Kanında hayat var! (Lösemili Gizem için)

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,434
13,316
gizem1111+copy.jpg

Haydi Çizgi Diyarı, İki tüp kan vererek olarak belki gencecik bir kızın hayatını kurtaracaksınız. Duyarsız kalmayalım!

GİZEMDEN MESAJ VAR!

gizem++hastanede.jpg

Saçlarımız yine böyle uçuşmalı rüzgarda o günü hatırlıyor musun içimizden ne geliyorsa onu yapmıştık galiba bundan sonra yaşadığımız her an sadece ve sadece içimizden geleni yapacağız kimse bizim kadar özgür olamayacak ve kimse denize bizim gibi bakamayacak rüzgarı bizim gibi içine çekemeyecek ve hiç kimse yaşadığı her anı doya doya dolu dolu ''ilik''lerine kadar hissedemeyecek!

Aslında bu hastalığa yakalanmak benim için iyi mi oldu kötü mü oldu anlayamıyorum.Çünkü artık her şeye daha farklı bakıyorum.Mesela marulu bu kadar sevdiğimi hiç fark etmemiştim ya da strese girip de gece gece oturup çalışma zamanlarımızın ne kadar eğlenceli olduğunu da fark etmemiştim.Hatta en önemlisi hala birçok şeye karşı etrafımda bu kadar çok iyi insanın bulunduğunu fark edememiştim ya da sevildiğimi VE ÇOK SEVDİĞİMİ...ANI YAŞAMAK kelimesinin tam anlamıyla hakkını veriyorum iyi olduğun her saniye için şükretmeyi öğrendim ben! VE BU HALE SİZLER SAYESİNDE GELDİM BU FARKINDALIĞA SİZLER SAYESİNDE ULAŞTIM İYİ Kİ VARSINIZ!

LÖSEMİYLE DANS EDİYORUM EVET BAZEN BENİM ACEMİLİĞİMDEN TÖKEZLİYORUM AMA ÇOK TECRÜBELİ BİR PARTNERİM VAR BENİM :) BİRAZ UZUN BİR GÖSTERİ YAPACAĞIZ -hatta arkadan bir Teoman şarkısıyla-VE SONRA HEPİNİZİ SELAMLAYIP BİR DAHA ASLA GÖRÜŞMEMEK ÜZERE YOLLARIMIZI AYIRACAĞIZ!

Bugün ben ve benim gibi tüm kanserle dans edenlerin bu dansı kısa sürede bitirip yollarını ayıracağına inanıyorsam ve iyileştiğimde tüm hayatımı bu savaşa adayacaksam hepsi SİZİN YANIMDA OLAN herkesin sayesinde ÇOK TEŞEKKÜRLER :)

KAMPANYAMIZ NEDİR?

Adana Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından başlatılan tüm Türkiye'de Lösemi için kan bağışına davet eden “KANINDA HAYAT VAR!” sloganlı bir kampanya.

KAN BAĞIŞINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Ilik Donörü (kök hücre vericisi ) olmak için verilen kan bağışı, diğer kan bağışından farklıdır. Öncelikle bu bağışın anlamını ve sürecini çok iyi bilmek gerekir.
İlik için kan bağışı KIZILAY’ a yapılmamaktadır.
Detaylı bilgi için

18 ile 55 yaş arası, en az 50 kg ağırlığındaki her sağlıklı kişi kök hücre vericisi olabilir. Bu koşulların sağlanması, kişinin belirli sağlık niteliklerini taşıdığı anlamına gelmektedir. Böylece yapılan bağış da nitelikli olacak ve doğal olarak hastaya yapılan kök hücre naklinin başarıyla sonuçlanma şansı yükselecektir.

Son düzenleme:

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,434
13,316
Dostlar, bu kadar duyarsız olduğumuza inanmak istemiyorum. Burada yalnız çizgi romanları değil hayatı da paylaştık. Bir genç kızın ve milyonlarca kanserli hastanın hayatı bizim gibi duygulu insanlar için çok değerli diye düşünüyordum, yoksa yanıldım mı?

Son düzenleme:

Hones

Guest
11 Nis 2009
3,037
10,731
Her canlının hayatı değerlidir. Bu ilgisizliğin bir çok sebebi olabilir, uzmanlarca araştırılmalıdır. Benim tahminlerim toplum olarak son zamanlar da iyice duyarsız olduk. Birlik olmayı beceremiyoruz. Bir şey kendi başımıza gelmedikçe önemsemiyoruz. Önemli konular hakkında gerekli bilgilendirme ve tanıtım tam olarak yapılmıyor. Yardım kampanyalarının ardından (Örn.Oktar Babuna) başka sonuçlar çıkması güven sorunu yaratmakta, iyilik yap denize at diyememekteyiz. Sonuç ta ateş düştüğü yeri yakmaya devam ediyor, bizler de lösemi piyangosu bize vurana kadar seyirci olmaya devam edeceğiz...