Martin Mystere N.427 – Caccia al diamante (SBE Settembre 2025)

rasel

Yapay Zeka Çeviri Balonlama
12 Kas 2010
794
22,650
Bilimkurgu disinda okudugum tek seri diyebilirim. Normalde boyle uzun serilere hic bulasmam ama bunu seviyorum. Ben genelde bir cizgi roman aradigimda Anna's Archive'den bakiyorum. Orada en sonra 425 vardi. Siz 426 ve 427'i nereden buldunuz? Orada daha yeni sayilar var mi?

Bir de sanirim bu +2 sene kurali geregi su anda forumda son olarak 216 paylasildi resmi olarak. Elinde daha yeni sayilarin taranmisi olan birisi varsa, bana ozelden yazabilir mi? Ona birsey sormak istiyorum.

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,517
61,586
Bilimkurgu disinda okudugum tek seri diyebilirim. Normalde boyle uzun serilere hic bulasmam ama bunu seviyorum. Ben genelde bir cizgi roman aradigimda Anna's Archive'den bakiyorum. Orada en sonra 425 vardi. Siz 426 ve 427'i nereden buldunuz? Orada daha yeni sayilar var mi?

Bir de sanirim bu +2 sene kurali geregi su anda forumda son olarak 216 paylasildi resmi olarak. Elinde daha yeni sayilarin taranmisi olan birisi varsa, bana ozelden yazabilir mi? Ona birsey sormak istiyorum.

Üstat, arşivimdeki dosyaların hepsini Forumda paylaştım. Bana İtalya'daki arkadaşımdan gelen dosyalardır. Aynı zamanda bu eserler Eurekaddl sitesinde de yayınlanmaktadır. Bu siteden üye olmadan 100Mb dosya indirme hakkı verilmiştir. İndirim çok yavaştır. Üye olmak ise ücrete tabi. Benim emekli maaşımdan başka gelirim olmadığı için üye olmak mali yönden beni zorlayan bir şey. Hard diskim sınırlı kapasitede olduğundan yeni gelen eserlere yer açmak için paylaştıklarımı silmek zorunda kalıyorum. Şayet silmediysem arşivimde olan sayıları Size gönderirim. İhtiyaç duyacağınız sayılar içinde dostlarımdan yardım isterim.

Bu arada paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.

rasel

12 Kas 2010
794
22,650
Üstat, arşivimdeki dosyaların hepsini Forumda paylaştım. Bana İtalya'daki arkadaşımdan gelen dosyalardır. Aynı zamanda bu eserler Eurekaddl sitesinde de yayınlanmaktadır. Bu siteden üye olmadan 100Mb dosya indirme hakkı verilmiştir. İndirim çok yavaştır. Üye olmak ise ücrete tabi. Benim emekli maaşımdan başka gelirim olmadığı için üye olmak mali yönden beni zorlayan bir şey. Hard diskim sınırlı kapasitede olduğundan yeni gelen eserlere yer açmak için paylaştıklarımı silmek zorunda kalıyorum. Şayet silmediysem arşivimde olan sayıları Size gönderirim. İhtiyaç duyacağınız sayılar içinde dostlarımdan yardım isterim.

Bu arada paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.
Eskilere ihtiyacim yok. 427'e kadar olanlar arsivimde. Bana 427 sonrasi lazim. Eger elinizde varsa, link paylasirsaniz sevinirim.

Arsivinizden dosya mi siliyorsunuz, dogru mu anladim? Bunu duyduguma uzuldum. Dahili 3.5" hdd'ler epey uygun fiyatli bulunabiliyor. Bunlari USB'den bilgisayariniza baglayacak aparatlarda ucuz. Isterseniz boyle bir hdd arsiv diski konusunda destek olabilirim?

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,517
61,586
Bende 427 kadar olan sayılar vardı ve onları da forumda paylaştım. Dediğim gibi yeni paylaşımlar sanırım ilk önce Eurekaddl sitesinde de yayınlanmaktadır. Bu siteden takip ederseniz 427 sonrasına ulaşabilirsiniz. Arkadaşlarım sık sık çizgi roman gönderiyor. 427 sonrasını gönderirlerse Forumda yayınlarım ayrıca isterseniz Size de gönderirim.

Hard disk için çok teşekkür ederim. Bu aralar elim sıkışık. Malum kış aylarında masraf artıyor. İleride bu konuyu değerlendiririm.

Çalışmalarınız ve bilgisayar sistemiyle ilgili dosyalarınız için ayrıca teşekkür ederim.

spiru

Aktif Üye
23 Ocak 2022
154
989
Martin Mysterelere konuk olan tarihi kişiliklere, şehir efsanelerine ve mitlere, popüler kültür göndermelerine dair, tamı geçtim, kapsamlı bir rehber ne yazık ki yok. Elimden geldiğince okuyup filtreleyip, hikayesini de iyi bulduklarımı arşivledim bugüne dek. Geçen gün Spring-Heeled Jack'e referans verildiğini gördüm bir sayıda, onu aradım nerede geçmiş diye, buldum, ilgili dörtlemede Evelyn Nesbit'ten bahseden bir macera daha çıktı mesela.

Haydi bunu geçtim, Batman Noel incelemelerine bakıyorum, bir tane Dickens referansı veren yok. Biri "yurtdışında çok beğenilmiş, Hıristiyan bayramı olduğu için galiba," deyip "Ramazan Bayramı" bağıntısı olsa sevebileceğini gevrek gevrek anlatmış. Nereye geleceğim, neden geleceğim?

Bu türler arası cehalet, çizgi romana uzak olanın hiçbir şeyini bilmemesi gibi, salt bunları okuyan bir kesim olup klasik edebiyattan nemalanmaması, NEDEN MARTIN MYSTERE'NIN SADECE FUMETTİ İÇİNDE DEĞİL TÜM BİR EDEBİ KÜLLİYAT İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR REHBER, KAYNAK GÖREVİ GÖRDÜĞÜNÜ anlamayışlarını açıklıyor. Dikkat edin, hiçbir yerli Youtuber'in fumetti sıralamasında ilk sırada göremezsiniz. Sahaf isimlerimize bakın, Zagor karakterleri vb. gırla gider. Afedersiniz ama bu kendini geliştirmemek ve CEHALETtir. Ben Marvel çizgi romanları topladığım tezgahlarda Atlantisleri pas geçtiğim ergenlik döneminin üstüne bir yirmi yıl daha geçirdikten sonra keşfettim Mystereleri, ama kısa sürede de külliyatın yarısını okudum, epey de bir arşiv yaptım. İnsanın olduğu yerde sayması kolay. Kendini geliştirmesi, ilerlemesi zorunlu ve mühim. Bundan dolayıdır ki, İngilizce dışında yazılmış, basılmış eserlerin yayılması bu kadar zorken, bu barajı yıkıp dolu dolu arşiv paylaştığını şimdi öğrendiğim Balkan Bey'e, onun nezdinde diğer balonlama, çeviri ve arşiv paylaşımı yapan arkadaşlara teşekkürü borç bilirim.

Son düzenleme:

rasel

12 Kas 2010
794
22,650
Sn Rasel merhaba,
Benim baktigim sitelerde MM 427. sayi sonrasi henuz riplenmedi.
Bu mesaj atildiginda benim kaynaklarimda en son 425 vardi. 426 ve 427'nin nereden cekildigini merak ettim. Artik sayilari manual tarayan kalmamistir diye dusunuyorum. Bonelli'nin kendi dijital uygulamasindan kopyaliyorlardir. Orada da 428 yayinlandi. Ben genelde Anna's Archive bakiyorum.

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
819
9,035
Bu mesaj atildiginda benim kaynaklarimda en son 425 vardi. 426 ve 427'nin nereden cekildigini merak ettim. Artik sayilari manual tarayan kalmamistir diye dusunuyorum. Bonelli'nin kendi dijital uygulamasindan kopyaliyorlardir. Orada da 428 yayinlandi. Ben genelde Anna's Archive bakiyorum.
Orjinal Fumettileri, Forum’da, Sn Balkan ve Sn Osidi paylaşıyor çoğunlukla. Ben de serilerde arada atlanan sayılar varsa onları bularak paylaşmaya çalışıyorum.
Güncele yakın Fumettiler için ben, çoğunluk “libgen” sitesini kullanıyorum. “https://www.stripzona.com/“ sitesi de dönem dönem baktığım ama güncel sayıların çok gecikmeli yüklendiği bir site.
Selamlar,

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
2,071
27,528
Eğer değişmediyse Eurekaddl dosya sunucu olarak "Filestore" kullanmaya başlamıştı, oradan da premium olmadan 100 Mb üzeri dosya indirmek mümkün değil. " " forumuna üyeyim, İtalyan sitesi anladığım kadarıyla, yeni fumetti oluyor genelde, yine "filestore" linklerinden premium üyelik olmadan inmiyor, "rapidgator" linklerinden de premium üye olsanız bile "Uploader'a para ödemeden indiremiyorsunuz. "Uploady" linklerinden teker teker indirmek mümkün.