Milo Manara külliyatı

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,903
24,600
Fransızca, +18
dadt9g692khhy7q9g.jpg

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,379
8,250
Paylaşımlarınızı zevkle takip ediyorum. Ama Manara paylaşımlarınız efsane oldu bana göre. Sanatçı bazında paylaşımları okuma , hatta arşivleme keyfi bu tür mutlulukları daha da artırıyor. Benim Manara okumaya başladığım yıllarda , yine başka bir efsane olan Heavy Metal dergisi ile Bilal, Corben , Caza gibi bir çok ustayı tanıma fırsatı bulmuştum. Ama bu ustaların bilmediğim, sürüyle çalışmaları vardı. Halen daha vardır şüphesiz.Paylaşımlarınızla Manara külliyatına ulaşma imkanı veriyorsunuz. Çok teşekkürler Sn. @Osidi

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,379
8,250
Da Vinci'nin 15. yy.'da yazdığı notlar arasında bulunan kapaktaki bu çiziminden , günümüze kadar pek çok sanatçı, çizimleriyle '' Vitruvian Adam '' ı yeniden yorumladılar. Manara'nın , Da Vinci'nin bu çizimine ait yorumunda tabii ki, '' adam '' çizimi beklemek doğru olmazdı :) :) :) Nitekim, usta aynı çizimi kadın üzerinden yorumlamış. Sayfalara bakınca, Manara'nın serbest çalışmalarının derlemesiyle karşılaştım.

Şimdi beklentim. ustanın özellikle Rönesans dönemindeki çeşitli ressamların tablolarına ait yorumları. Acaba, çeşitli net sitelerinde rastladığım bu tür çalışmaları bir kitapta toplandı mı ? ( Örneğin, geçenlerde bir Veronese tablosunun Manara'dan yorumunu tesadüfen gördüm, hayran kaldım. Usta bahsettiğim çalışmayı Padua Üniversitesi için yapmış. Nitekim bu kitabın 16. sayfasının sağında Botticelli çalışmasını görür gibi oldum ! Giancarlo Alessandrini'nin Martin Mystere kapakları için yaptığı ünlü tablo yorumlarını hatırladım, bir an ! ) Böyle bir kitap oluşturulduysa, sizden kaçmayacağına eminim Sn. @Osidi !!

Çok teşekkürler bu paylaşımınız için.

Son düzenleme: