LeMan - Sayı 1015 (2011/19)

Melih41

Yönetici
4 Ağu 2012
3,699
48,584
Serdary67 Leman'larına kaldığımız yerden devam..

xmuyxw.jpg


 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,067
76,164
hiçbiryerde :)
Uzun süre oldu sanki bir leman okumayalı,
eski dostları gördüm, mutlu oldum:


Bazı severek izlediğim dostları kaybettiğimizi
hatırladım, üzüldüm:
Ekşi Sözlükten: "sözlükteki başlığı bile ölünce açılan çizgili dünyanın tutunamayanlarından biri celalettin benzer. geçtiğimiz hafta herkesten uzak yaşadığı mersin'in erdemli ilçesinde genç yaşında vefat etti. son yıllarda çizgiyi bırakmış kendini balık tutmaya vermişti.

oğuz aral’ın gırgır’ı ile çizgili dünyaya giren celalettin benzer limon, dıgıl gibi dönemin mizah dergilerinde çalıştı. en son pişmiş kelle’de yayınlanan çizgi hikayeleri ile adını okuyuculara ezberletti. vefalı pişmiş kelle okuyucusu onun bir buçuk sayfalık hikayelerini gayet iyi hatırlayacaktır. pişmiş kelle kapanana kadar her hafta çizdi bir buçuk sayfalık hikayelerini. ondan sonra görmedik kendisini başka bir yerde. şimdi de ölüm haberi geldi.

eski arşiv kolilerini indirip iki saat dergileri karıştırıp pişmiş kelle'lerden hikayelerini tekrar bir okudum da, tekrar çizmemesi büyük talihsizlik olmuş. hem senaryolarında hem de çizgisinde suat gönülay etkisini hissedebileceğimiz, hayatın içinden, bazen fantastik, bazen gerilimli, bazen duygusal detay hikayeleri bir çırpıda okutuyordu kendini.

artık baskısı bulunmayan "çizgi öyküler" adlı bir kitabı da bulunan celalettin benzer’in bir özelliği de hikayelerine başlık koymamasıydı. her yazarın tek bir hikayesi vardı. o yüzden ayrı ayrı başlıklara gerek yoktu belki. celalettin benzer’inki kısa sürdü. güle güle celalettin benzer. hikayelerin bizde duruyor merak etme."



Teşekkürler Melih41 ve Serdary67 dostlar.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,998
83,995
Kasımpaşa
Ne güzel bir Leman, ne güzel bir tanıtım..
Kötü oldum birdenbire..
Boşuna okumuşum o kadar dergileri, hiç hatırlamıyorum..
Teşekkürler dostlarım..
 
Üst