Nathan Never

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
53
1,248
Arsivcilik ruhum gaza geldi. Forumdan ilk 129 kitabi cektim. Italyan orjinal seriyi de 414'e kadar tamamladim. Bu seri sanirim 130'dan itibaren Turkiye'de yayinlanmayi birakmis. Istek uzerine 130 ve 131'in makine cevirisini paylasiyorum. Isterseniz hergun 1-2 devam ederim:

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,426
5,930
Bu proje muazzam ötesi olur. Çok teşekkürler. 8)
Normal albüm serisi dışı olan serileri (özel, yıllık, dev vb) ben de arşiv ruhumla toplamıştım. Zaman içinde İtalyan orijinallerin, yan serilerle hepsini temin edebilirim size.

Evet en son 'orijinal İtalyan albi 129' yayınlanmıştı Türkiye'de. Bence şimdilik direkt bu albüm serisinden devam etmek güzel olacaktır.

(Eğer elinizde (131'iniz gibi) çok küçük boylu olanlar varsa, standart daha geçerli çözünürlükte olanlarını wetransfer ile atabilrim size. Tekrar indirmekle ya da bulmakla uğraşmazsınız. Ne bileyim mesela 30-40 sayıyı paketler yollarım. Sonra devam ederseniz yine atarım. Arada özel sayılara (kronolojik bir mantıkla mesela) geçebiliriz.
Elimden gelen her türlü desteği vermek isterim.

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,226
5,125
Günün en güzel haberi .Bir kaç gün sonra öğrencilerime karne vereceğim eminim onlar bile bu kadar sevinemez.(ben notu bol bir öğretmenim.)Eğer devam ederseniz sırpca taramalar özellikle libellus taramaları çok yüksek çözünürlüktedir.şimdiden teşekkür ediyorum.

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
53
1,248
Bu proje muazzam ötesi olur. Çok teşekkürler. 8)
Normal albüm serisi dışı olan serileri (özel, yıllık, dev vb) ben de arşiv ruhumla toplamıştım. Zaman içinde İtalyan orijinallerin, yan serilerle hepsini temin edebilirim size.

Evet en son 'orijinal İtalyan albi 129' yayınlanmıştı Türkiye'de. Bence şimdilik direkt bu albüm serisinden devam etmek güzel olacaktır.

(Eğer elinizde (131'iniz gibi) çok küçük boylu olanlar varsa, standart daha geçerli çözünürlükte olanlarını wetransfer ile atabilrim size. Tekrar indirmekle ya da bulmakla uğraşmazsınız. Ne bileyim mesela 30-40 sayıyı paketler yollarım. Sonra devam ederseniz yine atarım. Arada özel sayılara (kronolojik bir mantıkla mesela) geçebiliriz.
Elimden gelen her türlü desteği vermek isterim.
Ilk 300 sayiyi bu forumdaki bir linkten almistim. Oradakiler dediginiz gibi cozunurlugu epey ufak ve bu yuzden balon temizligi..vb biraz kotu oluyor. Elinizde varsa 135-300 arasi yuksek cozunurlukte olanlari bir dosya paylasim yerine atip bana ozelden mesaj atarsaniz, oradan indirebilirim. 300 sonrasini zaten daha iyi cozunurlukte kendim topladim.

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,426
5,930
Şu anda bendeki kaliteleriyle "Albi 133-150 arasını" ZIP içinde yolladım. Toplam 654mb. 3 gün aktif link.
link:

Bu arada baktım da, 131 ve 132 bende de küçükmüş. (21mb gibi) Daha sonra aramamışımdır, belki de en yüksek taranmışları bu boylardaydı o yıllardan beri.

- Yeni taranmışlar dizinimde de o sayılar yok. Oraya kadar gelmemişler.

- Böyle durumlarda libgen'den bir bakmakta fayda var. (Bende baktım şimdi 131 için) Yani çok küçük boyda RAR'lara ya da kalitesiz taramalara denk gelince... Yeniden taranmış olabilir. (Zamanında tüm paketlere bakıp, uğraştırıcı bir çaba ile tek tek en kalitesiz olan albi'leri (albüm) daha iyi taramaları bularak değiştirmiştim. O yüzden dev paketlerden gelenler yerine, benim tek tek bakıp size yollamam iyiyi bulma ihtimalimizi artırır)

- Ama libgen'den falan bakarken, "aquila" ya da "colorazione'lere dikkat edin. Onların içinden renkli de çıksa fanların renklendirmeleri onlar. (Bonelli genelde 100,200,300 gibi 100'lü sayılarda orijinal renkli eserler çıkarır ve basar.) Dosya adında o saydığım iki kelime varsa, fan-renklendirmesi olduğu için onlar yerine siyah beyaz orijinallerden eldeki en kaliteliyi bulup comic-translate yapmak, orijinale daha sadık kalmamızı sağlar.

- Şimdilik (bugün hastaneler, noterler falan çok sıkıntılı bir gün geçirdiğim için) tek tek bakıp, kıyaslama yapamadım. (Yani, benim albi dizininden direkt, 2-3 yıl evvel yaptığım düzene/kıyasa sadık kalıp, eldeki dosyaları yollayıverdim. Tek tek libgen'de daha iyi taramalar çıkmış mı bakamadım. Daha sonra o çalışmayı da yaparım. Bu proje ilerledikçe.. :) ) Ama sizde zaten, bu sitede olan 1-300 arası dev paket de bulunmakta. Benim yolladıklarım ile en azından onları cross-check yaparsınız, iyisini seçersiniz. Hala çok zayıf bir versiyonsa kimi sayılar, dediğim gibi libgen'de siyahbeyaz daha iyisi var mı diye bakarsınız.

Çok sevgiler..

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
53
1,248
Vallahi güzel bir süpriz oldu, emeğinize sağlık ve merakla bekliyoruz.
Arada çevrilmemiş yerler oluyor.
G.Translate den bakıyorum.

O kadar da olacak 🙏
Orjinallerin tarama kalitesi kotu oldugu icin ucretsiz olan lokal OCR modeli bunlari kelimeye dokemiyor. Ucretli servisler daha iyi sonuc veriyor ama ben de bunlari kullanmiyorum :) Ilerleyen sayilarda tarama kalitesi arttikca bunlarin sayisi azalacaktir.

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,226
5,125
TN_NN_LIB_43.jpg
TN_NN_LIB_44.jpg
TN_NN_LIB_45.jpg

TN_NN_LIB_46.jpg
TN_NN_LIB_47.jpg
TN_NN_LIB_48.jpg

Brojevi od 043 do 048.

043 - Grad nasılja - Utrka sa smrću - Buđenje Thora
KodSeçme
044 - Zarobljenici otoka - Prava priča veya Mister Alfi - Misterij trećeg mjeseca
KodSeçme
045 - Vjetrovi rata - Orlovsko gnijezdo - Duhovi prošlosti
KodSeçme

046 - Državni neprijatelj - Midian - Mutant
KodSeçme
047 - Şifra: Nula - Umjetni život - Nužna samoobrana
KodSeçme
048 - Bijela smrt - Cijena moći - Izazov ve svemiru
KodSeçme