Küçük Prens

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
544
10,011
Sahafta gördüm,
Bana bir koyun çizer misin dedi?
Dayanamadım aldım, sıcağı sıcağına taradım

6shuqhqdfmrvsx65g.jpg

Konu, eserin tanıtımını yapmak için açılmış olup link içermemektedir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,341
8,271
Ünlü Fransız yazar ve pilot Saint-Exupéry'nin yazdığı ve 200 milyonu aşan satışıyla dünyanın en çok satan kitaplarından biri olan Küçük Prens adlı romanı şimdiye kadar çok sayıda sanatçı tarafından çizgi romana da uyarlanmıştı. Değerli @cagan73 tarafından burada paylaşılan, Yunan asıllı genç sanatçı Stella Stergiou'nun uyarlamasını ise ilk kez gördüm ve çok beğendim. Sanatçının yalın çizgilerinin eserin ruhuna oldukça yakışmış olduğunu düşünüyorum. Bana göre kitabın enteresan bir yanı var, çocukken okuduğumda pek bir şey anlamamıştım, 20'li yaşlarımda tekrar okuduğumda ise bunun bir çocuk kitabı değil, büyükler için bir yaşam felsefesi kitabı olduğunu düşünmüştüm. Ne zaman aklıma gelse tekrar okur ve her seferinde farklı bir anlam yakalarım.
Değerli @cagan73, bu güzel paylaşımınız için yürekten teşekkürlerimi sunarım. Elleriniz dert görmesin...

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,483
9,148
Dünya çapında yoğun ilgi gören Küçük Prens romanı için , değerli @Calligrapher 'in güzel anlatımına ekleyecek fazla birşey görmüyorum . Gerçekten de çok güzel bir paylaşım. Çizer Stergiou'nun çalışmalarına ben de ilk kez rastlıyorum. Çizimlerindeki naif tarz , eseri her yönüyle okuyucuya yansıtmada başarı sağlamış. 96 sayfalık çizgi romanı okurken , bir an çocukluğumdaki büyük illustrasyonlarla donanmış , çocuk kitaplarımdan birini okuyormuşum hissine kapıldım. Ayrıca, bu eseri seven biri olarak ,yeni bir çizgi roman uyarlamasını daha görmüş oldum , farklı sanatçıları tanıdım. Çok teşekkürler @cagan73 . Emekleriniz sonrası paylaştığınız çizgi roman , son zamanlarda beni çocukluk yıllarıma götüren nadir eserlerden biri oldu.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,672
85,901
hiçbiryerde :)
Bir kaç yıl önce çıkan bu kitabı almış, henüz okuyamamıştım.
Aklıma küçük kızımla daha önce defalarca çok keyifle izlediğimiz
bir Küçük Prens uyarlaması çizgi film geldi şimdi:

Bu vesile ile bu kitabı da memnuniyetle okuyacağım.
Elinize sağlık sevgili "cagan73".

düzenleme:
Çocuklarımızı yıllardır hep bir yarışa hazırlıyoruz.
Bu film ve küçük prens kitabı belki buna bir itirazdı...
Hani biz bunu anlıyoruz ama maalesef genellikle
itiraz edemiyoruz... diye düşünüyorum...

Son düzenleme: