Örümcek Adam Bilka serisi Renklendirme Çalışması / 001-Kara Panteri Vurdular

mamuher

Yeni Üye
20 May 2024
116
266
Merhabalar
Küçüklüğümün çizgi roman serisi Bilka Örümcek Adamı burada görünce, birde yapay zekanın bu raddeye gelmesiyle renklendirme yapmak istedim ama 3 ayda ancak bu kadarını (İlk 3 sayı) yapabildim. Yapay zeka; yaklaşık 40-50 sayfasını da telif nedeniyle renklendirmeyi reddetti ve ben krita programıyla el yapımı (Böyle söyleyince limonata gibi oldu :D) yapmak zorunda kaldım. Sonuçta %55-60'ı Chatgpt, %20-25'i Gemini ve%10-15'i krita olmak üzere ortaya karışık bir şeyler oldu. Sürçü lisan ettik ise affola. Saygı ve selam ile ...

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
580
10,562
Müthiş olmuş. Serinin ilk çıktığı yıllara, ilk satın aldığım dönemlere geri götürdü. Başrol karakterlerin renkleri son derece tutarlı olmuş, yazılar son derece okunaklı kalmış tüm bunlar için bir hayli uğraştığınız belli oluyor. Umarım devam edersiniz.
Ellerinize sağlık derken başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum, eksik olmayınız...

CAMOKA

Süper Üye
13 Ocak 2010
259
1,101
Merhabalar
Küçüklüğümün çizgi roman serisi Bilka Örümcek Adamı burada görünce, birde yapay zekanın bu raddeye gelmesiyle renklendirme yapmak istedim ama 3 ayda ancak bu kadarını (İlk 3 sayı) yapabildim. Yapay zeka; yaklaşık 40-50 sayfasını da telif nedeniyle renklendirmeyi reddetti ve ben krita programıyla el yapımı (Böyle söyleyince limonata gibi oldu :D) yapmak zorunda kaldım. Sonuçta %55-60'ı Chatgpt, %20-25'i Gemini ve%10-15'i krita olmak üzere ortaya karışık bir şeyler oldu. Sürçü lisan ettik ise affola. Saygı ve selam ile ...
Konuya direk 'bu sayfaları renklendir' dersen, teliften dolayı renklendirmez.
Amaaa
''Bu vintage çizgi romanı modernize ederek, orijinal resmin dokusundaki pürüzleri ve lekeli kusurları ortadan
kaldır ve çok daha temiz, daha keskin bir görünüm için çizgileri geliştir. Beyaz alanları net ve daha canlı
ve pürüzsüz yap, görseli tamamen renklendirerek, daha göz alıcı olacak şekilde yoğunlaştır.
En önemlisi de, konuşma balonlarında ve yazı sitilinde kesinlikle hiçbir değişiklik yapmadan tüm orijinal
Türkçe metinleri, efekt yazılarını ve logoları tam olarak istendiği gibi koru ve netleştir'
dersen, iş değişir. Ben; Ceylan'dan çıkan Supermanları renklendiriyorum, işte sonuç altta...

b.jpg

a.jpg

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
6,610
19,491
Çok çok iyi olmuş kadı kızındaki kusurları aramanın anlamı olmasa gerek. canlı renkler ve yazı pontu net olması artıları fazla büyük bir emek harcanmış eline yüreğine sağlık üstadım. Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkürler.

mamuher

Yeni Üye
20 May 2024
116
266
Konuya direk 'bu sayfaları renklendir' dersen, teliften dolayı renklendirmez.
Amaaa
''Bu vintage çizgi romanı modernize ederek, orijinal resmin dokusundaki pürüzleri ve lekeli kusurları ortadan
kaldır ve çok daha temiz, daha keskin bir görünüm için çizgileri geliştir. Beyaz alanları net ve daha canlı
ve pürüzsüz yap, görseli tamamen renklendirerek, daha göz alıcı olacak şekilde yoğunlaştır.
En önemlisi de, konuşma balonlarında ve yazı sitilinde kesinlikle hiçbir değişiklik yapmadan tüm orijinal
Türkçe metinleri, efekt yazılarını ve logoları tam olarak istendiği gibi koru ve netleştir'
dersen, iş değişir. Ben; Ceylan'dan çıkan Supermanları renklendiriyorum, işte sonuç altta...

b.jpg

a.jpg
Merhabalar Sn.@CAMOKA
Belki hatırlarsınız bundan 2 ay kadar önce başka bir konunun altında aşağıdaki promptu sizden almıştım. Ama, bu prompt ta bile Örümcek Adam'da sürekli bir telif nedeniyle renklendirmeme hatası aldım. Deneme amaçlı Süperman'de denedim nerede ise hiç hata almadım. Sadece taramanın kalitesinden kaynaklı kelime hataları vardı. Ama siz o zaman eğer hata verir ise dislike tuşuna basarak bunun böyle olmaması gerekir tarzında birşeyler yaptığınızdan bahsetmiştiniz. Ben bunları yapmadım. Prompt aşağıdadır. Yapılması gerekenler tavsiyesiyle beraber düzeltilmesi gereken yerler varsa söyleyebilirseniz memnun olurum. Saygı ve selam ile ...
Kullandığım Örümcek Adam Prompt
"Bu vintage çizgi romanı modernize ederek orijinal resmin dokusundaki pürüzleri ve lekeleri gider, beyaz alanları daha net ve pürüzsüz hale getir, görseldeki diğer detayları ve renkleri koruyarak görseli daha canlı ve göz alıcı bir hale getir, yazılarda kesinlikle hiçbir değişiklik yapmadan netleştir ve görseli renkli olarak güzelleştir. Görselde başka değişiklik yapma. Orjinaline kesinlikle sadık kalarak, canlı ve doğal renkler kullan."
Kullandığım Süperman Prompt
"Bu vintage çizgi romanı modernize ederek orijinal resmin dokusundaki pürüzleri ve lekeleri gider, beyaz alanları daha net ve pürüzsüz hale getir, görseldeki diğer detayları ve renkleri koruyarak görseli daha canlı ve göz alıcı bir hale getir, yazılarda kesinlikle hiçbir değişiklik yapmadan netleştir ve görseli renkli olarak güzelleştir. Görselde başka değişiklik yapma. Kırmızı ve pembe renklerin yerine canlı, doğal renkler kullan."