Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
18. Sayfada Fethi Naci'nin "Batı'da ve Türkiye'de roman" başlıklı incelemesi var.
"O yıllarda, Türkiye'nin geleceğinden umutluydum; bir şeyler yapılacağına inanıyordum, bu 'bir şeyler'e benim de katkıda bulunabileceğine inanıyordum, bütün gençliğimi de bu düşle yaşamıştım. Ama yaşadıklarımdan sonra 1968'de politikayı da ekonomik, toplumsal , siyasal konularda yazmayı bıraktım.
Şimdi bir birey olarak yapabileceklerimin en iyisini yapmaya çalışıyorum." "İlk ölüm günüm" dediği kızı Deniz'in ölümünden (24 Aralık 1976) sonra Fethi Naci, belki de ironik biçimde söylediği gibi "daha azap çekmek için Türk romanı üzerinde çalıymaya" başladı."
Bu satırları Cumhuriyet Kitap ekinin 2 Nisan 2026 tarihli ve 1885. sayısındaki ( şu anki son sayı ) Öner Yağıcı'nın ;
"(1927 / 2008) / Anısına Saygıyla... Toplumcu gerçekçi sanatın ilkeli eleştirmeni : Fethi Naci!"
yazısından...
Edebiyatta "metinlerarasılık" var da dergi yorumlarında "DERGİLERARASILIK" neden olmasın dedim ve bunu yaptım...