Nils ve Uçan Kaz

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,279
4,081
Osmaniye
1980'lerde TRT'de yayınlanan bu dizinin orijinal seslendirilmiş bölümlerine internette ulaşmak mümkün mü?

Aşağıdaki linkte tüm bölümler mevcut ancak seslendirme 1980lerdeki gibi değil. 1980lerde Carold Mehmet Ali Erbil tarafından seslendirilmişti.

Sayın cizgicicocuk; bahsettiğiniz TRT dublajlı ilk versiyonu idi, maalesef internette bu dublajın küçük süreli versiyonları mevcut (sadece birinci bölümü mevcut bu nedenle burada paylaşmayı uygun görmedim) , üstelik serinin tamamı da yok. Büyük ihtimalle bizim gibi nostaljiseverler o dönemde video kasetten kayıt yapıp özel arşivlerinde tutuyorlar. Şu an için yapacak bir şey yok,
Linkini verdiğiniz seride ise seslendirme hangi kurum tarafından yapılmış bir bilgim yok, Nils ve Uçan Kaz amiyane tabir ile tutulan bir çizgi film idi. Eski bölümlerin yeniden piyasa sürülmesi normaldir. Ki TRT Çocuk Kanalında çizgi olmayan versiyonunu gösteriyorlar.

Not: Ayrıca sanırım yine TRT dublajlı Oya Küçümen'in seslendirdiği bir versiyon daha var. TRT'nin eskiden bir huyu vardı, eğer eski bir diziyi tekrar yayınlayacaksa tekrar seslendirme yapardı, neden bilmiyorum halbuki seslendirme de bir sorun olacağını düşünmüyorum.
 
Üst