Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"9 Şubat 1964 : John Lenon, Paul McCartney, Ringo Starr ve Geroge Harrison'dan oluşan Beatles Topluluğu, o akşam ilk kez Amerikan o akşam onları "Ed Sullivan Show"da izledi. Ve ertesi sabah Amerikan polisi şu açıklamayı yaptı : "Dün gece bütün ülkede gençler tarafından işlenmiş bir tek suça rastlanmadı. Yine dün gece ilk kez gençler herhangi bir şiddet olayına kalkışmadı." O akşam genç yaşlı, çoluk çocuk 73 milyon "tek vücut" olmuş, bir tek sese kulak veriyorlardı. İngiltere'den gelen dört "gariban"ın "Herkes herkesi seviyor... Yeee , yeee, yeee..." diyen sesine."
ara Vargı : Düşünün Amerika'da suç işlenmediği saat bile yoktu. Oysa tüm gece suç işleyen hele hele gençler hiç yok... İnanılmaz olumlu etkisi vardı gençler üzerine...
Anımsama : Dün gibi anımsıyorum. Tuzla Piyade Okulunda yedek subaydım. Kaldığım misafirhaneden çıkmış Piyade Okuluna gitmeden önce bakkala uğramıştım. Her zamanki gibi gazete alacaktım. Bu derginin kapağını gördüğümde ne garip ki önüne konulan gazeteler (sergende) sadece fotoğrafları görünüyordu. Sol taraftaki yazının üstünde gazete vardı. Ben Beatles olduğunu gördüğümde salt bir müzik grubundan bahsetmeyeceğini bildim. Çünkü Milliyet Sanat Dergisi o tarihte Zeynep Oral'ındı !!!! Gazetenin altından sıyırınca yazı da ortaya çıkmıştı "Beatles Olayı ve Sanatta İsyan" evet bence Beatles sadece bir sıradan müzik gurubu değildi. Önce Cumhuriyet Gazetesini aldım. Askeri ceketimin sağ cebime "Cumhuriyet Gazetesi" dışarıda kalıp okunabilecek şekilde yerleştirdim (Her sabah böyle yapardım.) . Sonra da Milliyet Sanat Dergisini aldım rulo şeklinde sol elime aldım ve garnizona doğru yürüdüm. Beatles yoz kapitalist-emperyalist düzeni eleştiren bir yönleri de vardı. En azından benim için böyleydiler. Elbette ki bu düşüncem tutarsız değildi. Bakınız şarkı sözleri ne diyor :
FARZET Kİ CENNET DİYE BİR ŞEY YOK HELE BİR DENE BAK, NE KOLAY
FARZET Kİ CEHENNEM DE YOK YALNIZCA AYDINLIK BİR GÖKYÜZÜ TEPEMİZDE...
......................
Şarkımızla söylediğimiz yalnızca şu / Hele, barışa bir fırsat tanıyın" ... "Benden ne istersen iste / Ama yok etmekten söz edersen / Bil ki o işte ben yokum."
Ancak bu sözleri söyleyen John Lennon dört kurşunla sustu (susturuldu) , 1980'in son günlerinde...
Son soru : Beatles günümüzde olsaydı Amerika'da konser verseydi Trump faşist-emperyalistine ne tavır alırdı? Siz bildiniz...