bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,314
50,083
NeverLand
KORAK
(Tarzan'ın Oğlu)



Amerikalı yazar Edgar Rice Burroughs'un yarattığı Tarzan karakteri önce sinemaya sonra da çizgiromana uyarlanmıştir. İlerleyen zaman içinde bu çok şöhretli orman kahramanına çeşitlilik kazandırma adına bazı ilginç denemelere de girişilmiştir. Bunlardan biri olan Korak, Son of Tarzan başlığıyla ilk kez 1964 yılında Gold Key Comics tarafindan yayınlanan çizgiroman serisine konuk olmuştur.

11-1.jpg

Korak çizgiromanı, Gold Key tarafından gazetelerde yayınlanan Tarzan günlük bantlarını da çizen Russ Manning'e teklif edilmiştir. Böylece seriyi ele alan Mannig, Afrika doğasına ait incecik detaylara girmesine rağmen temiz ve anlaşılır çizgisiyle başlığı bir sanat eserine çevirmesini bilmiştir. Hal Foster ve Burne Hogarth'dan sonraki en iyi Tarzan çizeri olan sanatçı, aksiyon sahnelerine olduğu kadar kendi kaleme aldığı senaryolarıyla da Korak için biçilmiş kaftan olduğunu göstermiştir.

izgiromanAnsiklopedisi352a.jpg


Korak'ın Doğan Kardeş'in 15 Eylül 1969 tarihli 21. sayısında yayınlanan 'Hayvan Başlı İnsanlara Karşı' başlıklı öyküden bir sayfa.​

Korak, yaşına ve cüssesine bakmadan ormanda adaleti sağlamaya çalışan klasik bir kahraman normlarına sahiptir. Babasının olmadığı mekân ve olaylarda devreye girerek ona layık bir evlat olduğunu göstermektedir. Ne de olsa genlerinde Tarzan'ın kanı dolanan Korak, cesur olduğu kadar iyi niyetiidir ve aşağı yukarı babasının sahip olduğu hemen tüm atletik meziyetleriyle ondan hiç de aşağı kalmamaktadır.

Tarzan'ın Oğlu 1969 tarihli Doğan Kardeş dergisinde yayınlanmaya başlamış kariyerinin Türkiye ayağını yine bu dergide basılan diğer maceralarıyla noktalamıştır.
 
Üst