Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Japonya, Edo döneminin başlarında, 17. ve 18. yüzyıllar arasında bir zaman diliminde...
Toho Daisuke, eğitimini yeni tamamlamış genç bir samuraydır. İzlemesi gereken yolu düşünürken, 17 yaşındaki küçük kız kardeşinden bir mektup alır. Aohige adında zengin ve güçlü bir lordla evlenmek üzere olduğu için, cesur bir samuraya ihtiyacı vardır ve ona kılıcını hizmetine sunma fırsatı verir. İri, heybetli, kibirli ve küstah Aohige, saygı uyandıran bir adamdır.
Daisuke yeni efendisine bağlılık yemini etmiştir, ancak onun hakkında giderek daha rahatsız edici söylentiler duymaya başlar. Bu adamın önceki yedi karısını öldürüp cesetlerini ortadan kaldırdığından şüphelenilmektedir. Başlangıçta inanmayan Daisuke, kısa süre sonra kız kardeşi için endişelenmeye başlar. Henüz soruşturmasının ortaya çıkaracağı dehşetlerden habersiz...
Bağımsız bölümlerden oluşan ve iki çizgi roman dehası tarafından yaratılan bu yeni seri, gerçek bir harika.
Yorum by Pulp Sirius
Batılı öykülerden oldukça gevşek bir şekilde uyarlanmış ancak ortaçağ Japon dünyasında geçen Yedinci Nefes Öyküleri, taze bir nefes gibi. Aslında, albüm başlıkları orijinal eserlerin çevirileridir: Aohige (Mavi Sakal), Shiro Yuki (Pamuk Prenses) (Pamuk Prenses'in resmi çevirisi olan Shirayuki Hime yerine) ve Ayatsuri (Kukla).
Tarz, bana Kazuo Koike'nin Yalnız Kurt ve Yavrusu'nu veya film uyarlamalarını çok hatırlatıyor. "Sonunda! Japonya'yı nasıl çizeceğini bilen Batılılar!" demek istiyorum. Manzaralar muhteşem.
Her cilt kendi başına ayrı bir hikaye içerirken, hepsini birleştiren ortak nokta Daisuke'nin babasını arayışıdır... sözde korkak bir şekilde ölen soylu bir samuray. Kahramanımız böylece gerçeği aramaya koyulur. 3. cilt, hikayenin tatmin edici bir sonu olarak kabul edilebilir. İlk üç cilt o zamanlar kutulu set halinde bile yayınlanmıştı, bu da hikayenin oldukça tamamlanmış göründüğünün bir işaretiydi.
Ancak karakterlerin yüzleri herkesin hoşuna gitmeyebilir. Köşeli hatları bazen itici olabiliyor. Ve bunu nadiren söylerim ama renklerin genel etkiyi biraz bozduğunu düşünüyorum. Genellikle kötü seçilmişler ve bazen ortamlara garip bir görünüm veriyorlar. Tamamen siyah beyaz baskı kesinlikle değer...
Genel olarak, gerçekten beğendim. Aksiyonun çoğu zaman zaman içinde donmuş gibi göründüğü ukiyo-e resim stili, çok fazla Japon cazibesi katıyor ve hayal gücüne bolca yer bırakıyor.