Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kültür Tarihimiz açısından seminer, sempozyum organizasyonlarının önemi büyük. Merak duyduğum ve fırsat buldukça dinleyici olarak katıldığım ( Piyer Loti sempozyumu gibi ) bu tür organizasyonların bir kısmına ait yayınlar ( o da çoğunlukla katılanları ve konu başlıklarını gösteren ilk sayfalar şeklinde ) bana göre sayıca çok yetersiz olarak net ortamında bulunuyor. Köroğlu'nu konu alan bu tür organizasyonların büyük kısmının, memleketinin Bolu olmasından dolayı, '' İzzet Baysal Üniversitesi '' kaynaklı olduğunu görüyorum.
Köroğlu'nun yaşamını, kültür ve sanat hayatımıza etkilerini konu alan 1983 yılına ait, Kültür ve Turizm Bakanlığı kaynaklı bu yayını görmemiştim. Çok teşekkür ediyorum Sn. @funghu .
Not: Konu ile ilgili olan dostlara 756 sayfa halinde net ortamında ulaşılabilen, AKM Başkanlığı'nca yayınlanan, Dr. Doğan Kaya'nın '' Türk Dünyasında Köroğlu Kolları '' adlı eserini öneririm.