Kara Tren: Ozzy Osbourne (3 Aralık 1948 - 22 Temmuz 2025)

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,411
82,647
hiçbiryerde :)
Az çok dinlediğim ama çok sevdiğim gruplardan biriydi Black Sabbath ve onun solisti Ozzy Ozbourne.

Rahmetli "Lemmy" de ona şarkılar yazmıştı zamanında diye hatırlıyorum. Evet, buradaki konuda onu anmışız:

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/kara-tren-lemmy-ian-fraser-kilmister-motorhead-1945-2015.98861/

Ozzy Osbourne kendine münhasır şarkıcılardan biriydi. Dediğim gibi bir çok şarkısını çok dinlemiştim zamanında:
Paranoid, planet caravan, war pigs, iron man, solitude, children of the grave...

Şu haber karşıma çıktığında öldüğünü öğrendim:

sonra da İstanbul'da :
Son yıllarında ailesiyle, torunlarıyla olmayı dilemiş...

Konumuz kara tren ama onu "çılgın tren" şarkısıyla uğurlayalım, çizgili bir kliple,
İyi ki vardın Ozzy, iyi ki bize bu güzel şarkıları söyledin:

CYLO

Yeni Üye
8 Haz 2025
16
68
Ozzy nin Rock Müziğine katkıları çok büyük. Bana ses tonu hep itici gelse de takip ettiğim singerlardan biri olmuştur.
B.S. ın dışında ki solo çalışmaları da mükemmel. Bu arada sayesinde Zakk gibi müthiş bir rock gitaristini de tanımış olduk.Şimdi Dio yla birlikte B.S. tı konuşuyorlardır.🤟🤟🤟

Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,384
8,298
Freddie Mercury'nin ölüm haberini öğrendiğimde çok üzülmüştüm. "" Bir daha böyle ses gelmez bu dünyaya '' diye düşündüğümü hatırlıyorum. Benzeri üzüntüyü çok daha önce çok sevdiğim Sweet grubunun solisti Brian Connolly, John Lennon ve müzik dünyasının bir çok ünlüsüyle ilgili yaşadım. Ozzy Osbourne'un ölüm haberini Sn. @yeryüzü mesajıyla öğrendim, üzüntümü anlatamam, rock müziğin ilahlarındandı. ( Kızımın yaklaşan turnuva hazırlığı dahilindeki çalışmalarımız nedeniyle dış dünya ile ilişkimiz son derece sınırlı ! :) :) ) Sn. @yeryüzü ve Sn. @CYLO mesajlarında yer alan Ozzy Osbourne müzik dünyası için çok önemli figürdü. Bir çok yabancı müzik dergileri, rock müziğe gönül verenlerin hatırlayacağı gibi, bir konserinde civcivleri ezme faaliyetinin gerçek mi hurafe mi olduğu konusunda geniş makaleler yayınlamışlardı. Bir ara gruptan kovulduğunu da hatırlıyorum. Black Sabbath grubunun popüler olduğu yıllarda sıkı bir Yes grubu dinleyicisi olmama rağmen yine de Ozzy'nin sesi ve de özellikle klavyeli çalgılardaki vazgeçilmezim Rick Wakeman için Black Sabbath'ı ( 5. albüm olan Sabbath Bloody Sabbath ) dinlerdim. ( Tabii gitarist Tony İommy'yi de unutmamalı ! ) Ozzy, müzik alanı dışında çizgi dünyasında özellikle , sevgili Aptülika'nın ( Abdülkadir Elçioğlu ) usta çizgilerinde yaşamaya devam edecek. Müzik tutkunları olduklarına inandığım Sn. @yeryüzü ve Sn. @CYLO 'ya saygılarımla ben de üzüntümü bildirmiş olayım. Benim için Black Sabbath'ın tüm parçaları aynı derecede etkili olmamakla birlikte en önemli hiti olan Paranoid başkaydı. Şöyle diyordu Ozzy ,

'' Kadınımla işim bitti
Çünkü o bana zihnimle ilgili yardım edemedi.
İnsanlar benim deli olduğumu düşünüyor.
Çünkü sürekli kaşlarım çatık ''

Reel hayatla uyum sağlayamayan bir marjinalin öyküsü anlatılıyordu parçada. Tıpkı Ozzy gibi !

Son düzenleme: