Örümcek Adam Bilka Yayınları PDF Sayı 026 Mor Adam

venomaer

Onursal Üye
10 Eyl 2018
319
6,685
26.jpg


 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,407
Peter Parker'ın süper kahramanlık dışında ki yaşamı o kadar olağandır ki.
İşsizliği , çalışarak üniversiteye devam etmesi , Gvan Stacy ile olan ilişkileri ki bence Gvan kurtulmalıydı.
İçimizden bir şeyler taşır Örümcek Adam.
Ellerine emeklerine sağlık değerli dostum.
Müthiş paylaşımlar müthiş bir emek.
 

Peter Banner

Kıdemli Üye
6 Haz 2016
143
571
Peter Parker'ın süper kahramanlık dışında ki yaşamı o kadar olağandır ki.
İşsizliği , çalışarak üniversiteye devam etmesi , Gvan Stacy ile olan ilişkileri ki bence Gvan kurtulmalıydı.

Öncelikle sevgili venomaer'e paylaşımı için teşekkür ediyorum.

Sevgili abolardis'in yorumuyla ilgili de bir şeyler söylemek istedim. Peter Parker'ın hayatı ne kadar olağan gibi gözükse de -yazar ve editörlerin marifeti (!) sonucu diyelim- onun için işler bir türlü yolunda gitmemiş denebilir. Gwen'in ölümü Örümcek Adam hikâyelerinin dönüm noktası ve söylenilenlere göre serinin satış rakamlarının artması için kararlaştırılmış. (Marvel'in What İf başlıklı serisinde, Gwen ölmese neler olabileceğine dair bir sayı da var [What İf Vol.1 # 24].) Bu olayın etkisini üzerinden atamayan Peter daha sonra da pek çok kötü olay yaşıyor. Gwen'in güya Norman Osborn ile birliktelik yaşadığına dair bir flashback macerası da var (Sins Past) ve böylelikle Gwen meselesine daha büyük bir darbe vuruldu; bu sebeple bu hikâye birçok kez eleştiri konusu yapıldı. (Arka Bahçe'den sonra, Hoz Comics'ten önce bir yerlerde ve Türkçesi yok diye biliyorum.)

Peter Parker'ın ikili ilişkilerde istikrar yakalamasına bir türlü izin verilmemiş denebilir. :D En bilinenleri Gwen Stacy, Mary Jane Watson ve Felicia Hardy (Kara Kedi) olmakla birlikte aslında Peter'ın hoşlandığı ve/veya flört ettiği bayanlar oldukça fazla. İşin içine paralel evrenler de girince bu bayanların sayısı yirmiyi buluyormuş. :) Amazing Spider-Man Annual # 16'da (1982) Peter'ın ana evrendeki (Earth 616) sevgilileriyle ilgili şöyle bir sayfa var:

dx3ath775k13lwg0k.jpg


Daha sonra bu isimlere yenileri eklenmiş; bunlardan Carlie Cooper The Many Loves of the Amazing Spider-Man sayısında konu edilen dört sevgiliden biri.

Paralel evrenlere gelirsek; bunlar alternatif çizgi roman serileri (Ultimate evreni gibi) ve çizgi filmler. Bu evrenlerdeki bazı serilerde -çocuklara da hitap ettiklerinden olsa gerek- Gwen ölmüyor. Bunlardan çizgi roman evreni olanlar bildiğim kadarıyla Earth 20051 ve Earth 602636; ama bunlarda da Peter'la Gwen sevgili olmuyor :Ğ Earth 20051'de (Marvel Adventures... serileri; Panini Marvel Süper Macera dergisinde çevirileri yayımlanmaktadır.) Peter'ın Chat adında (gerçek adı Sophia Sanduval) bir sevgilisi var ki bence Gwen ve Mary Jane haricinde Peter'in -ve Örümcek Adam'ın- yanına en çok yakışan karakter.
 
Üst