cizgicicocuk
Çeviri & Balonlama
- 9 Haz 2016
- 693
- 8,716
Önemli Not: Eğer aşağıdaki adımları uygulamaya karar verirseniz ve deneyimli bir bir bilgisayar kullanıcısı değilseniz lütfen öncelikle bu metnin sonundaki Önemli Açıklamalar bölümünü okuyun.
Sevgili @murtaza5 in Mediafire paylaşım linklerinin otomatik olarak indirilmesinden yola çıkarak bunun tüm Mediafire linkleri için mümkün olup olmadığını biraz araştırdım ve Microsoft Edge ve benzeri Chromium tabanlı internet browserlarda bir kullanıcı scripti yardımıyla bunun mümkün olduğunu gördüm.
1- Bunun için öncelikle tarayıcınızda
2- Ayrıca kullanıcı scriptlerinin çalıştırılabilmesi için Developer mode (Geliştirici Modunun) aktive edilmiş olması gerekiyor.
3 - Bu aşamada
Artık sitede Mediafire paylaşım linklerine tıkladığınızda bunların otomatik olarak indirilmeye başladığını göreceksiniz. Açılan MediaFire sayfaları kısa bir süre içinde kendiliğinden kapatılacağından bunları ayrıca kapatmanıza gerek yok.
Bonus Program
Sitemizdeki paylaşımlarda Beğen (Like) linkini, paylaşımı yapan üyeye teşekkür amacıyla ve aynı paylaşımı ilerleyen dönemlerde tekrar görüntülediğimde indirmiş olduğumu hatırlatıcı bir işaret olarak kullanmaktayım. Ancak bazen eklenen resimler nedeniyle Like linkini bulmak için sayfayı kaydırmak gerektiğinden hızlıca, Like linkini bulmak için ve eğer konu içinde Mediafire ya da Mega linki paylaşılmışsa bu linkleri otomatik olarak açmak için TamperMonkey ile kullanılacak ufak bir JavaScript (
1- Dosyayı indirdikten sonra TamperMonkey içerisinde + işareti ile görüntülenen Create New Script menüsüne gelin ve dosyanın içeriğini buraya yapıştırın.
2- File - Save Menüsünden scripti kaydedin.
3- Artık forum sayfasında sol üst köşede Open Links + Highlight Like seçeneğini göreceksiniz.
4- Herhangi bir paylaşımda bu seçeneğe basarsanız sayfada Media fire yada Mega linkleri varsa bunlar otomatik olarak bulunup sayfaları açıp açmak istemediğiniz sorulacak.
OK'e basarsanız Mediafire linkleri otomatik olarak indirilecek, Mega sayfasi ayri bir sekmede açılacak ve sayfadaki ilk Like linki beğenmeniz için otomatik olarak turuncu bir dikdörtgenle işaretlenecek.
Not1: Güvenlik nedeniyle olsa gerek Like linkine program aracılığıyla otomatik olarak basmayı maalesef programlayamadım.
Not2: Mega linklerinin otomatik olarak indirilmesinin mümkün olup olmadığını hala araştırıyorum.
Önemli Açıklamalar
Tampermonkey, tarayıcılar için popüler bir kullanıcı betiği (user script) yöneticisidir. Kullanıcılara web sayfalarını kendi ihtiyaçlarına göre değiştirme veya otomatikleştirme imkânı sağlar. Örneğin, belirli butonları otomatik tıklamak, sayfa tasarımını değiştirmek veya ekstra özellikler eklemek için kullanılabilir.
Tampermonkey kullanırken güvenli kalmanın adım adım rehberi:
Tampermonkey güvenlidir, ama yüklediğiniz betiklerin kaynağı, kodu ve izinleri güvenli olmalıdır. Kontrollü kullanım şarttır.
Sevgili @murtaza5 in Mediafire paylaşım linklerinin otomatik olarak indirilmesinden yola çıkarak bunun tüm Mediafire linkleri için mümkün olup olmadığını biraz araştırdım ve Microsoft Edge ve benzeri Chromium tabanlı internet browserlarda bir kullanıcı scripti yardımıyla bunun mümkün olduğunu gördüm.
1- Bunun için öncelikle tarayıcınızda
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
uzantısının kurulmuş ve aktive edilmiş olması gerekiyor.2- Ayrıca kullanıcı scriptlerinin çalıştırılabilmesi için Developer mode (Geliştirici Modunun) aktive edilmiş olması gerekiyor.
3 - Bu aşamada
Giriş yap veya üye ol.
kullanıcı scriptini kuruyoruz.Artık sitede Mediafire paylaşım linklerine tıkladığınızda bunların otomatik olarak indirilmeye başladığını göreceksiniz. Açılan MediaFire sayfaları kısa bir süre içinde kendiliğinden kapatılacağından bunları ayrıca kapatmanıza gerek yok.
Bonus Program
Sitemizdeki paylaşımlarda Beğen (Like) linkini, paylaşımı yapan üyeye teşekkür amacıyla ve aynı paylaşımı ilerleyen dönemlerde tekrar görüntülediğimde indirmiş olduğumu hatırlatıcı bir işaret olarak kullanmaktayım. Ancak bazen eklenen resimler nedeniyle Like linkini bulmak için sayfayı kaydırmak gerektiğinden hızlıca, Like linkini bulmak için ve eğer konu içinde Mediafire ya da Mega linki paylaşılmışsa bu linkleri otomatik olarak açmak için TamperMonkey ile kullanılacak ufak bir JavaScript (
Giriş yap veya üye ol.
/
Giriş yap veya üye ol.
) te ben yazdım.1- Dosyayı indirdikten sonra TamperMonkey içerisinde + işareti ile görüntülenen Create New Script menüsüne gelin ve dosyanın içeriğini buraya yapıştırın.

2- File - Save Menüsünden scripti kaydedin.

3- Artık forum sayfasında sol üst köşede Open Links + Highlight Like seçeneğini göreceksiniz.

4- Herhangi bir paylaşımda bu seçeneğe basarsanız sayfada Media fire yada Mega linkleri varsa bunlar otomatik olarak bulunup sayfaları açıp açmak istemediğiniz sorulacak.

OK'e basarsanız Mediafire linkleri otomatik olarak indirilecek, Mega sayfasi ayri bir sekmede açılacak ve sayfadaki ilk Like linki beğenmeniz için otomatik olarak turuncu bir dikdörtgenle işaretlenecek.

Not1: Güvenlik nedeniyle olsa gerek Like linkine program aracılığıyla otomatik olarak basmayı maalesef programlayamadım.
Not2: Mega linklerinin otomatik olarak indirilmesinin mümkün olup olmadığını hala araştırıyorum.
Önemli Açıklamalar
Tampermonkey, tarayıcılar için popüler bir kullanıcı betiği (user script) yöneticisidir. Kullanıcılara web sayfalarını kendi ihtiyaçlarına göre değiştirme veya otomatikleştirme imkânı sağlar. Örneğin, belirli butonları otomatik tıklamak, sayfa tasarımını değiştirmek veya ekstra özellikler eklemek için kullanılabilir.
Güvenlik Açısından Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Tampermonkey'nin kendisi genellikle güvenlidir:
- Tarayıcı eklentisi olarak resmi mağazalardan (Chrome Web Store, Firefox Add-ons) indirildiğinde zararlı değildir.
- Ancak kullanıcı betikleri (user script) riskli olabilir:
- Betikler JavaScript çalıştırır ve bu betikler web sitenize erişebilir, veri okuyabilir veya değiştirebilir.
- Bilmediğiniz veya güvenmediğiniz bir kaynaktan betik yüklemek tehlikeli olabilir.
- Güvenli kullanım önerileri:
- Sadece güvenilir kaynaklardan betik indirin.
- Betiğin yaptığı işlemleri inceleyin; özellikle kişisel bilgiler veya hesap verilerini etkileyen kodlara dikkat edin.
- Gereksiz izin isteyen betiklerden kaçının.
Tampermonkey kullanırken güvenli kalmanın adım adım rehberi:
1. Resmî Kaynaktan Kurulum
- Tarayıcınıza Tampermonkey’i resmî mağazalardanyükleyin:
- Chrome: Chrome Web Store
- Firefox: Firefox Add-ons
- Resmî olmayan sitelerden indirilen eklentiler zararlı olabilir.
2. Betikleri Güvenilir Kaynaklardan Yükleyin
- Betikleri yalnızca güvenilir web sitelerinden indirin, örneğin:
- GreasyFork
- OpenUserJS
- Bilinmeyen sitelerden indirilen betikler, kişisel bilgilerinizi çalabilir veya cihazınıza zarar verebilir.
3. Betik Kodunu Kontrol Edin
- Mümkünse betiğin JavaScript kodunu inceleyin:
- Şüpheli işlemler varsa (ör. fetch ile şifreleri veya çerezleri gönderme), yüklemeyin.
- Küçük değişiklikler yapmayı planlıyorsanız, kodu anlamadan değiştirmeyin.
4. İzinlere Dikkat Edin
- Betikler bazı izinler ister: örn. tüm sitelerde çalışmak.
- Gereksiz geniş izinler isteyen betikler risklidir.
- Betik yalnızca gerekli sitelerde çalışacak şekilde sınırlayın.
5. Güncellemeleri ve Aktif Betikleri İzleyin
- Betikler zamanla değiştirilebilir.
- Düzenli olarak aktif betiklerinizi gözden geçirin ve gereksiz olanları devre dışı bırakın.
6. Kişisel Bilgileri Paylaşmayın
- Betikler kullanıcı adı, şifre veya finansal bilgiler isteyen sitelerden uzak durun.
- Kendi betiğinizi yazıyorsanız bile güvenli sunuculara veri göndermediğinizden emin olun.
Tampermonkey güvenlidir, ama yüklediğiniz betiklerin kaynağı, kodu ve izinleri güvenli olmalıdır. Kontrollü kullanım şarttır.
Son düzenleme: