Noir Is the New Black (2021) (Graphic Novel) (ENGLISH)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,448
60,716

40 Black Creators. 16 Noir stories.

40 Siyahi Yaratıcı. 16 Kara Roman Öyküsü.

Geçmişte siyahi yaratıcılar tarafından yazılmış ve çizilmiş birçok Kara Roman çizgi romanı olmuştur. Şimdi, ilk kez, en saygın Siyahi Amerikalı çizgi roman yaratıcıları (David F. Walker, Brandon Thomas, MD Bright, Melody Cooper, N. Steven Harris, Gary Phillips,...) ve yeni nesil renkli yazarlar ve sanatçılar, %100 yaratıcıya ait 16 Siyahi Kara Roman öykülerinden oluşan benzersiz bir antoloji için bir araya geliyor!

Editör Yorumları

LIBRARY JOURNAL -- Editörler Sapolsky (Spider-Man Noir) ve Harris (RetrEoN Media Alliance blogu) tarafından derlenen bu 16 öykü, aşk, iş ve kötüye giden ilişkilerle karşı karşıya kalan alaycı karakterlerin yanı sıra Afrofütürizm aracılığıyla 1930'lar dönemine ait diğer senaryoları sunuyor. Günümüz dedektifi, 1921 Tulsa Irk Katliamı'na zaman yolculuğu yaparak eski sevgilisiyle yeniden bir araya geliyor; 1980'lerde Little Rock, Arkansas'ta bir polis memuru, küçük kız kardeşinin komplo teorisi hezeyanlarını doğruluyor; II. Dünya Savaşı gazisi, linç edilen bir arkadaşının intikamını alıyor; 1963 Washington Yürüyüşü'nde konuşma yapmaya giden eğlence sanatçısı Josephine Baker, kendisine yönelik bir tehdide meydan okuyor; eroin bağımlısı bir ucuz roman yazarı, kendisinin yazabileceği bir finalle karşılaşıyor. Sadece altı ila sekiz sayfa uzunluğundaki her öykü, bir sürprizle sonuçlanırken daha fazlasını merak ettiriyor. Gerçekçi renkli çizimlerin hepsi çok iyi veya mükemmel. Ancak, düzyazı seçkisi ve son ön izleme alıntısı üzerinde çalışılması gerekiyor. KARAR: Her bir öyküye çok şey sığdıran uzman kurgu nefes kesici olabilirken, tarihi adaletsizliklerin ustaca dahil edilmesi ahlaki derinlik katıyor. Bu kitap, gizem/suç türündeki kitaplara olan ilgilerini gidermek isteyen okuyucuları kolayca kendine çekecektir.

PUBLISHERS WEEKLY (STARRED) -- Bu kitlesel fonlama ile oluşturulmuş antolojide, suç noir'ının ahlaki gölgelendirmesini Afrikalı Amerikalıların karşılaştığı adaletsizlikleri ele almak için kullanan yeni bir tür yaratılıyor. Editörler Harris ve Sapolsky (Spider-Man Noir), Melody Cooper, Brandon Thomas ve David Walker gibi yazarların 16 heyecan verici, zorlayıcı öyküsünü, Mark Bright, N. Steven Harris ve diğerlerinin çizimleriyle bir araya getiriyor. Esprili maceracılar, bıkkın dedektifler ve doruk noktasına ulaşan gerilim dolu anlar birçok intikam fantezisini dolduruyor. “Vera’nın Listesi” ve “Ousley”, dönemin aksiyon dolu polisiye öykülerini sunarken, “Gemini Visions” modern Baltimore’da gerilim dolu bir polisiye öykü anlatıyor. “Kara Polis Memuru” ve “Güney Misafirperverliği”, sömürge Jamaika’sında köleleştirilmiş isyancılar ve ırkçı bir hiyerarşi ile 1940’lar Alabama’sında II. Dünya Savaşı gazisi ile KKK arasında bir bar çatışmasını konu alan yakıcı tarihi gerilim öyküleri sunuyor. “C.A.N.O.P.Y.” ve “Igbo İnişi”, hayali medeniyetlerde virüslerle, komplolarla ve şiddetli nefretle savaşan askerlerle geleceğe kara film tarzını taşıyor. Stilize edilmiş haydutlar ve kızgın bir vahşetle dolu loş paneller, çeşitli karakter görünümleriyle birlikte sanatı daha da yükseltiyor. Deneyimli çizerler ve bağımsız keşifler içeren bu antoloji, okuyucuları ikinci bir cilt için özlem duymaya itecek.

BOOK RIOT -- Bu koleksiyon beni kesinlikle ve tamamen büyüledi. En sevdiğim öykülerden bahsetmeyi planlamıştım ama bunu yapamıyorum çünkü içindekiler tablosunun 3/4'ünü listelemiş olurdum. Buradaki öykülerin bazıları geleneksel kara film kalıbına dayanıyor. Bazıları bu şekilde başlıyor ve hiç beklemediğiniz bir yerde bitiyor. Birkaç LGBTQIA+ odaklı öykü var, bunlardan birkaçı kalbimi fethetti ve gerçekten derinden etkiledi (biri aynı zamanda bir hayalet öyküsü, diğeri bir aile suç destanı). Tarih. Politika. Seks. Keçi kafaları. Seks ve keçi kafaları. Gerçekten her şeyden biraz var ve hepsi kusursuz bir şekilde yazılmış, muhteşem bir şekilde resimlendirilmiş ve harika bir kitapta mükemmel bir şekilde düzenlenmiş. Birçok çizgi roman ve birçok çizgi roman antolojisi okudum ve Noir is the New Black'in muhtemelen tüm zamanların en sevdiğim eseri olduğunu söylemeliyim. Tek oturuşta bitirdim, ki bu aralar pek sık vakit ayıramıyorum; bu yüzden vakit ayırdığımda, o an elimde tuttuğum kitapla kurduğum ilişki açısından oldukça anlamlı oluyor. Bir bütün olarak keskin, zeki ve korkusuz. Öyleyse, hadi bakalım!

Son düzenleme: