Makhno (Tek Kitap)

orpa

Çeviri & Balonlama
23 Tem 2015
1,317
31,129
İzmir
Makhno
(Ukraynalı Özgürlük Savaşçısı)

31hovsx1sl1jqzy5g.jpg


hzxovknccq4j20y5g.jpg


4u7s79s6cbaa4ja5g.jpg

 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,011
Üstat, eline gözüne sağlık. Bende beş eser paylaşımına ait yasak nedeniyle bu gece gece yarsından sonra İngilizceyi yüklemek içiğn hazırlamıştım. Türkçesi süper oldu bende başka bir dosya paylaşırım. Çok teşekkürler
 
Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
998
5,913
Çizgi roman dünyasındaki Philippe Thirault adını ilk kez çizgi diyarımızda tarafınızdan yayınlanan '' Balkans Arena '' ile tanımıştım , Daha sonra da , geçenlerde yazdığım mesajımda anlattığım gibi , aynı sanatçı tarafından senaryoları yazılan çizgi romanları , diyarımızdaki dostlarımız @gandor08 ve @odenat paylaşımları sonucu olarak okudum. Hepsi de , çok etkileyiciydi. Ukraynalı Özgürlük Savaşçısı'nı anlatan bu eserin de aynı nitelikte olacağından hiç kuşkum yok. En kısa zamanda okuyacağım. Çok güzel eserler paylaşıyorsunuz sayın @orpa , çok teşekkür ediyorum.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
998
5,913
Anarşizm denildiğinde , aklıma Mihail Bakunin gelir . ‘’ Anarşizmin babası ‘’ lakaplı Bakunin bu konunun kuramcısı olarak tarihe geçmiştir. Bakunin'in çizgi dünyamızda , daha çok sevdiğim çizerimiz Umut Sarıkaya tarafından ara ara ironi unsuru olarak ele alındığını görürüz. Sayın @orpa tarafından sunulan ‘’ Makhno ‘’çizgi romanını okurken , siyasi açıdan Rus ve de Ukrayna tarihini , başrolde olan bir başka ünlü anarşist ile film gibi izlediğimi söylemeliyim. Ama bu film , biz çizgi roman ya da film severler için farklı çağrışımlara neden olan bir film oldu !! Önce , Zaporojya Kazakları ve de at sahneleriyle ‘’ Taras Bulba ‘’ yı , sonrasında savaş sahneleriyle Tolstoy’un ‘’ Savaş ve Barış ‘’ ını , çeşitli malikanelerle özellikle Çehov’un ‘’ Vişne Bahçesi ‘’ni aklıma ilk gelenler olarak saymalıyım . Ama , öyle bir kare izledim ki , yazmadan geçmemeliyim , belki okuyanların da dikkatini çekmiştir . Sayfa 75’in ilk karesindeki şölen sahnesi , bir yandan unutulmaz Asterix maceralarının son karelerini , diğer yandan ise ressam Bruegel’in kalabalık kadrolu köy eğlencesi sahnelerini hatırlattı . Çok sayfalı diyebileceğim eser , çok kısa sürede bitti !! Hepsini tek tek saymayayım ama , Amerikan tarzı çizgi romanlardan görmeye alıştığımız kalabalık sanatçı topluluğu iyi bir eser ortaya koymuş . Teşekkürler @orpa .
 
Üst