Kuyucak

Şükrü

Çeviri & Balonlama
16 Şub 2011
1,286
2,179
Far Far A Way
Kuyucak, Ege Bölgesi'nde Aydın ilinin bir ilçesidir.

Kuyucak batısında Nazilli ilçesi, doğusunda Buharkent ilçesiyle çevrilidir. Merkez ilçe nüfusu 7800 civarında olup 5 belde ve 23 köy ilçe merkezine bağlıdır. Toplam ilçe nüfusu 37.000 civarındadır.Nazilli ilçesi olmasından dolayı çok gelişememiştir. Ancak yeni yeni gelişmektedir. 10.000 civarlarında nüfusu olan bir yer olan Kuyucak'ta tarım ve hayvancılık ön plana çıkmıştır. İlçede genelde pamuk, portakal,incir, iğlek, zeytin yetiştirilir. İlçenin ismi duyumlara göre daha önceden kuyunun çok olmasından dolayı Kuyuçok imiş. Zamanla ismi Kuyucak olarak değişmiştir. İlçenin su ihtiyacı etrafındaki dağlardan sağlanmaktadır. İlçede Adnan Menderes Üniversitesine bağlı 800 öğrenci kapasiteli meslek yüksek okulu, 3 ilköğretim 1 çok programlı lise ve anadolu lisesi bulunmaktadır.

İncir(yemiş) memleketi olarak bilinen "Aydın" ilinin, incirin erkeği diye bilinen "İLEK" isimli, görüntüsü incir gibi ama içerisinde zamanı geldiğinde(Haziran ayının ilk günlerinden, yaklaşık olarak 20. gününe kadar süren) sinek oluşan ve oluşan sineğin incirin içine girip aşılamasıyla incirin dayanıklılığı ve lezzetini oluşturan bir görevi olan meyvenin kaynağını Kuyucak ilçesi barındırmaktadır.

Nüfus

İlçenin nüfusu 2000 genel nüfus sayımına göre 31094'dir. Bunun 7282'si ilçe merkezinde, 23812'i ise kasaba ve köylerde yaşamaktadır.

İlçe bağlısı olarak merkez hariç olmak üzere ilçe merkezine bağlı; ? belde, ? köy ve ? mahalleden oluşmaktadır.

brf3e6qnp7aun04og.png
 
Üst