Ken Parker - Grev (Çeviri ve Balonlama)

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,471
27,020
Geç olsun,güç olmasın.
Ken parker bölümü en az uğradığım bölümlerden.Oysa nefis bir çeviri ve balonlama sayesinde gerçekten gerçek öykülere adım atmak sayenizde o kadar kolay ki.
Teşekkür ediyorum üstadım...
 

machine_code

Kıdemli Üye
30 May 2015
150
703
mc4jw7jg.png



Eski dostumuz sevgili Bakunin' e, kuşkusuzdur ki çizgiromanların bir şaheseri olan Alaska' nın bu çok özel kitabını paylaştığı için çok teşekkür ediyoruz...

Ken Parker' in bu macerası neden yayınlanmadı_?...

ABD' de komünistlere karşı Cadı Avı neden başlamıştı_? ABD, Türkiye' de dahil, Avrupa' ya neden üsler kurmuştu_? Nato neden kurulmuştu_?, etc., etc. " Zira, Sovyetler, her an Türkiye' de dahil tüm Avrupa' yı, hem de en fazla iki ay içinde, bütünüyle işgal edebileceği düşünülürdü "

Eski Karadenizliler bilir ki, Sovyetler sınırının yakınlarında, her kış, askerler tarafından karanlık gecelerde hiç durmadan siperler kazılırdı " Neden_? Eski bir politikacı hemen her yıl ne derdi_? Bu kış komünizm gelebilir "

Bu ve benzeri düşüncelerin mübalalağalı bir vehim, hatta mantıksızlık, hatta ve hatta saçmalık olduğu da düşünülebilinir tabii ki... Fakat bir zamanlar öyle değildi işte...

Ayrıca bu yalnızca Batı Bloğuna özgü bir şey de değildi... Diğer blok için de benzerdir... Varşova Paktı neden kurulmuştu_? Berlin Duvarı neden inşa edilmişti_?, etc., etc.

Peter Wright, o dönemlerin düşünce tarzını, Casus Avcısı adlı eserinin satır aralarında çok güzel anlatır, lakin biz uzak geçmişten bir resimle ifade edeceğiz.

Sovyetler döneminde Kars - Sovyet Sınırı:

" Sınır muhafızı uyanık ol! Sınırı kapitalist Türkiye' den koruyorsun "


Grev.png



LnKlmmr.jpg


İç t e n l i k l e...

Sevgiyle...
 
Üst