MEGAUPLOAD Kapatıldı!

stoktan

Guest
27 Nis 2010
611
1,042
Acıbadem - İstanbul
Dosya paylaşım sitesi Megaupload kapatıldı.

Film, müzik, dijital kitap ve televizyon programları indirilebilen Megaupload, korsan yayıncılıkla suçlanarak kapatıldı. Anonymous, karara tepki olarak FBI'ın sitesine saldırdı.

enygma

Çeviri & Balonlama
6 Haz 2011
294
2,644
olay biraz farklı sanırım çünkü daha yasa meclise girmedi. yanılmıyorsam megaupload kurucuları kara para aklamakla suçlanıyorlar. yine de kötü oldu kapatılması tabi

stoktan

Guest
27 Nis 2010
611
1,042
Acıbadem - İstanbul
olay biraz farklı sanırım çünkü daha yasa meclise girmedi. yanılmıyorsam megaupload kurucuları kara para aklamakla suçlanıyorlar. yine de kötü oldu kapatılması tabi

Kamuoyu tepkisi nedeniyle yasayı geçiremeyeceklerini düşünerek, farklı gerekçelerle kapatma girişimlerinde bulunulacağı yorumları yapılıyor.

Haydi hayırlısı!

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
526
1,403

Kamuoyu tepkisi nedeniyle yasayı geçiremeyeceklerini düşünerek, farklı gerekçelerle kapatma girişimlerinde bulunulacağı yorumları yapılıyor.

Haydi hayırlısı!

Aynen öyle karapara aklama işi hikaye, bana yasa için bir nabız yoklama hareketi gibi geliyor aynı şekilde megavideoda kapanmış oldu

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
542
Filesonic de bugün itibarı ile dosya paylaşımını durdurmuş bulunuyor. Rapidshare'in üzerinde baskı kuruluyor. Sanırım internetten istediğimiz müzik, film, kitap vs. indirme rüyası bir süre sonra sona erecek.

Açıkçası bu işin bir noktada bitirileceğini tahmin ediyordum. Telif hakkı sahiplerini sevindirecek bir durum...

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
6,995
11,759
Filesonic de bugün itibarı ile dosya paylaşımını durdurmuş bulunuyor. Rapidshare'in üzerinde baskı kuruluyor. Sanırım internetten istediğimiz müzik, film, kitap vs. indirme rüyası bir süre sonra sona erecek.

Açıkçası bu işin bir noktada bitirileceğini tahmin ediyordum. Telif hakkı sahiplerini sevindirecek bir durum...

Rusya, Çin, Uzak Doğu menşeili upload sitelerine gün doğuyor desene.

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
542
Doğulu siteler sonsuza kadar bu işi sürdürebilir mi acaba? Böyle bir haksız rekabeti batı kabul eder mi? İnternet yayının yapıldığı ana server'ler nerede?

Asya ülkelerinde kayıtlı olan sitelerin yayını batılı server'ler üzerinden yürümüyor mu? İstedikleri an fişi çekemezler mi?

Dosya paylaşımının serbest olması, bence bir politik amaç ile mümkün olmuştu. Eğer toplanan kişisel bilgilerin yeterli olduğunu düşünürlerse, anında bitirirler. İnternetin denetimsiz ve serbest bir alan olduğunu sanmıyorum.

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
6,995
11,759
Hayırlısı. Tüm kitleleri mutlu etmek imkansızdır. Bir taraf sevinirken bir taraf üzülecektir. Bakalım zaman bizlere ne gösterecek.

santiago

Yeni Üye
15 Ağu 2010
69
204
istanbul
Yayıncıları 500 milyon dolar zarara uğratığını okudum bir yerde, fakat ben şuna inanıyorum özellikle bu siteler telif haklarına aykırı şekilde haraket etsede, şu veya bu şekilde bu yayınların reklamını yapmaktalar. Zaten bilinçli bir kullanıcı sevdiği sanatçının şarkısını gider orjinal alır, beğendiği yönetmenin filmine gider sinemada izler, bluray'ini alır vs...
Ne yani bu siteyi kapatınca internetten film indirenler artık dvd alıp mı film izliycekler ? Ben bu kapatma, dayatma sindirme politikalarının altında başka birşey olduğuna inanıyorum. Başkalarının olmasını istemediği türden şeyler.....

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
114
Bilinçli kullanıcı dediklerini yapar ama bu bilinçli kullanıcı 20 kişiden 1 tane çıkar. Bunuda düşünmek lazım

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,366
3,564
Midgard
Merhaba Arkadaşlar.İnternetle yakından alakalı olan arkadaşlarımız son bir hafta içinde yaşanan gelişmelerden haberleri vardır ancak hiç takip etmeyen çoğunluk fazla olduğu için bilgilendirme amaçlı bu duyuruyu yapıyoruz.
ABD kuruşulu olan SOPA 15 Ocak 2011 tarihinde telif hakları operasyonu başlatmış bu kapsamda megavideo şirketini kapatmış ve 500 Milyon $ (Dolar) ceza kesmiştir. Bu gelişmeden sonra diğer; hotfile,megaupload,videobb,videozer,fileserve,wupload vb. şirketler telif hakları kanununca tüm içeriklerini temizlediler. facebook’unda SOPA nedeniyle tüm içerikleri temizlemesi yakın gözüküyor.Facebook’da temizlerse özellikle film ve dizi sitelerini karanlık günler beklemektedir.

Kaynak:

santiago

Yeni Üye
15 Ağu 2010
69
204
istanbul
Bilinçli kullanıcı dediklerini yapar ama bu bilinçli kullanıcı 20 kişiden 1 tane çıkar. Bunuda düşünmek lazım
Paylaşım siteleri kapansada, ben sinema yada müzik sektörünün gelirlerinde gözle görülür bir artışın olucağını düşünmüyorum. Ne yani 50 milyon hasılat yapan film 100 milyon mu yapıcak ? Bilmiyorum çok düz mantık düşünmüş olabilirim ama özellikle Amerika böyle şeylerin peşine düştüyse işin içinde başka bir şeyler muhakkak vardır...

rüzgaruluer

Yeni Üye
8 Ocak 2012
65
55
bir yerden kapanır ama diğer yerden su alır. siste sorunu bu. örnek olarak, indirme yqpamadığım bir interneti sık kullanmam. kullanmasam da sınırsız almam. hatta belki de kapatırım ve işimi data hat üzerinden görürüm. daha bir çok sebep var sayılacak. bu iş iki ucu pis değnek.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,742
45,506
denize sıfır
sadece başka upload siteleri türeyecek bizde onları kullanacağız bunun dışında bir şey olacağını sanmıyorum.iyimserim..

tatu

Yeni Üye
1 Eki 2009
78
93
şimdi hocam..gününde çıkan film yayın v.s. nin serbestçe -ücretsiz paylaşılması konusunu bir tarafa koyalım..şimdi ben ,beyazıttaki kütüphaneye düzenli gidiyor ve diyelimki 1950-60-70-80-90 lı yılları dergi ve gazetelerinden,kitaplarından tarama ve arşivleme yapıyorum..bunu sonra 3. kişilerle paylaşmamda sorun var mı?yok her halde..peki farklı koleksiyonlardan ve arşivlerden bunu yapıp beni tanıyan ve benden istekte bulunan insanlarla bunu yapmam da sorun var mı? olduğunu sanmıyorum..peki bu işleri 10-100-1000 kişi yapınca sorun var mı?yok..neden olacak..bilgi ve geçmiş birikimini hızlıca paylaşıyoruz..sonuca geldim;bu işlemi günümüzde elde fotokopi yerine internet üzerinden yapıyoruz diye mi sorun çıkacak..bu konu gerekirse günün ruhuna uygun yasal düzenlemelerlede halledilir..

rüzgaruluer

Yeni Üye
8 Ocak 2012
65
55
şimdi ben cahil kaldım. hatta fransız. vip üye ne demek? nasıl vip üye olunur da diğerlerinden farklı paylaşım alınır. burada var mı bu olay. hakikatten bilmiyorum. bizim ulaşamadığımız gizli köşelerde birileri paylaşım mı yapıyor yani?

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,742
45,506
denize sıfır
şimdi ben cahil kaldım. hatta fransız. vip üye ne demek? nasıl vip üye olunur da diğerlerinden farklı paylaşım alınır. burada var mı bu olay. hakikatten bilmiyorum. bizim ulaşamadığımız gizli köşelerde birileri paylaşım mı yapıyor yani?

anlatılmak istenen biz değiliz dostum burda öyle şeyler yok..

rüzgaruluer

Yeni Üye
8 Ocak 2012
65
55
rapidshare'in de dediği gibi "bilgi depolama" engellenemez.
ama telif hakkı sorunu da gerçek. türkiye'de internet ciddi vergiler ödenerek pc lerimize-tabletlerimize-ceplerimize gelebilmekte. dolayısıyla internet ortamında paylaşılan yapıtlar-sanat verileri vergiden ayrıca muaf olarak aracı masraflarıda çıkarak elimize gelirse çok düşük ücretlerle alabiliriz. 10 tl'lik ürün 2 tl gibi bir ücretle elde edilebilir. böyle kimse sorun etmez.

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
542
Bence de bir ara yol bulmak gerekiyor. Kültür sanat ürünlerinden sadece saray yavrularında oturan parababaları para kazanmıyor. Bu büyük bir sektör. İlk başta o sanat ürününü üreten sanatçılar başta olmak üzere, bir çok insan hayatını bu işlerden kazanıyor.

Giyim eşyası satan internet siteleri, mağaza fiyatlarının 3'te, 5'te biri fiyatına ürün veriyor. Bunu son zamanlarda, büyük mağaza sahipleri yapmaya başladı. İnternetin ticarette kullanımı aslında yeni başlıyor. Kültür sanat ürünlerinin de bu platformda paylaşımı ve satışı bir formüle ulaşacaktır.

Açıkçası, gördüğümde ben de indiriyorum ama, rafa yeni çıkmış bir kitabı internette gördüğümde içim cız ediyor. Büyük holding yayınevleri dışındaki yayınevlerinin, bu işi biraz da idealist amaçlarla yaptığını bildiğimden iyice üzülüyorum.

Raf ömrü bitmiş kültür sanat ürünlerinin, arşivlerin paylaşımı mantıklı. Ama telifli ürünlerin paylaşımına bir formül getirilmesi gerekiyor. Yoksa bir süre sonra amatörler dışında çizgi roman yazıp çizen insan kalmaz.

Link paylaşımı için vip üyelik isteyenlere, biraz ayıp olacak ama, bu son durum kapak olsun! Küçük dağları onlar yarattı sanıyorlardı. Dağın sahibi çıktı geldi işte.

Ben de yeni öğrendim. Megaupload, Filesonic gibi siteler, dosya yükleyenlere para veriyormuş! Ne kadar fazla indiren olursa, o kadar para kazanılıyormuş. Ben de diyordum, millet niye işi gücü bırakıp dosya yüklüyor böyle. Safım hakkatten. Rapidshare böyle bir ödeme yapmıyor diye biliyorum. O yüzden eli sağlam ve "ben yasadışı bir iş yapmıyorum" diyor. Kullanıcılar dosyaları Rapidshare'e yüklüyor ve bir menfaat gözetmeden diğer insanlara bu dosyaları indirme imkanı veriyor. Oysa kapatılan siteler resmen dosya satışı yapıyorlardı. Arada ciddi bir fark var.

Son düzenleme:

yazicizahmet

Onursal Üye
12 Nis 2011
2,304
39,857
Önce internet bağımlısı olmayıp bilgi(sayar) bağımlısı bir yaşlı üye(zip) olduğumu belirteyim.Önceleri bu paylaşım sitelerinin nemenem bir şey olduklarını anlamazdım ve pek kullanmazdım.Sonra bunlara bağımlı hale geldim ÇD'nin sayesinde.ÇRseverliğimle bu siteleri de tanımaya başladım.Genelde Rapidşer işime yararken arada bir süperli megalı uploadlı sitelere rastlıyordum ki bunlar hızla artmaya başladı.Genelde çok arzuladığım ve gençlık nostaljimin kabardığı çr.ler de hep bu kanallardan verilmeye başlanınca sonraya ertelediğim o güzelim dosyalar şimdi hapsedildi.Gençlerin indiregandi oburluğuna şimdi hak veriyorum.Mademki bu dosyalara ulaşamıyoruz artık sitemizde niye işgaliye ödemeden duruyorlarki.Yani bundan sonrası nasıl olacak.Diğer sitelerden mi takip edeceğiz.Bir tür silbaştan mı yaşayacağız.Zaten dünyanın pahalısı bir iss miz varken aslında bu dosyaları çok pahalıya mal ederken bu işi yapan sahaflar bir bir kapanırken...bu ne ya hu!Oturup evimde internetsiz bilgsayarımda kendi çizgiromanlarımı yazıp-çizip-yaratıp yayıncısı ve okuyucusu olmayı düşünüyorum.Bakalım İNT-MEDYA ne b.k yiyecek.Sözüm ÇD'den dışarı.Neyse gene de tüm ÇD emekçilerine kolay gelsin,çal(iş)maya devam.

SenSei

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
24 Eyl 2009
2,842
30,583
İstanbul
Şimdiye kadar her zaman bir alternativ bulunmuştur. Bundan sonrada eminim bulunacaktır.

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,222
İstanbul-İzmir
Furyadan video siteleride etkilendi ve divxstage movshare gibi sektörün en büyükleri gördüğü video dosyalarını silmeye başladı ne yazık ki :(
Sanırım neticede sadece büyük siteler ve kendi serverları olan yerler ayakta kalmaya başlıyacaktır..
Bu site kıyımı daha öncede olmuştu.
Başta yahoo video olmak üzere bir çok site yine kapatılma uyarısı almış ve bir çok sitede uluslararası kanunu tanımayan ülkelerde yeni serverlar kurmuştu...
Durum yine o yöne kayacak gibi...