Kaptan Swing Hoz Comics Renkli 5. Kitap

juliensorel

Yeni Üye
11 Şub 2010
86
2,744
sw05.jpg

thorgal

Kıdemli Üye
18 Ocak 2018
866
3,153
İstanbul
Şimdiden 5 sayının kapladığı alan 3 GB a ulaştı... 81 sayının hepsini nereye depolayacağız bakalım?

Son düzenleme:

orpa

Çeviri & Balonlama
23 Tem 2015
1,696
56,853
İzmir
Öncelikle emekleriniz için elinize sağlık. Ancak 1-2 konuda önerilerimi söylemek isterim. Son kitabınızdaki ilk 3 sayfanın formatı aslında PNG olmasına rağmen manuel (el ile) JPEG yapılmış. Bazı programlar dosyayı okurken gerçek formatına bakar, uzantı ismine değil. O nedenle de hata verebilir. Eğer PNG dosyanızı JPEG yapmak istiyorsanız bunu uzantısını değiştirerek değil, PNG2JPEG gibi programlarla yapın. Ayrıca paylaştığınız dosyaların boyutu oldukça büyük. Elbette bu sizin tercihiniz. Ancak bazı arkadaşlar bu dosyaları küçültmek isteyebilirler. Başka bir programın dosyaları okurken karşılaşacağı en büyük sorun dosya sırasıdır. Sizin numaralama sisteminiz buna olanak vermez. Siz, 005-001(1) formatında bir dosya ismi tercih ediyorsunuz. Yani 5. sayının 1. macerasının 1. sayfası gibi. Ama başka bir program bu dosyaları okurken 005-001(1) - 005-001(11)... 005-001(19) - 005-001(2)... gibi okuyabilir. Parantez içindeki tek haneli rakamlar ile iki haneli rakamlar sıra takip etmez. Bu da karışıklıklara neden olur. Kitabınızı baştan sona kadar tek bir numara sistemi ile numaralarsanız (örneğin KitapAdı-SayıNo-SayfaNo 001-100) gibi diğer okuyucular açısından sorun olmaz diye düşünüyorum. Tercih sizin elbette...

juliensorel

Yeni Üye
11 Şub 2010
86
2,744
sayfa numaraları karışmış olmasaydı güzel bir arşivimiz olacaktı :(
Sevgili Atlas Mert. Ben de acaba bir hata mı yaptım diye yeniden baktım. Sıkıştırılmış dosyaları dışarı çıkarmadan evvel Winrar'da "dosyaları adına göre sırala" kısmına tıklarsanız hepsinin sıraya girdiğini göreceksiniz. Dosya adları karışık değil aslında siz eğer dosyayı çıkarırken dosyaları tarihe göre sırala derseniz sırası karışık olacaktır. Ama dosya adına göre sırala derseniz hepsini sırasına koyacaktır.