Le Serment OS (2026) (FR)

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
672
6,584

Couv_532288.jpg

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,311
59,144
Mafya için çalışan gözden düşmüş bir doktor, sözde bir vampir tarafından ısırılmış bir hastayı kurtarmak zorundadır.

Senaryo aslında film için tasarlanmış. Filmi hayata geçiremeyince, Mathieu Gabella düzenli olarak çalıştığı bir mecra olan çizgi romana yöneldi. Sinematik hava okuma deneyiminde de kendini gösteriyor. Anlatım, hikayeyi sürekli ileriye taşıyan çok sayıda olay örgüsüyle dolu. Hikaye sürükleyici ve bazı sürpriz sonlar gerçekten şaşırtıcı.

Hikayenin benzersiz yönü, gerilim ve fantezinin karışımının yanı sıra, esas olarak kapalı bir ortamda geçmesidir. Aksiyon çoğunlukla gizli bir ameliyathane olarak hizmet veren bir hangarda gerçekleşiyor. Okuyucunun ortamın monotonluğundan sıkılmasını önlemek için yetenekli çizer Blue Note çizgi romanından çalışmaları beğenilen Mikaël Bourgouin 'dır..

Bourgouin'in tarzı, Fransız-Belçika çizgi romanlarını Amerikan çizgi romanlarının dokunuşuyla harmanlıyor. Çift sayfalı çizimler açıkça Amerikan etkisini gösteriyor. Sanatçı sayfa düzenlerini değiştiriyor. Birçok görsel dokunuş tıbbi yönleri vurguluyor. Aksiyon sahneleri dinamik.

Bourgouin aynı zamanda renklendirmeyi de üstleniyor ve bu da aynı derecede başarılı. Sürekli olarak ortamı saran yapay ışığı aktarmayı başarıyor ve hikaye boyunca baskıcı bir his yaratıyor.

Le Serment - Yemin, büyüleyici bir grafik roman ve dahası, etkileyici çizimleriyle öne çıkıyor.

Teşekkürler Üstat @certem

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
193
1,305
Sağol @certem dostum. Merakla beklediğim, taptaze Ocak 2026 tarihli bir albüm. Genel izahı @balkan dostumuz gayet güzel yapmış. Yayınevinin ön izleme sayfaları oldukça cazipti, gerek grafik ambiyans gerekse sürükleyici konusu ve yukarıda bahsedildiği gibi noir bir filmi andıran keskin diyaloglarıyla başarılı bir one shot. Son yıllarda gözlemim yayınevleri bu tarz tek albümlük özel edisyon işlere daha fazla yer açıyor ve sanatçılara tanınan bu özgürlükle ortaya keyifli işler çıkıyor. Burada da normal BD formatına göre oldukça cömert 145 sayfalık bir eser söz konusu.

Yılın kayda değer işlerinden olacağa benzer. Bedetheque okurları 4.3/5 notuyla oldukça beğenmiş (15 oy).

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
5,871
17,938
Çizimler şahane, çeviri balonlama veya yapay zeka ile çevirisini yapan üstadların ilgisini çekmesi dileğiyle. Paylaşım ve emekleriniz için teşekkürler @certem üstadım. Sevgi ve Saygılar

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
672
6,584
Sağol @certem dostum. Merakla beklediğim, taptaze Ocak 2026 tarihli bir albüm. Genel izahı @balkan dostumuz gayet güzel yapmış. Yayınevinin ön izleme sayfaları oldukça cazipti, gerek grafik ambiyans gerekse sürükleyici konusu ve yukarıda bahsedildiği gibi noir bir filmi andıran keskin diyaloglarıyla başarılı bir one shot. Son yıllarda gözlemim yayınevleri bu tarz tek albümlük özel edisyon işlere daha fazla yer açıyor ve sanatçılara tanınan bu özgürlükle ortaya keyifli işler çıkıyor. Burada da normal BD formatına göre oldukça cömert 145 sayfalık bir eser söz konusu.

Yılın kayda değer işlerinden olacağa benzer. Bedetheque okurları 4.3/5 notuyla oldukça beğenmiş (15 oy).

Julia’lardan dolayı keyfin yerindedir diye düşünüyorum İzzet’cim🤗
Buralara yolun düşünce haberim olsun🙃.