Merhaba Bilgisayar Tavsiyesi

Firt

Aktif Üye
5 Şub 2023
218
697
Yerimi Bilmiyorum ama sanırım bu forumda bu işlerden iyi anlayan kişiler olduğuna eminim

25 bin tl ye kadar masaüstü pc almayı düşünüyorum
Bu konuda tavsiye istiyorum
Oyun oynamıyorum
Film izliyorum ağırlık
Sosyal medya alışkanlığım var birde

Son aldığım bilgisayarda ses konusunda da bir türlü verim alamamıştım
Ses yüksek olsun

Tavsiye yazan olursa minnettar olurum, Çok fazla marka ve model var

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
545
10,031
Değerli diyardaş 30 yıllık masaüstü alışkanlığımı 4-5 yıl önce bıraktım ve şu an keşke daha önce kurtulsaydım diyorum.
Size daha çok genel bilgiler vermek istedim, umarım faydalı olur. (teknik ayrıntılara girmeden öneri sunmaya çalıştım)
Masaüstü yerine laptop kullanmanız hareket alanınızı çok daha genişletir, bir kaç sene sonra ne iyi etmişim dersiniz
Oyun oynamayacaksanız hareket alanınız çok genişliyor. Oyun oynasanız bile uzun zamandır laptop lara çok güçlü ekran kartları sığdırılıyor.
Hp-Dell, Asus markalarını şiddetle öneririm. Çok uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanabilirsiniz. Sonradan ses kartı, mikrofon, kamera vs.. bozulunca çok sinir bozucu olabiliyor.
Sosyal medya, film vs.. için ekran kartı gücü çok önemli değil ama belki Photoshop vb. programlara bulaşabilirsiniz diye ekran kartı 1050 ve üzerini öneriyorum.
Bu durumda işlemci mutlaka i5 veya üstü olmalı
Film indireceğinizi düşünürsek iki disk yerinde olur. Windows için 250 veya 500 GB, yedek disk ise indirme yapacaksanız en 1 TB yerinde olur. Böylece bilgisayarınız çökse bile yedekleriniz gitmemiş olur. Sürekli yedek disk takıp çıkarma ile de uğraşmamış olursunuz.
Bilen bir arkadaşınız ile ikinci el de alabilirsiniz: İşlemci i5 (xx) sürümünü gösterir. Örneğin i5(8 veya 9) gibi 3-5 yıllık bir bilgisayarı çok daha ucuza alabilirsiniz -dikkatli olup içi kurcalanmamış bir bilgisayar bulmanız kaydı ile- (sahibinden.com üzerinde bir hayli alternatif var)

Bir diğer alternatifte macbook. bir kaç ayda alışıyorsunuz, ısınmıyor, saatlerce pili bitmiyor, saatler boyunca hız düşmüyor, aç kapa yapmanıza gerek kalmıyor. Bütçenize göre temiz bir ikinci el bulabilirsiniz.