Les albums du Grand Blek

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,289
145,972
Nette araştırma yaparken böyle bir albümle karşılaştım. Yaklaşık şu an 1,5 gb. fazla indirdim. 945x1339 px. yaklaşık her bölüm 70 sayfa ayrıca başka bir çizgi roman daha vermişler her seride. Yanılmıyorsam Fıransızların çıkarttığı bir seri. Seri renkli olarak basılmış ama bazı bölümlerde bazı sayfalar siyah beyaz, 70 sayfadan en az 10 sayfa renklendirilmemiş bir şekilde, bu seriyi toplayabilirsem yükleme yapacağım. Ben bazı serileri çocukluğumda okuduğumu hatırlıyorum. Bu seriyi araştırmaya devam edeyimmi, ilerde bir proje olarak değerlendirme imkanımız doğarmı?

blek351001.jpg

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,342
1,769
Fransızların ünlü Büyük Blek Albüm Serisi.İnternette bunları çok aradım.Ama onlarda torrent filan gibi beni aşan şeyler var.Ben de peşini bırakmıştım.

İtalyan çizimlerine karşı Fransız sanatçıların ürettiği Blek maceraları daha karmaşık.Ancak bazı maceraları ve çizimleri İtalyan orjinalinden daha güzeldir.Hatta ismini vaktinde bir yerlerde okuduğum bir kaç çizer bu anlamda essegesse'yi çok aşmışlar.

Eğer bu serinin tamamı bulunur hatta Türkçeleştirilirse harika bir koleksiyon olur.Hoz comics keşke Blek'in Fransız çizimlerini de tam koleksiyon olarak tamamlasa idi.Ama hala bunu yapabilirler.

Umarım seri Çizgi Diyarı'na kazandırılır..

Fransız çizimi Tommiks'ler de güzeldir..

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,289
145,972
Fransız çizimi Tommiks lerin ismi nedi tam olarak onada bir bakayım, bu blek serisi daha baya inecek gibi, bende EMULE linkleri olarak bulabildim, renkli oldukları için alıyorum dediğiniz gibi bir başka güzelliği var serinin.Bir hafta daha indirmeye devam edeyim, şu an indirme linklerimde en son 419 sayısı var, muhtemelen seriyi tamamlayabilme şansımız olacak.

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,342
1,769
Sevgili gandor08,

Fransız Tommiks'leri KİWİ adı ile yayılanmış.Ama arama yaparken bande dessinee gibi açıklayıcı kelimeler de eklenmeli.

Her iki seri de Çizgi Diyarı'na kazandırılmalı ve Türkçeleştirilmeli.Türkiye'de çok tutulan Teksas maceraları Fransız çizimidir.