Killing Castro

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,208
77,300

Killing Castro
(Castro'yu Öldürmek)

638_ways_castro_Kolaj.jpg

Küba lideri Fidel Castro 1959 yılından başlayarak 2008 yılına kadar fiilen ülkenin başındaydı (şimdi emekli olmuş, 89 yaşındaymış). Başa geçtiğinden beri ülkesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin ekonomik ambargosu altındaydı. ABD hükümetleri bununla da yetinmedi ona karşı sayısız kereler suikast girişiminde bulundu. Bunu yaparken de akla hayale gelmeyen yöntemlere baş vurmuştu. Bir İngiliz belgeselinin adı "Castro'yu Öldürmenin 638 yolu" idi. Bu 638 yolun arasında: kullanırken vücuda uyuşturucu enjekte eden dolma kalemden tutun da patlayan purolara kadar her şey vardı. Bu patlayan puro meselesi ünlü mizah dergisi "Mad"in Ekim 1963 tarihli 82'inci sayısının kapak konusu olmuştu. Bu girişimlerin hiçbiri etkili olmadı. Buradaki çizgi roman serisi de bu suikast girişimlerinin öyküsünü biraz da mizahi bir biçimde ele alıyor.

Çizgi dizinin 4 cilt olduğu belirtilmiş. Ama ortalıkta sadece 3'ü bulunabiliyor (4'üncü cildi en azından ben bulamadım, hattâ nette bir resmi bile yok). İlerde bulan olursa mesajın altına ekleriz.

Killing_Castro_01.jpg

(Mega)

Killing_Castro_02.jpg

(Mega)

Killing_Castro_03.jpg

(Mega)

Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,289
146,185
Abi dün akşam indirmiştim bende bu kitapları, muhtemelen 4 ncü kitap henüz basılmamış.

Teşekkürler.