek Adam, olanları Luke Cage'ye anlatır ve yanlış anlaşılma düzeltilir.




180

[Resim: Gwen Stacy'in öldüğü gece!]








 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
1973 Yılı devamı: Peter Parker, Daily Bugle tarafından Daredevil ve Black Widow (Kara Dul)'un fotoğraflarını çekmek için Kaliforniya'ya (San Francisco)'ya gönderilir. Örümcek Adam, Kaliforniyada Werewolf ile birlikte Moondark'a karşı savaşır. Ardından orada Daredevil ve Black Widow ile beraber Ramdod'a karşı savaşır, ardından New York'a geri döner. Sonra Kaptan Amerika ile birlikte Grey Gargoyle and A.I.M'e karşı savaşır. Hawkeye , Avengers'dan ayrılır. Avengers ve Defenders ekibi, korkunç varlık Dormamnu'ya ve Loki'ye karşı savaşırlar. Gizemli bir ay taşı, J.Jonah Jameson'un oğlu John Jameson'u bir Man-Wolf'a (Kurt Adam)'a dönüştürür. Örümcek Adam, Man-Wolf'a karşı savaşır ve boynundaki onu Kurt Adam kolyesini çıkartmayı başarır. John Jameson kurtulur ve babasına sarılır. Örümcek Adam, Namor ile birlikte Tiger Shark, Lemuel Dorcas, ve Aquanoidlere karşı savaşır. Daha sonra Kangaroo'ya karşı savaşır. Örümcek Adam, Hayalet sürücü ile beraber Orb ve adamlarına karşı savaşır. Sonra İnsan Meşalen'nin yanına giden Örümcek Adam, Spider Mobile(Örümcek Arabası)'nın yapımında ona yardım eder. Ardından başka bir Akbaba(Clifton Shallot) ile savaşır ve onu yener.




 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
1974 Yılı: Örümcek Adam, Kaptan Mar-vell ile beraber Basilisk'e karşı savaşır. Sonra Bay Fantastik ile beraber Mole Man ve Basilisk'e karşı savaşır. Haryy, babasının intikamını almak ister. Dr. Miles Warren Çakal olarak ilk kez ortaya çıkar. Punisher, Çakal(Dr. Miles Warren) tarafından Örümcek Adam'ı öldürmesi için kandırılır. (Çakal da Gwen'i seviyordu, ölümünden Örümcek Adam'ın sorumlu olduğunu düşünüyordu) Örümcek Adam, Punisher'a karşı savaşır. İlk karşılaşmada yenilir fakat ikincisini kazanır. Punisher'a kötü biri olmadığını açıklar. Daha sonra Namor ile arasında kısa bir arbede yaşar. Hammerhead Avrupa'dan New York'a geri döner. Yeraltı dünyasının liderliğini Kingpin'den geri almak ister. İnsan Meşalesi'nin yaptığı Spidermobile(Örümcek Arabası) tamamlanır. Betty ve Ned, Peter'ı evlerindeki yılbaşı partisine davet eder. Mary Jane Watson , Peter Parker ile yakınlaşmaya başlar. Hapisten çıkan Dr. Ahtapot, May hala ile evlenmek üzeredir. Örümcek Adam olay yerine gelir. Tam o sırada Hammerhead ve adamları düğünü basar. Dr. Ahtapot, May'i de alarak Kanada'ya gider. Hammerhead ve adamları peşinden giderek onunla savaşır. Örümcek Adam da onları takip eder. Savaş sırasında halasını alıp oradan uzaklaşır. Daha sonra Ka-Zar ile birlikte Dinozor Adam Stegron'a karşı savaşır. Dinozorlar, Manhattan'ı işgal eder. Örümcek Adam ve Black Panther Stegron ve dinozorlara karşı savaşır. Ardından Doctor Strange ile beraber Xandu'ya karşı savaşır. Ardından Molten Man'e karşı savaşır. Molten Man(Raxton) kaçar. John Jameson istemeden de olsa tekrar Man-Wolf'e dönüşür. Onu gören Morbius ona saldırır ve onu kontrolü altına almayı başarır.Daha sonra onları başka bir yerde farkeden Peter, Örümcek Adam'a dönüşüp ikisine saldırır. İkisi de kaçar. Örümcek Adam ise J.Jonah Jameson'a gidip oğlunun tekrar Kurt Adam'a dönüştüğünü bildirir. Jameson buna aldırış etmez fakat içten içe şüphelenir. Ardından Örümcek Adam, Hawkeye ile beraber Quasimodo'ya karşı savaşır. Örümcek Adam, şehirde ağ sallarken kuyumcuyu soyan birini farkeder.Müdahale etmeye gider fakat gizemli saldırgan kaçar.Peter halasını iyileştirecek olan özel aşı'nın olduğu yere gitmek için Fantastik Dörtlüden ödünç olarak tek kişilik bir jet alır ve o arada Meşale'ye gördüğü kuyumcu soygunu hakkında bilgiler verir.Daha sonra oraya giden Peter, ilacın mucidi olan doktoru aramaya başlar. Orada Dracula ile karşılaşır.Dracula, Doktoru öldürmek ister fakat onu öldürdüğünü düşünerek başkasını öldürür ve oradan kaçar. Harry babasının katilinin ve Örümcek Adam'ın kim olduğunu öğrenir. Örümcek Adam, bir gemide Tarantula ile savaşır. Ancak yenilir ve esir alınır. Gözlerini açtığında Punisher silahını ona doğrultmuştur. Gemideki yolcuları Spiderman'in esir aldığını düşünür. Tarantula ve adamları kaçar. Örümcek Adam ona suçu olmadığını açıklar ve kurtulur. Ardından Punisher ile beraber Tarantula ve adamlarını yenmeyi başarır. Harry, yeni Green Goblin olur. Avengers ve Kaptan Marvel, Thanos'un Kozmik Küp ile sonsuz güce ulaşmak için yaptığı çılgın planını engellemeye çalışır. Örümcek Adam, Shang-Chi ile beraber Fu Macnhu'nun bir komplosunu bozar. Ardından Brother Voodoo ile beraber Moondog'a karşı savaşır. Ardından Daredevil ile beraber Ani-Men grubuna karşı savaşır. Sonra Hulk ile birlikte Bukalemun'a karşı mücadele eder. Örümcek Adam, yeni Green Goblin(Harry Osborn)'a karşı savaşır. Mücadele sonunda Green Goblin, yeniden karşılaşacaklarını söyleyerek ordan uzaklaşır. Ardından Green Goblin, May,Flash ve Mary Jane'i kaçırır. Örümcek Adam, Green Goblin ile savaşır ve onu yener, halası ve arkadaşlarını kurtarır. Haryy ise polisler tarafından tımarhaneye gönderilir. Peter, kirayı ödeyemediği için evden atılır. Flash Thompson'ın yanına taşınmak zorunda kalır. Örümcek Adam, Mindworm'a karşı savaşır. Örümcek Adam, Herkül ile birlikte Manhattan bölgesini sökmeye ve bir denizaltı ile çekmeye çalışan bir takım adamlara karşı savaşırlar.




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
1975 Yılı (20 Yaşında): Peter ABD'de bulunan Chelsea'deki yeni bir daireye taşınır. Grizzly ve Çakal'a karşı savaşır. Örümcek Adam, Desinna'nın hapsettiği Terros'u kurtarır. Ardından Falcon ile beraber, Midas'a karşı savaşır. Thor, dünyaya gelmekte olan Loki ve ordusu için Avengers'i toplamaya karar verir.Avengers binasına gittiğinde orayı bir güç alanına hapsedilmiş şekilde bulur.Örümcek Adam'dan tutun da Fantastik Dörtlüye kadar tüm süper kahramanlar bu güç alanına hapsedilmiş şekilde kalır. O anda Loki'nin ordusu Arlington Köprüsü'ne gelir. İki ordu çatışır. Thor ve ABD Ordusu geri çekilir. Thor ve bir grup komando geceleri Loki'nin kampına gizlice girer fakat ele geçirilirler.Avengers Konağı'nda Iron Man ve Firelord bariyeri aşmak için bir araya gelir. Firelord orduya liderlik etmek ve Thor'u kurtarmak için uçar.Thor, Loki'yi -büyüsüz- ve bire bir mücadeleye zorlar ve Loki'yi yenmeyi başarırlar. Ardından Örümcek Adam eski Mysterio öldükten sonra yerini alan yeni Mysterio(Danny Berkhart) ile savaşır. Ardından İron Fist ile birlikte Drom Backward Man'e karşı savaşır. Ardından Cyclone'ye karşı savaşır. Ardından Nighthawk ile beraber Meteor Man ve Jeremiah'e karşı savaşır. Ardından Scorpion'a karşı savaşır. Peter, Mary Jane ile ilk kez öpüşür. Çakal tarafından oluşturulan Gwen Stacy'nin bir klonu ortaya çıkar. Örümcek Adam, Punisher ile birlikte, Moses Magnum' karşı savaşır. Ardından Valkyrie ile birlikte Meteor Man ve Jeremiah'e karşı savaşır. Tekrar Tarantula ve Çakal'a karşı mücadele eder. Peter, Gwen'in profesör Miles Warren(Çakal) tarafından oluşturulan bir klon olduğunu öğrenir.Örümcek Adam okulunda devamsızlık yapar. Çakal, Ned Leeds ve Örümcek Adam'ı kaçırır. Çakal (Warren), kahramana Gwen'i sevdiğini ve ölümünden Örümcek Adam'ın sorumlu olduğunu söyler. Örümcek Adam Çakal tarafından oluşturulan Örümcek Adam klonuyla savaşır. Çakal ve Örümcek klonu ölür.


180

[Resim: Örümcek Adam kendi klonuyla savaştığı sırada]




 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
1976 Yılı: Peter, Shocker ile savaşmak için Betty Brant'ın nişan partisinden ayrılmak zorunda kalır. Bu, Mary Jane ile arasında bir sürtüşmeye neden olur. Örümcek Adam, Shocker'i yener. Dr. Bradley Bolton'un ölümünü araştırır ve Sandman'ı yener. Örümcek Adam, Nightcrawler ve Punisher ile birlikte Jigsaw'a karşı savaşır. J. Jonah Jameson gelecekteki eşi Marla Madison ile tanışır. Örümcek Adam, Human Fly ile savaşır. Örümcek Adam, Scarlet Witch, Vision, Moondragon ve Dr. Doom ile birlikte 1692'de Cotton Mather ve Dark Rider'a karşı savaşır. Spider-Man zamanda yolculuk ederken Killraven ve Deathlok ile karşılaşır. Örümcek Adam, Howard the Duck ile tanışır. Peter, Peter bir cinayet gizemini çözer. Betty Brant ve Ned Leeds evlenir, Peter onların sağdıçı olur.




 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
1977 Yılı: Spider-Man, Rocket Racer'e karşı mücadele eder. Beyaz Kaplan, Örümcek Adam'ın gizli kimliği ile karıştırılır. Adam Warlock Dünya uzayına geri döner, ardından Örümcek Adam ve Gardener ile birlikte Soul Gems'i ele geçirmek isteyen Stranger'a karşı mücadele eder. Örümcek Adam, Thing ile beraber Avengers, Captain Mar-vell ve Adam Warlock'un Thanos'a karşı savaşı sırasında kahramanlara yardım eder.






 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
1978 Yılı (21 Yaşında): Örümcek Adam öncelikle Rocket Racer, Big Wheel, Tinkerer ve Toy gibi düşmanlarla savaşır. Peter, Mary Jane'e evlenme teklif eder, ama MJ kabul etmez. MJ, teyzesi ile Florida'ya taşınır. Spiderman, Captain Britain ile birlikte Arcade'yi yener. Man-Thing ile birlikte Dakimh ve Jennifer Kale'yi D'Spayre'den kurtarır. Clea, Silver Dagger tarafından kaçırılır. Strange, bir kurt adama dönüştürülür. Örümcek Adam, Ms. Marvel ve Dr. Strange birlikte Marie Laveau'ya yardım eder. Satana ortaya çıkar ve Strange'i iyileştirmek için hayatını feda eder. Angelden Champions'un dağıldığını öğrenir. Örümcek Adam George Stacy ve Gwen Stacy'nin ölümlerinden dolayı suçlu olmadığını kamuoyuna ispat eder. Peter, üniversiteden mezun olur. Örümcek Adam yeni çıkan 3. Green Goblin'i de yener. 3.Goblin Harry'nin psikoloğu Bart Hamilton'du. Peter, Ben Amca'nın mezarını ziyaret eder.






 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
1979 Yılı: Spider-Slayers'ın mucidi Spencer Smythe, Spider-Man ve Jameson'u öldürmeye çalışır ardından bir hastalıktan ölür. May hala evini yaşlıların pansiyonuna dönüştürmeye karar verir. Mysterio, Örümcek Adam'ı halisünasyonlarla öldüğüne inandırmaya çalışır. Örümcek Adam'ı öldürdüğüne inanan Kingpin, karısı Vanessa'nın isteği üzerine suç dünyasından emekli olur. Örümcek Adam, Hyborian Çağı sihirbazı Kulan Gath ile savaşırken Mary Jane Watson, Red Sonja'nın ruhu tarafından ele geçirilir. Çakal'ın kendisine Carrion diyen mutasyona uğramış bir klonu(virüsü), Peter Parker'ı avlar. Peter ayrıca E.S.U.'da öğretim asistanı olarak yüksek lisansa başlar. Peter'in Deb Whitman ile kısa bir ilişkisi olur. Daha sonra Örümcek Adam, Kara Kedi (Felicia Hardy) ile tanışır ve onunla ilişkisinin ilk adımlarını atar. Peter amcasını öldüren hırsızla tekrar yüzleşir. Hırsız korkudan ölür. Örümcek Adam , Spider-Woman (Örümcek Kadın) ile tanışır.


150

[Resim: Örümcek Adam, Kara Kedi ile karşılaşıyor]



 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
1980 Yılı: Örümcek Adam, geleceği gören mutant Madame Web'e karşı mücadele eder. Bobbi Morse(Mockingbird) SHIELD ajanları tarafından takip edildiği sırada yardımına Örümcek Adam koşar. Örümcek Adam, Fantastik Dörtlü ile birlikte zihinleri kontrol eden mutant Karma'ya karşı mücadele eder.









 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,022
denize sıfır
Sayın üyemiz, Spider hakkındaki bu word dosyası her yerde dolaşıyor, hepimizde var. Lütfen mesajları birleştirip tek bir dosya halinde yükleyip konuyu açarsanız gereksiz alan kayıplarını da önlemiş oluruz.
Yeni bir konu açarakta yayınlayabilirsiniz. Bu konuyu burada kapatıyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst