Mountain Sun da Cinayet 4. Bölüm-Final

aksakal19

Süper Üye
6 Haz 2013
217
1,164
izmir
Sevgili Dostlar,
Moss kardeşlerin 2. hikayesi, Mountain Sun da Cinayet in final bölümüne geldik..Umarım, hakedenler, hakettiklerini bulmuştur..!
İyi bir hikaye oluşturabilirsem, çizmeye devam..Bu arada, hikayelerin kendilerini tekrar etmemesine dikkat etmek lazım..
Sevgiyle kalın..

CYLO

Yeni Üye
8 Haz 2025
148
1,084
Üff! Ne aksiyon ama?🤗
Moss Kardeşlerin abonesi olduk.
Gelecekte ki maceralarını merak ediyoruz.
Elinize sağlık, başarılarınızın devamını bekleriz...

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,440
5,993
Valla okudum, bir oturuşta. Sonuna kadar aktı hikaye.
Kimi yerde çizimler oransız veya aceleye gelmiş, ama kimi yerlerde de oldukça güzel ve havalı. (Sıkıldığınızda çizmeye ara verin.)
Diyaloglar akıcı yazılmış. Bu çok önemli. Resmi anlatan informativ diyaloglar da hem mevcut (bu iyi) hem de kendilerini çok belli etmiyor (bu daha da iyi)
Kimi yerlerde çizgi kalınlığı monotonlaşmış, ya da haddinden çok fazla. Ama bir yandan da bazı karelerde kapkalın çizgilere rağmen, atmosfer çok iyi verilmiş.
Ama en önemlisi ne biliyor musunuz? Zayıf yanları çok olsa da, çizimler ve macerada 'ruh' var.

Bir sonraki maceralarda lütfen en ilk önce şunu düzeltin: Paneller arasında kesinlikle küçük de olsa bir beyaz hat olsun. Bu çerçevelemenizi ve otomatik olarak sinematografik bir anlatıma ulaşmanızı sağlar.
İkinci seviyede de, sadece yatık dikdörtgen paneller değil, arada bir sayfalarda dikey dikdörtgen çerçeveler de kullanmanız. (Mesela bir portre olur, boy plan olur.)
Üçüncü seviyede ise, tüm sayfanın panel düzenini (layout) o sayfaya henüz hiç bir resim çizmeden kafanızda planlayın. (Küçük bir eskis yapın. Net'te örnekler var.)
Bunlar bir anda çizgi romanınızı daha profesyonel gösterecektir.

Başarılar.
Şimdi bulursam ilk macerayı okumaya gidiyorum. ;)

edit: Çanta, Fetterman Olayı, Hüküm, hepsini okudum.

Son düzenleme:

aksakal19

Süper Üye
6 Haz 2013
217
1,164
izmir
Sevgili Murats,
Harika tespitler..Çok teşekkür ederim..
Benim çalışmalarım, yılların biriktirdiği çizgi roman okuma, çizerlerini araştırma, beğendiklerimizi önümüze alma isteğimizin bir sonucu..Giovanni Ticci nin ve İvo Milazzo nun ustalık zamanlarını çok severim..Onların da zaman içinde nasıl geliştiklerini gördüm..Eserlerimin çok amatörce olduğunu biliyorum..Gelişeceklerini tahmin ediyorum..
Hikayelere gelince, kimi gerçekleşmiş olaylardan kimi de filmlerden esinlenildi.Örneğin, Moss ların Hüküm macerası ''İhtiyarlara Yer Yok'' un western versiyonudur..Mountain Sun da Cinayet ise 1883 dizisinin 2. bölümünde şerif Billy Bob Thorton un yargısız infaz sahnesinden esinlenildi..Sonrası ise bir zaman çizelgesine uyarak, gelmeler, gitmeler,buluşmaların akışa uygun olmasını sağlamak..Bu platformda sizin gibi dikkatli okuyucuların olduğunu biliyorum zira..Hata yapmamaya çalışıyorum..