MARCH Trilogy – History of struggle for human rights in the USA - Andrew Aydin (writer), John Lewis (writer), Nate Powell --MART Üçlemesi -

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,185
31,707












MARCH Trilogy – History of struggle for human rights in the USA - Andrew Aydin (writer), John Lewis (writer), Nate Powell --

MART Üçlemesi - ABD'de insan hakları mücadelesinin tarihi

2016 National Book Award Winner for Young People's Literature
2017 Printz Award Winner
2017 Coretta Scott King Author Award Winner
2017 Sibert Medal Winner
2017 YALSA Award for Excellence in Nonfiction Winner
2017 Walter Award Winner
"One of the Best Books of 2016" - Publishers Weekly

Mart üçlemesi, sivil haklar lideri ve ABD Kongre Üyesi John Lewis'in bakış açısıyla anlatılan, sivil haklar hareketini konu alan otobiyografik, siyah beyaz bir çizgi roman üçlemesidir. Dizi John Lewis ve Andrew Aydın tarafından yazılmış, çizimleri ve yazıları ise Nate Powell tarafından yapılmıştır.

Lewis'in kişisel hikayesine dayanan bu kitap aynı zamanda sivil haklar hareketinin iniş ve çıkışlarını da yansıtır.

Birinci Kitap, John Lewis'in kırsal Alabama'daki gençliğini, Martin Luther King Jr. ile hayatını değiştiren buluşmasını, Nashville Öğrenci Hareketi'nin doğuşunu ve şiddet içermeyen öğle yemeği tezgahlarında oturma eylemleri yoluyla ayrımcılığı yıkmak için verdikleri mücadeleyi kapsar.

İkinci kitapta, Nashville oturma eylemi kampanyasının başarısından sonra, John Lewis şiddetsizlik yoluyla dünyayı değiştirmeye her zamankinden daha fazla kararlıdır. Ancak o ve Özgürlük Yolcuları arkadaşları güneye giden bir otobüse binerken, daha önce hiç yaşamadığı dayak, polis şiddeti, hapis, kundakçılık ve hatta cinayetle karşılaşacaktır.

Ancak onların cesaretleri, Martin Luther King Jr.'dan Başsavcı Robert F. Kennedy'ye kadar güçlü müttefiklerin dikkatini çekecektir. Lewis, 23 yaşında Şiddetsiz Öğrenci Koordinasyon Komitesi'nin başkanı seçildiğinde, ulusal ilgi odağı haline gelir, sivil haklar hareketinin " Big Six - Büyük Altılı" liderlerinden biri olur.

Üçüncü kitap 1963 yılıyla başlar. 1963 sonbaharına gelindiğinde Sivil Haklar Hareketi Amerikan bilincinin derinliklerine nüfuz etti ve Şiddetsiz Öğrenci Koordinasyon Komitesi'nin başkanı olarak John Lewis hareketi yönlendirir. Şiddetsiz Öğrenci Koordinasyon Komitesi, eylemleriyle ülkeyi kendi bariz adaletsizliğiyle yüzleşmeye zorlamaya devam eder, ancak ileriye doğru atılan her adımda tehlike daha da yoğunlaşır: yasal engeller, gözdağı, şiddet ve ölümle karşılaşırlar.

Şiddet içermeyen devrimlerini gerçekleştirmek için Lewis ve genç aktivistlerden oluşan bir ordu, bir dizi yenilikçi kampanya başlatır. Kalıcı değişim için tek umut, susturulan milyonlarca Amerikalının sesini duyurmaktır: "Tek Adam, Tek Oy."

Ödüllü ve en çok satan MART üçlemesinin üçüncü kitabı, çarpıcı sonucuyla sizleri şaşırtacaktır.[/B]​
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,185
31,707
Üst