KARABALA Geliyor! Yepyeni bir Türk Çizgi Roman kahramanı

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,840
Sonunda D&Rda bulup alabildim. Çizimler gerçekten hoşuma gitti. Emeği geçen herkesi tebrik ederim.
 

4k1n

Yeni Üye
6 Eyl 2016
2
6
D&R mağazasından aldım. Yaklaşık 30 yıllık bir çizgiroman okuru olarak ve Conan'ı bu işin zirvesi olarak kabul ettiğimi söyleyerek söze başlamak isterim. Bir insanın 37 yıl hiç çizim yapmadan bir anda geri dönüp böyle bir çizim kalitesiyle karşımıza çıkması şaşkınlık verici. Kitapta 10 sayılık bir maceranın bizi beklediğini belirtmiş üstad. Umuyorum ki bu 10 sayı sadece başlangıçtır ve nice 10 sayılık serüvenlerle devamı gelir. Süper kahraman dünyasını severim ama fumettilerin ve kılıç-büyü dünyasının yeri her daim ayrıdır. Bu anlamda bizler bu denli zengin bir kültüre sahipken hele hele Türk tarihinin mitolojik zenginliğinin ve ezoterik tarihinin içinde sakladığı muhteşem dünya önümüzde uzanırken kendi çizgiroman kültürümüzün bu denli zayıf kalması ve çok az sayıda karakterin varolma savaşını kazanabilmesi üzücü. Umarım Karabala yeni bir başlangıç olur. Hikmet Yamansavaşçılar'a ve onu bu dönüşe ikna eden başta büyük usta Abdullah Turhan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.

ÖNEMLİ NOT: D&R mağazasında Karabala'nın 65'inci sayfadan direkt 81'inci sayfaya geçen bir baskısı da vardı. Aradaki sayfalar atlanmış. İlgililere verip raftan kaldırttım. Umuyorum ki istisnai bir durumdur. Bu kadar emek verilmişken bu tip hatalı basımlar son derece keyif kaçırıcı oluyor. Bizim gibi çizgiroman sevdalıları için geçerli olmasa da yeni, genç okurlar bu tür bir olayla eserin kendisinden dahi soğuyabilir. Dikkat etmek lazım.
 
Son düzenleme:

4k1n

Yeni Üye
6 Eyl 2016
2
6
bu dergi cıkmıs mı cıkacakmı ben d@r da göremedim..
gazete bayilrinde yok mu
Çıktı... Hatta yanlış hatırlamıyorsam bendekinde basım nisan 2016 gözüküyor. Belki dağıtımı geç yapıldı.Büyük kitabevlerinin hepsinde bulabilirsin. Ben Arkadaş kitabevinde de gördüm.
 

Mehmet Serdar Ateş

Onursal Üye
4 Ara 2009
969
3,353
Kütahya
"Balam Karabala'm o benim..."
içimize önce bir ananın evladına olan sevgisini, tüm içtenliği ve sıcaklığını verdi... İçimiz ana sevgisiyle doldu. O bir kahramandı ancak anasının gözünde küçük bir çocuktu. Duygularım bir o yana bir bu yana savruldu. Hayatın gerçeğiydi bu.
Milletin ulaşılmazı olan bir insan, doktor, müdür, mühendis, profesör ....
Anasının gözünde ilk doğduğu gündeki yardıma muhtaç sevimli, sıcak bebek...
"Balam, Karabala'm kelimesi", işte böyle sıcak ve içten...
Kitap bugün elime geçti. Alıcılarımı kapattım ve bir solukta okudum. Konu derinliği, akışı, özgünlüğü, alıp götürüyor beni... Kitabın "Tam macera" olmasını beklerken birden bitiverdi...
Ekrana kitleleri kilitleyen bir dizi gibi "Sonraki bölüm fragmanı" farklı bir teknikti.
Bu yazarın bakış açısının genişliğini gösteriyordu.
O tavan arası çizimleri ile de kendine olan özgüvenini, samimiyetini, kasıntısız ve farklı oluşunu sunuyordu.
Şimdi 2.kitabı beklemek kaldı bize.


15027576_1055096004612632_5025149096454631024_n.jpg
 
Üst