L'autore e il fumetto (İtalyanca)

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,545
18,405

gbj87c7w0p2gsi87g.jpg

 

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,261
7,522
Değerli @Osidi üstattan harika bir seri daha! İtalyan çizgi roman sanatının büyük isimlerinin yaşam öyküleri ve eserlerinden örneklerin yer aldığı bu seri toplam 11 kitaptan oluşuyor:
1. Guido Crepax
2. Hugo Pratt
3. Dino Battaglia
4-5. Milo Manara - Andrea Pazienza
6. G.L. Bonelli - A. Galeppini
7. Jean Moebius Giraud
8. Altan (İsmine bakıp Türk asıllı olabileceğini düşündüm ama değilmiş. Tam adı Francesco Tullio Altan, babası antropolog Carlo Tullio Altan)
9. Tanino Liberatore
10. Attilio Micheluzzi
11. Giorgio Cavazzano
Kitaplarda ayrıca bazı ünlü yazar ve çizerlerin ilgili kişi hakkında yazdıkları yazılara da yer verilmiş. Örneğin, Hugo Pratt cildinde Umberto Eco'nun da "Çizgi Roman ve Edebiyat" başlıklı harika bir yazısı var.
Değerli @Osidi 'ye bu harika seriyi bizlerle buluşturduğu için teşekkürlerimi sunuyorum.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,137
6,655
Gerçekten de, Sn. @Osidi 'nin paylaştığı bu seri dev isimleri buluşturan bir seri. Detayları değerli @Calligrapher 'in belirttiği listeye göre , daha bir süre devam edecek gibi. Özellikle , merak ettiğim bir konuya, taslak çizimlere yer verilmesi daha da memnun etti beni.
Usta çizgi roman sanatçılarını , çeşitli çalışmalarıyla birlikte konu edinen kitapların artık eskisi kadar üretildiğini görmüyorum. Belki de yayınevleri, bu alanda çok kitap üretildiği için, yeni sanatçılara yönelmek zorunda kaldıklarından eski ustalara ait çalışmaları içeren kitaplar giderek azalmakta.

Nedeni ne olursa olsun, bir bakıma ünlü müzayede evleri, yayınladığı kataloglarla bu alandaki açlığı gidermede önemli görev üstleniyorlar artık.
Bu nedenlerle, değerli @Osidi 'nin bu nitelikli paylaşımları daha da değer kazanıyor benim için.

Teşekkürler Sn. @Osidi
 
Üst