balkan
Onursal Üye
- 27 Şub 2016
- 5,447
- 60,696
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
40 Black Creators. 16 Noir stories.
40 Siyahi Yaratıcı. 16 Kara Roman Öyküsü.
Editör Yorumları
PUBLISHERS WEEKLY (STARRED) -- Bu kitlesel fonlama ile oluşturulmuş antolojide, suç noir'ının ahlaki gölgelendirmesini Afrikalı Amerikalıların karşılaştığı adaletsizlikleri ele almak için kullanan yeni bir tür yaratılıyor. Editörler Harris ve Sapolsky (Spider-Man Noir), Melody Cooper, Brandon Thomas ve David Walker gibi yazarların 16 heyecan verici, zorlayıcı öyküsünü, Mark Bright, N. Steven Harris ve diğerlerinin çizimleriyle bir araya getiriyor. Esprili maceracılar, bıkkın dedektifler ve doruk noktasına ulaşan gerilim dolu anlar birçok intikam fantezisini dolduruyor. “Vera’nın Listesi” ve “Ousley”, dönemin aksiyon dolu polisiye öykülerini sunarken, “Gemini Visions” modern Baltimore’da gerilim dolu bir polisiye öykü anlatıyor. “Kara Polis Memuru” ve “Güney Misafirperverliği”, sömürge Jamaika’sında köleleştirilmiş isyancılar ve ırkçı bir hiyerarşi ile 1940’lar Alabama’sında II. Dünya Savaşı gazisi ile KKK arasında bir bar çatışmasını konu alan yakıcı tarihi gerilim öyküleri sunuyor. “C.A.N.O.P.Y.” ve “Igbo İnişi”, hayali medeniyetlerde virüslerle, komplolarla ve şiddetli nefretle savaşan askerlerle geleceğe kara film tarzını taşıyor. Stilize edilmiş haydutlar ve kızgın bir vahşetle dolu loş paneller, çeşitli karakter görünümleriyle birlikte sanatı daha da yükseltiyor. Deneyimli çizerler ve bağımsız keşifler içeren bu antoloji, okuyucuları ikinci bir cilt için özlem duymaya itecek.
BOOK RIOT -- Bu koleksiyon beni kesinlikle ve tamamen büyüledi. En sevdiğim öykülerden bahsetmeyi planlamıştım ama bunu yapamıyorum çünkü içindekiler tablosunun 3/4'ünü listelemiş olurdum. Buradaki öykülerin bazıları geleneksel kara film kalıbına dayanıyor. Bazıları bu şekilde başlıyor ve hiç beklemediğiniz bir yerde bitiyor. Birkaç LGBTQIA+ odaklı öykü var, bunlardan birkaçı kalbimi fethetti ve gerçekten derinden etkiledi (biri aynı zamanda bir hayalet öyküsü, diğeri bir aile suç destanı). Tarih. Politika. Seks. Keçi kafaları. Seks ve keçi kafaları. Gerçekten her şeyden biraz var ve hepsi kusursuz bir şekilde yazılmış, muhteşem bir şekilde resimlendirilmiş ve harika bir kitapta mükemmel bir şekilde düzenlenmiş. Birçok çizgi roman ve birçok çizgi roman antolojisi okudum ve Noir is the New Black'in muhtemelen tüm zamanların en sevdiğim eseri olduğunu söylemeliyim. Tek oturuşta bitirdim, ki bu aralar pek sık vakit ayıramıyorum; bu yüzden vakit ayırdığımda, o an elimde tuttuğum kitapla kurduğum ilişki açısından oldukça anlamlı oluyor. Bir bütün olarak keskin, zeki ve korkusuz. Öyleyse, hadi bakalım!
Son düzenleme: