Kendinizi Tanıtır mısınız?..

Adı Üstünde Anket

  • Ankara

    Oy: 28 11.8%
  • Bursa

    Oy: 13 5.5%
  • Gaziantep

    Oy: 8 3.4%
  • Hatay

    Oy: 4 1.7%
  • Isparta

    Oy: 3 1.3%
  • İstanbul

    Oy: 64 27.0%
  • İzmir

    Oy: 39 16.5%
  • Kayseri

    Oy: 5 2.1%
  • Konya

    Oy: 5 2.1%
  • Ve güzel memleketimin diğer illeri

    Oy: 68 28.7%

  • Kullanılan toplam oy
    237

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
538
Adım Erkan. 1970 doğumluyum. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunuyum. Grafik tasarımcıyım. Ufak bir grafik atölyem var. Böbrek hastasıyım. Kardeşimin verdiği bir böbrek ile yaşıyorum. Başka söylenecek birşey var mı? Hah. Çapulcuyum.

Çizgiroman hobim dışında akvaryum hobim de var. Kemikdilli ismi, akvaryumlarda da beslenen bazı türleri bulunan bir balık familyasının adı. Aşağıda, Kemik Dilli familyasından iki güzelliğin resmi var. Merak eden bakabilir.

 

mhas25

Yeni Üye
15 Kas 2011
32
15
adım muhammet has 1973 ERZURUM doğumluyum. tedaş ta elektrik teknisyeniyim.yasin adında 11 yaşında bir oğlum ., ebrar adında 13 yaşında kızım var,1983 yılından beri çizgi roman tutkunuyum.ilk çizgi romanın CONAN sonradan swing.zembla.teksas.ve GERÇEK aşkım ZAGORU TANIDIM.VE HALEN DEVAM EDİYOM ZAGORA.
 

BlasterComics

Yeni Üye
15 Şub 2013
54
179
DC comics
1997 Edirne doğumluyum.11. sınıfa geçtim.Arkadaşımın bana doğum günüde zagorun 110. sayısını almasıyla başladı çizgi roman sevdam.Ailem böyle şeylere para vermemi istemiyordu.harçlıklarımı biriktirip almaya başladım.Ama kısa sürede öğrendiler ve resim çizmeye meraklı olduğumdan,çizgi romanı kabullendiler.Artık bir sıkıntı yok.son zamanlarda kendimi marvel comics'lerine verdim.örümcek adam olsun silver surfer olsun.Ayrıca sanırım forumun en genç üyelerindenim :) Bu forum sitesine geldim çünkü kendimi bu siteye girince rahat ve huzurlu hissediyorum.değerli hocalarımla,çizgi roman sever saygı değer abilerimle tanışıyorum.Ayrıca burada inanılmaz bir yardımlaşma,dayanışma var.Saygı ve sevgi var."neden bu foruma geldin?"diye sorsaydınız,cevabım önce cizgi romanı seviyorum,ardındanda az önce yazdıklarım olurdu.
 

brawod

Yeni Üye
13 Tem 2012
71
122
1997 kocaeli doğumluyum. internette bagu çizgi romanın oyunbozan serisiyle tanıştım çizgiromanlarla. ancak 15 günde bir 20 sayfa artık kesmemeye başladı. izmit çarşıda gezerken bir dükkan gözüme çarptı. camlarında çizgiroman karakterlerinin posterleri vardı. dükkana bir girdim giriş o giriş o gündür okuyorum. favori karakterim avatarımdan belli olduğu gibi wolverine :) ancak zagor , martin mystere, spiderman, kaptan swing, superman, batman, deadpool gibi karakterleri de çok severim. death note serisinin de animesini bitirir bitirmez d&r'dan tüm mangalarını topladım :) foruma daha önceden kaydolmuştum ancak çizgiromanlara sarınca ve forumun güzel, sıcak, samimi havasını tadınca çıkamaz oldum :) neyse fazla uzatmıyım inşallah hep böyle birlikte oluruz. gerçekten diğer hiçbir forumda bulamadım buradaki havayı. bu yüzden hepinize hem paylaşımlarınız hemde içtenliğiniz için teşekkür ediyorum... :)
 
Son düzenleme:

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,648
Gaziantep
T e x kendini tanıtıyor

resim036wpw.jpg


Artık kendimi tanıtma zamanı geldi.Adım;Ahmet Bozkurt.18 Şubat 1952 yılında Gaziantep'in Karkamış Nahiyesinde(şimdi ilçe) doğdum.Babam memur statüsünde demiryolu emekçisiydi.(1975 yılında iş kazasında kaybettik.) 4 kız 4 erkek kardeşin ikincisiyim.1969 yılından beri Gaziantep'te oturuyorum.35 yıllık evliyim.Bir kızım(Evrim),bir de oğlum(Cihan) var.Kızım Beden eğitimi öğretmeni,oğlum İktisat mezunu.Bilgisayar tasarımcısı. İstanbul'da bir uluslararası fuarcılık şirketinde çalışıyor.1970-80 yıllarının fırtınalı ortamında eğitim,evlilik ve çalışmayı yürütme becerisini gösteremediğimden eğitimim hep yarım kaldı.1 yıl Gazi Eğitim Enstitüsü(şimdi Gazi Üniversitesi) Matematik Bölümünde,2 yılda yine Ankara'da TODAİE Sevk ve İdare Yüksek Okulu'nda okudum. 6 Mayıs 1972 Tarihinde(lütfen tarihe dikkat) Öğrenci iken cezaevine girdim ve arkadaşlarla birlikte 10 ay yattık.Çıkınca kaldığımız yerden devam ettik. 1980 Askeri Faşist Darbesinde "Görülen lüzum üzerine" (gerekçe aynen böyleydi) işimi kaybettim.Ve 8 yıl sürecek işsizlik dönemi başladı.Bu sürede trenlerde gazoz sattım,dağlarda köprü ,şehirde konut inşaatlarında amelelik yaptım.Bazen işten atılmam işverene dikte edilinceye kadar özel sektörde de çalıştım.2001 yılında Gaziantep BB'den emekli oldum.Şimdi zamanım resmi çektirdiğim 5 dönümlük bahçem ve kitaplarım arasında geçiyor.Konfüçyüs'ün yanlış anımsamıyorsam şöyle bir sözü var;"Tanrım bana kitap dolu bir evle,çiçek dolu bir bahçe ver."Bunlara çok anlayışlı,fedakar,çalışkan ve benim gibi birinin bunca yıl kahrını çeken eşimle birlikte, emeğimizle kavuştuk 5 bine yakın kitabım var.saymadım ama sanırım 1500-2000 kadarı çizgi roman.1970 li yıllarda siyasete "dahil" olunca,nekadar çizgi romanım varsa hepsini çöpe attım.Karaoğlan'ların 1. ve 2.serileri ciltler ve dergiler,Teksas'lar.Artık başucu kitaplarım; Marx-Engels,Lenin ve sosyal klasiklerdi.Bunların bir çoğuda 1980 fırtınasında banyo sobasında ve toprağın altında telef olup gitti.Emekli olunca çizgi romanı "yeniden"keşfettim.Eskileri GG dan tekrar toplamaya çalışıyorum.
Uzun mu oldu ne.Başınızı ağrıtmayayım...
 
Son düzenleme:

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,015
Bastiani Kalesi
Tex (Ahmet) abi, burada yazdığın hayat hikâyeni bir Avrupalı ya da Amerikalı okusa, inan kendi hijyen hayatından utanır. Ne yapalım işte bu da Doğu'da ve bu coğrafyada doğmanın, yaşamanın ve birşeyleri sorgulamanın bedeli olsa gerek.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,051
75,669
hiçbiryerde :)
Doğuda ya da batıda farketmez,
her yerde doğruyu söylemek zordur
(tamam itiraf ediyorum, doğuda daha zordur)
ama sonucu güzeldir.Böyle 5 dönüm
toprak bulamayabilir herkes, kişinin gönlündeki dönümler önemli:)
Çok duygulandım Ahmet ağabey, ardından bir İstanbullu
olarak oradaki doğal hayatı görüp imrendim:)
9 kasımda dostlarla birlikte görüşmek
üzere...
 

akim

Kıdemli Üye
29 May 2011
199
418
Adım Oktay Çakır, 1977 Giresun, Tirebolu doğumluyum. İstanbul'da yaşıyorum, bir otelde teknik servis olarak çalışıyorum. Benim çizgiromanla tanışmam ağabeylerim sayesinde oldu. Bana okumayı sevdiren çizgiromanlar olmuştur, onlar sayesinde ilk okul birinci sınıfta sınıfımızda okumayı ilk öğrenen ben olmuştum. Belli yaşa gelinceye kadar ağabeylerimin sırtından geçindim, daha sonra kendim çizgiroman alıp biriktirmeye başladım. oldukça geniş bir kolleksiyonum olmuştu ama ben İstanbul'a taşınınca ne yazık ki arkadaşlarım büyük çoğunluğunu memlekette kaybettiler, binlere varan sayıda çizgiromanım ne yazık ki yok oldu. Sanırım koleksiyon yapan arkadaşlar kaybetmenin acısını bilirler :) Şimdi tekrar başladım koleksiyon yapmaya. Okumayı ve araştırma yapmayı severim, özellikle tarihi ve esrarengiz olaylar, hikayeler beni büyüler. Ne yazık ki maddi imkansızlıklar yüzünden istediğim gibi araştırma yapamasam da, imkanlar dahilinde elimden geleni yapıyorum bu konularda. Çizgiroman da tutkunu olduğum belli bir kahraman yada tür yok, ben hepsinin tutkunuyum, okumak benim için yemek içmek gibi günlük ihtiyaçlar arasındadır, okumadan yaşayamam yani :) Sanırım çok uzattım, son olarak bu diyarda yaşama imkanını bize verdiğiniz için teşekkürler
 

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,451
7,069
ara sıra denk geliyoru yazayım kendimi diyorum ama hep dalıp gidiyorum1978 adana doğumluyum.şu an konyada ikamet ediyorum.sınıf öğretmeniyim konya merkezde çalışıyorum.çizgi roman 85-90 yılları arasında her şeyimdi.ben en çok kara murat ve tarkan alırdım.bunların yanında teksas,tommiks,sving.zembla.redkit vardı bayağı.ayrıca gırgır,fırt ve diğer çocuk dergilerini hep alırdım.tabi herkes gibi kıymetini bilmedik.benim ayrıca en çok ilgimi çeken gazete tefrikalarıydı hala bazılarını saklarım.forumu tesadüf buldum.sonra paylaşıma katıldım yorumlar sohbetler derken yaklaşık 4 yıldır burdayım.yaklaşık 400 civarı kara murat 100 e yakın tarkan dergilerim elimde kalanlar.ha adım Erdal.....saygılar.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,648
Gaziantep
T e x kendini tanıtıyor

Tex (Ahmet) abi, burada yazdığın hayat hikâyeni bir Avrupalı ya da Amerikalı okusa, inan kendi hijyen hayatından utanır. Ne yapalım işte bu da Doğu'da ve bu coğrafyada doğmanın, yaşamanın ve birşeyleri sorgulamanın bedeli olsa gerek.

Valla yazdığın ülke insanlarının utanıp utanmayacağını bilemem ama sen beni utandırdın.Çok mu duygusal yazmışım.Aslında daha bir çok şeyi gizleyerek yazmıştım.Gözlerinden öperim sevgili kardeşim.
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,015
Bastiani Kalesi
Valla yazdığın ülke insanlarının utanıp utanmayacağını bilemem ama sen beni utandırdın.Çok mu duygusal yazmışım.Aslında daha bir çok şeyi gizleyerek yazmıştım.Gözlerinden öperim sevgili kardeşim.

Rica ederim abi, sen utanma. Bu coğrafyada uzun yıllardır memleketine sahip çıkan bilinci açık insanlara bu cefayı lâyık görenler, onları terörist, marjinal gibi yaftalarla sindirmek, ötekileştirmek isteyenler utansın...

Eminim ki hayat hikayende, dediğin gibi az da yazmışsındır. Daha neler neler, ne acılar yaşandı bu ülkenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinde, hepimiz biliyoruz, daha da yaşanacağa benziyor. Çünkü paket açıyorum demekle, gerçek demokrasi gelmiyor, kafaların içi değişmedikçe...

Madem yeri geldi, ben de geçmişte yaşadığım acı bir günü anlatayım. Çocuktum, ilkokuldaydım. Bir sabah uyandım, mayıs ayının başları ve bir cumartesi günüydü. O zamanlar TV filan daha yaygınlaşmamış, uyanıldığında radyo açılırdı. Tesadüf o gün bana denk geldi bu iş. Radyoda haberler vardı. Bir süre dinledikten sonra, koşarak annemlerin odasına gittim. Rahmetli annemi uyandırdım, bana doğru baktı sanki vereceğim haberi anlamış gibi yüzü soldu bir anda.
"Radyoda söylediler, bu sabaha karşı asmışlar, dedim." Annem bir anda doğrularak ağlamaya başladı, yatağın kenarına oturdu. Onu ağlar halde görünce ben de yanına oturdum, birlikte ağladık bir süre. Çocuk halimle onu nasıl teselli edeceğimi bilmiyordum, zaten bilsem de teselli edemez, böyle bir üzüntüyü dindiremezdim.
Sabaha karşı askeri cunta tarafından asılan genç fidan, Mukaddes teyzesinin oğlu, kuzeni Deniz'di...
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,648
Gaziantep
D e n i z

Rica ederim abi, sen utanma. Bu coğrafyada uzun yıllardır memleketine sahip çıkan bilinci açık insanlara bu cefayı lâyık görenler, onları terörist, marjinal gibi yaftalarla sindirmek, ötekileştirmek isteyenler utansın...

Eminim ki hayat hikayende, dediğin gibi az da yazmışsındır. Daha neler neler, ne acılar yaşandı bu ülkenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinde, hepimiz biliyoruz, daha da yaşanacağa benziyor. Çünkü paket açıyorum demekle, gerçek demokrasi gelmiyor, kafaların içi değişmedikçe...

Madem yeri geldi, ben de geçmişte yaşadığım acı bir günü anlatayım. Çocuktum, ilkokuldaydım. Bir sabah uyandım, mayıs ayının başları ve bir cumartesi günüydü. O zamanlar TV filan daha yaygınlaşmamış, uyanıldığında radyo açılırdı. Tesadüf o gün bana denk geldi bu iş. Radyoda haberler vardı. Bir süre dinledikten sonra, koşarak annemlerin odasına gittim. Rahmetli annemi uyandırdım, bana doğru baktı sanki vereceğim haberi anlamış gibi yüzü soldu bir anda.
"Radyoda söylediler, bu sabaha karşı asmışlar, dedim." Annem bir anda doğrularak ağlamaya başladı, yatağın kenarına oturdu. Onu ağlar halde görünce ben de yanına oturdum, birlikte ağladık bir süre. Çocuk halimle onu nasıl teselli edeceğimi bilmiyordum, zaten bilsem de teselli edemez, böyle bir üzüntüyü dindiremezdim.
Sabaha karşı askeri cunta tarafından asılan genç fidan, Mukaddes teyzesinin oğlu, kuzeni Deniz'di...

Şimdi gel de hüzünlenme...
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
98
165
denizci
Şimdi yaramı deşmeyin, benim bir tek oğlum var ve adı Deniz.



(Can Yücel tarafından Deniz için yazılmış şiirin; Edip Akbayram tarafından yapılan eseridir.)


MARE NOSTRUM

"En uzun koşuysa elbet Türkiye'de de Devrim,
O, onun en güzel yüz metresini koştu
En sekmez lüverin namlusundan fırlayarak...
En hızlısıydı hepimizin,
En önce göğüsledi ipi...
Acıyorsam sana anam avradım olsun,
Ama aşk olsun sana çocuk, aşk olsun!"

Can Yücel


Biz aşk çocuklarıyız, aşk bitmez.
 

Deejay

Onursal Üye
13 Kas 2009
310
2,846
Mersin City
Merhaba arkadaşlar uzun zaman önce üyelik almıştım fakat şu sıralar biraz daha yoğun geziyorum siteyi..Bu başlığı yeni gördüm. Ben de kendimce birşeyler yazayım dedim..
Adım Fahrettin..Kasım 1984 doğumluyum..Mersinde yaşıyorum ama aslen Adıyamanlıyım..
...
Bayiden kendi paramla aldığım ilk dergi süper Fırt dergisiydi..sene 1996ydı galiba..Ben o zamanlar dergide yayınlanan Galip Tekin'in öykülerini çok severdim..Aslında ben bir Galip Tekin fanıyım diyebilirim..fakat Bir çok hikayesini tam olarak okumuş değilim..Tabi sadece Fırt değil arada GırGır ve GırFırt da alıyordum..1998in sonlarında ise Zıpır dergisi almaya başladım..
Paylaşımlar için çok sağolun yazıda bahsettiğim döneme ve dergilere ait paylaşımlar olursa beni de haberdar edin..Kolay gelsin
 
Son düzenleme:

hemşinli

Aktif Üye
11 Eki 2014
224
677
1975 rize-hemşin doğumluyum, istanbul-ümraniye tarafında oturuyorum ve sekiz yıla yakındır bostancıda, vatan bilgisayarın deposunda çalışıyorum.. en büyük hobilerim tabii ki çizgi roman ve tarihi macera romanı okumak, birde eski, yerli ve yabancı filmleri izlemek..
binin üzerinde karaoğlan, tarkan ve kara murat dergilerim var, bunun dışında bir miktar tolga, teksas, tommiks ve teks ciltlerim var, ayrıca Abdullah Ziya Kozanoğlu ve Mıchel Zevaco'nun tarihi romanları var.. :)

not : şimdiki çocuklar ve gençlerin en büyük kaybı, maalesef okumaktan mahrum kalmak ve dolayısıyla okumanın o enfes lezzetini ve keyfini keşfedememek.. :(
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

yukon

Yeni Üye
26 Tem 2011
43
176
Şanlıurfa
Şimdi yaramı deşmeyin, benim bir tek oğlum var ve adı Deniz.


Aynen benim de tek çocuğumun adı Deniz. Ama benimki kız.))

Not: Pardon arama yaparken rastladım güncel bir forum sandım. Bayağı eskide kalmış.
(Bari sayfanın gereğini de yapalım)

63 - Şanlıurfa 1965 doğumluyum. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu mezunuyum. Şu anda öğretim görevlisi olarak çalışıyorum. Bu vesileyle tekrar bu siteye emeği geçen herkese hürmetlerimi sunarım.
 
Son düzenleme:

aykut

Kıdemli Üye
21 Tem 2009
184
163
Almanya
Merhabalar 1958 Izmir dogumluyum.Cizgiromanlarla ilk tanismam tentenle oldu(kirmizi korsanin hazinesi ve define pesinde) ikisi tek cildti.60 larin basi ben henüz okula gitmedigim icin okuyamiyordum,rahmetli babaanneme okutturup ben resimlerine bakiyordum.Cizgiroman merakim böyle basladi ve hala okuyorum.15 yasinda almanyaya geldim ve hala burada yasiyorum(hannover)üc cocuk babasiyim kizimevli (cok yakinda dede olacagim)iki oglum üniversitede okuyor büyügü tip,kücügü makina mühendisligi.Ben kendim burada elektrik teknisyenligi okudum ve yakinda emekli olucam ve türkiyede cizgiroman bulusmalarina katilicam(insallah)selamlar,
 
Son düzenleme:

abdullahersoy

Aktif Üye
19 Ocak 2012
311
667
Abdullah Ersoy, 1959 Yozgat-Akdağmadeni doğumluyum. Babam 1961 de Kırıkkale'ye göçmüş. Çocukluğum o zaman küçük ve şirin bir kasaba olan Kırıkkale'de geçti. Ankara Gazi Eğitim Öğretmen Okulunu -anarşi nedeniyle okul uzun süreli kapalı kalması dolayısıyla- bırakıp 1980 Şubatında Almanya'ya gittim. Halen Almanya'da işçi olarak çalışıyorum. Çok okurum, saatlerce hatitalara bakarım. Taekwan-do ve futbol sporları yanısıra güreşi de severim. Tarihe merakım hastalık derecesindedir. Şu an Türk Tarihi yazmaktayım. İnşaallah kitap biterse Çizgi diyarı mensubları arkadaşların ilgisine sunacağım. Bir oğlum, bir kızım ve bir yaşında torunum var. Çizgi romanı 11-12 yaşlarında okumaya başladım İlk okuduğum Teksas ve Tommiks olmuştu. İsmini sayabildiğim 30-40 çeşit çizgi roman okudum.Diğer romanlarıda okurum. Türk Dünyası ilede ilgilenirim. 2005 te Özbekistan'a seyahatim oldu. Oraları herkesin görmesini ve tarihimizi, köklerimizi öğrenmesini tavsiye ederim. Almanyada Dortmund şehrinde ikamet ediyorum.
 

AnqeLCarteR

Aktif Üye
17 Ocak 2017
14
15
Ankara - Çankaya 1988'liyim. Asıl mesleğim avukat olsa da; aynı zamanda grafik ve online oyun tasarımı, belediye konservatuarında tiyatro eğitimi alıyorum. Her ne kadar yoğun olsam da sanat herşeydir benim için. Ve evet tabi ki FenerBahçe'liyim.

Çizgi Roman okurum, çizerim. Çizim benim hayatımdı hep. En büyük isteyim de bir gün gerçekten çizgi film yapabilmek. Kendimi geliştirdim ama olay şu, zamanım yok resmen. Kendini geliştirmek zaman alıyor ve maalesef o zaman içerisinde insan büyümüş oluyor. Eskisi kadar boş zamanı olmuyor. Bu yüzden eskiyi-hayatımı- hayallerimi- kısacası kafamın içindeki herşeyi çizgi roman yaparak anlatmayı tercih ediyorum.
 

elma

Yeni Üye
28 Eyl 2017
44
84
Adım Mustafa EJDER 1958 Kayseri Doğumluyum İTÜ Elektronik Haberleşme Mühendisliğinden 13 yılda 1988 de mezun oldum(anarşi ! dönemi ) Şimdi emekliyim İstanbul da yaşıyorum Çok çok iyi bir çizgi roman kolleksiyonum var Ondan daha çok kitap stoğum var
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,407
Yoğun bir haftayı yoğun bir akşamda bitirdim.Sabah 9: 30 dan gece 21: 30 a kadar aynı dosya üzerinde yoğun emek ve mesai sonunda saat yaklaşık olarak 22:00 gibi işi bitirebildim.Hava oldukça soğuk ben bu arada sabahtan beri yemek yemeyi de unutmuşum.Bu hafta iş açısından ne kadar verimliyse çizgi sanatı açısından o kadar kuraktı.Doğru dürüst siteyi açma fırsatı bile bulamadım.
Kendinizi tanıtırmısınız başlıklı konu oldukça güzel bir konu.
Çocukluğum çıraklıkta geçti kir pas içinde
Gençliğim kişisel isyanlarda ütopyalarda
Kimi zaman platonik aşklarda
Orta yaşlılığım çalışma arasında kimi araştırmalarla
Yoğun düşünce akımlarına karşı akımlarla
İlerleyen zamanlarda ayağı yere basan dünya görüşlerine kişisel katkılarla ama hep kendi izimi sürerek Kişisel izimi arayarak bir çok izimden soyutlanarak..
Bu arada hep okuyarak hemde oldukça fazla.
Kimi zaman kendimi okumaya çalışarak.
Bir çok durumda azınlıkta kalsamda
Hiç geri adım atmayarak.
Kalıplaşmış düşüncelerin baskısı altında basma kalıp ,kalp olmaktansa inandığım doğruların içinde yaşamayı tercih ettim.
Hep azla yetindim hep azınlıkta olanların yanında olmayı tercih ettim.
Kala-balıkların arasında yüzüp duran oltaya takılmış balıklardan olmamaya gayret sarfettim hep derinlerde dolaşmayı tercih ettim.
Dinlediğim müziklerden okuduğum kitaplardan dolayı mahalle baskısı altında bırakıldığım dönemler olduysa da cadı avına çıkmış skolastik felsefeden mayalanmış kitlelere karşı hep bir açıdan karşı durdum.
Acılara tutundum,
Ayışığında mahzunlaştım,
Kederlendim ,
Dertlendim,
Hüzünlendim ,
Kendime acıdım,
Ama kimseye kendimden daha fazla acı çektirmedim.
Ne kimseyi hor gördüm nede hakir.
Ben hayatta galiba en çok kendimi aşağıladım.
Zamana yavaş yavaş yenik düşerken galiba ben en çok kendimi öldürdüm.
Galiba ben bu hayatta en çok kendime kıydım.
Bir keman sesine bazan bir ney sesine en derinden aşık oldum.
Bir şarkıya çocuklar gibi bağlandığımda oldu bir kitaba müptela olduğumda ama ne yazık ki ben bu hayatta en az kendimi anladım.
Hayatın felsefesini yaparken yaşamın kayıp gittiğini hayatla öğrendim.
Yaşarken öğrendim insanların en çok acılarda birleştiğini ;
Yaşarken öğrendim insanı insan yapan şeyin aslında acziyeti tadmak olduğunu ;
Bir anın içinde ki sonsuzluğu yaşarken gördüm.
Sonsuz bir varlık yokluk evreninde aslında ne var ne de yok olduğumu bir hiç olduğumu gördüğümde anladım.
Şimdi ne oldu derseniz
Başlangıçta düşüncelerim vardı sonraları baskın hisler sonunda ise sadece sevdiğim şeyler kaldı geriye.Ne kaldı derseniz sadece bu.
İyi akşamlar saygılarımla.( Kimi zaman üslupsal tavırlarda benzerlik istem dışı meydana geldi.)





 

mustafa sazak

Aktif Üye
27 Eyl 2014
455
1,657
Denizli
Sanıyorum bu başlığı geç farkettik. 1967 Denizli-Çal doğumluyum. Devlet memuruyum. Elime aldığım ilk kitap Tom Braks'ın Kara Pelerinliler macerasıydı. Elime aldığım diyorum çünkü daha ilkokula başlamadığımdan sadece resimlerine bakıyordum. Bu kitapların bizlere müthiş bir okuma alışkanlığı kazandırdığına inanıyorum. Sizlerin sayesinde yıllar sonra tekrar bu güzel maceralara ulaşabildiğimiz için Hepinize teşekkür ediyorum.
 

tayyare

Yönetici
22 Nis 2019
868
16,343
Hem şu ana kadar yapmam gerektiği halde yapmadığım kendimi tanıtma görevimi yerine getireyim, hem de konu başlığını tekrar canlandırmış olayım.

1971 doğumlu ve İstanbulluyum. Eğitimim uçak mühendisliği üzerine olsa da, bu güne kadar hep farklı iş kollarına ait üretim tesislerinde, farklı görev başlıkları altında çalıştım, halen de buna devam ediyorum. Emeklilik artık gözümde tütüyor ama bir kaç yılım daha var ne yazık ki. Evliyim ve bir kızım var ve hatta bir kısım arkadaşımız son etkinliklerden birinde tanıştılar kendisiyle. Okuma konusunda diğer yaşıtlarına benziyor, yani oldukça ilgisiz, ama sergi ve sonrasındaki sıcak muhabbetten çok memnun kaldı, bir sonraki ÇROD etkinliğini merakla beklemekte :) .

Çizgi romanla ilkokul ve daha çok ortaokul yıllarında haşır neşir oldum. Hali hazırda okumayı seven bir çocuktum, onları okumayı da çok sevdim. Westernler ve "kılıç ve büyü" konu itibariyle çok ilgimi çekmese de, özellikle Zagor, Mister No, Yüzbaşı Volkan, Kızılmaske, Mandrake, Atlantis, Örümcek Adam, Süpermen başta olmak üzere Tommiks, Teksas, Conan da dahil olmak üzere neredeyse ne bulursam okudum.

Yatılı lise ve üniversite yıllarında uzak kaldım klasik anlamda çizgi romandan, ama mizah dergilerinde çıkmakta olan çizgi roman serileri sayesinde Suat Gönülay, Galip Tekin, İlban Ertem, Bülent Arabacıoğlu ve bir çok diğer ustanın sıkı takipçisi olmayı da hiç bırakmadım, Gırgır ve Limon, sonrasında Avni ve Leman vazgeçilmezlerimdi.

Son bir kaç yılda, özellikle yerli üretimler olmak üzere, çizgi romanlara ilgim (neden bilmem?) çocukluk yıllarımı aratmayacak şekilde şiddetlendi, zaten Çizgi Diyarı'nı da bu dönemde keşfettim. O günden beridir yaklaşık 100 kitaplık çizgi roman birikimim dergiler hariç 1000'in üzerine çıktı, kendilerine ait ısmarlama yapılmış bir kitaplığı tamamı ile doldurdular, ikinci kitaplığın siparişini vermek zorunda kaldım. :)

İlgim daha çok az sayılı butik çizgi romanlar ve dergiler üzerine. Özellikle yakın dönem yerli üretim ne varsa ediniyorum. Eski kahramanlarımın ise uzağındayım artık, ne yazık ki 300-500 ciltlik külliyata sahip serileri edinmek maddi gücümün dışında. Ama ne yalan söyleyeyim, artık çok tatmin de etmiyorlar beni, mevcut bir dolu usta eseri yapıtlardan sonra biraz yavan geliyorlar. Yine de Yüzbaşı Volkan ve bir kaç sıradışı ABD menşeli kahraman hala yer buluyor kendilerine kütüphanemde.

Çizgi roman tek uğraşım değil. Bilimkurgu (sinema ve edebiyat), havacılık tarihi, Lego, eski bilgisayarlar ve model uçaklar diğer başlıca ilgi alanlarım.

Çizgi Diyarı ile ilişkimin tek taraflı olmamasına çalışıyor, paylaşabildiğim kadarıyla paylaşıyorum. Şu sıralar biraz azaldı gerçi katkım; ama işle ilgili sıkıntılar ve buna bağlı olarak çok şeye karşı genel isteksizliğe yol açan stresin inşallah üstesinden gelip gene başlayacağım taramaya. :)

Benden bu kadar, devamını da daha önce yazmamış arkadaşlar getirsin bakalım. :)
 
Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,367
141,676
Merhabalar, Selahattin KEŞOĞLU 19.01.1969 Kastamonu Tosya doğumluyum. 1993 yılına kadar Tosya da yaşadım ve büyüdüm. Okumayı sanırım bizim ihtiyarların Kara Kitap dedikleri çizgi romanla öğrendim. Çocukluğumdan beri çizgi roman okurum hemen hemen her hafta Tercüman Çocuk, Milliyet Çocuk ve Türkiye Çocuk dergilerinin alırdım. Çocukluğumdan hatırlıyorum lise yıılarında sanırım evdeki tüm dergilerimi köydeki bir ilkokula götürmüştüm. Çizgi romanları arkadaşlarımızla değiş tokuş ederek okurduk. O zamanlar baya bir furya vardı herhalde gayet rahatlıkla tüm çizgileri okuyabiliyorduk. Kızılmaske, Yüzbaşı Volkan, Kaptan Venüs bunlar çocukken daha zevkle okuduğum çizgilerdi. Şimdilerde ise Tex ve Zağoru heleki renkli ise okumaya doyamam.

1993 yılında Göğe Yakın topraklara girdik, burdada hanım köylü olduk ve kaldık. Seviyorum hemde çok seviyorum Artvin'i, tek sıkıntım çizgi romana buradan bazen ulaşamamak. Memurum İŞKUR'da, bir sürü yere rahatlıkla uzanabiliyorum. İlçeler dahil hemen hemen her kütüphanesi karıştırmışımdır ve sanırım sağlık durumum el verdikçede karıştırmaya devam edeceğim. Son 2 yıldır beyin ameliyatı olmamdan dolayı görmede biraz sıkıntı yaşadığımdan bazı taramalarda dikkatli işlem yapamıyorum.

Araştırmayı çok severim, bulunmayan bulunamayacakları ortaya çıkartmak huyumdur. Doğruyucumdur, kimseden lafımı ve sözümü esirgemem. Tabi böyle olunca sevenimde var, sevmeyenimde.

Amacım nedir, şu üç kuruşluk dünyada ulaşabildiğim tüm çizgileri gün yüzüne çıkartarak herkesin, hepimizin okumasını sağlamak.

Son yıllarda acaip bir şekilde eksikliğini hissettiğim Türk çizerlerin nette olmasını sağlamak, onlara destek olmaya çalışmak.

Şahsen tanışamadığım Orhan DÜNDAR üstada hayranımdır. Rahmetli Haluk Abinin izinden gidebildiğim yere kadar gitmek. Onun içinde bu forum sitesi bana göre çok ama çok önemli. Ülkemizde belkide bu mecrada en fazla bilgi ve esere sahip bir site.

Sözün kısası dünya fani ama ÇİZGİ ROMAN HEPİMİZİN diyerek, ömrümüz yettiği kadar bu yolda devam etmek amacım.

Tabi bir sürü kitabımız oldu bu yolda, şu an hepside köyde. Emanet aldığım kitaplar bile köyde. En kısa zamanda yerlerine ulaştıracağım emanetleri.

Herkese tüm forum ahalisine sağlıklı ve mutlu günler dileri.
 
Son düzenleme:

hayallerim66

Yeni Üye
10 Şub 2019
23
26
Kayseri'den Merhablar..

Forum kuralları

2) Sadece rakamlardan ya da sadece aynı harflerden oluşan (12345, 11111, aaaaa, xxxxx, 544946 gibi), mail adresi içeren ve ahlak dışı üyelikler sorgusuz silinecektir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Prometheus

Yeni Üye
21 Şub 2019
25
18
Öncelikle herkese merhabalar,

1982 Aralık Çorum doğumlu olup Bursa'da ikamet etmekteyim. 2 çocuğum var bir kız bir erkek (2015 ve 2022 doğumlular).
Çok sıkı Marvel ve DC hayranı olup (DC bir kademe geridedir benim için) Eski, klasik, nostalji film kolleksiyonu arşivlemekteyim piyasada bulunan bulunmayan çoğu film mevcuttur elimde az vhs seslere vs lere para vermedim bu arşiv için. Millet gibi elim biraz çoğalınca bu işin ticaretini yapayım düşüncesine kapılmadım evet işçi maaşı ile bu arşiv işi zor hele birde ev vs kira olunca. Senkron işinde de pek ileri bir seviyede sayılmam zamanında burada ses paylaşımı, senkron konusu açtım dallanıp butaklandırdılar baktım olacak gibi değil kendimi geri çektim :) hemen hemen her gün düzenli olarak siteye bakmakmayı alışkanlık haline getirmişim.
 
Üst