Kahramanlar Postada

sergen07

Süper Üye
20 Kas 2010
479
290
Antalya
kahramanlar-postada

spiderman2.jpg

fantastic_four.jpg

doom.jpg

Süper kahraman koleksiyoncuları süper kahramanların dergi, kıyafet, maket, film, oyun vb. materyallerini toplamaktadırlar. Bunların içerisinde pullar da vardır. Dönemsel olarak Amerika’da yayınlanan süper kahraman pulları gerçekten çok güzel gözüküyorlar. Geçen sene çıkan Marvel serisi toplam 20 puldan oluşuyor. Bu 20 pulun 10 tanesinde süper kahramanların sadece resimleri diğer 10 tanesinde ise ilk yayınlanan çizgi romanlarının kapak resimleri yeralıyor. Satış fiyatı $18,50 olan Marvel seti koleksiyoncular için kaçırılmaz bir fırsat oluşturuyor.

marvel_comics_postage_stamp.jpg

Döküman Kaynağı:

Hakan T. Kalkan'a teşekkürler...

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,548
29,495
İzmir
Adamlarda çizgi roman kültürü ne kadar önde görüyor ve bizim halimize üzülüyorum.
Pul basıp satıyorlar, bizimkileri pull yerine koymuyorlar.
İnşallah bizim gibi gönül verenler çoğaldıkça bir gün...

stoktan

Guest
27 Nis 2010
611
1,066
Acıbadem - İstanbul
Ben de bunu filatelistlerin Wordpress'deki sitesinde bulmuştum;
25 pulluk Hergé pul seti. 24 Tenten kitabı ve ortada da Hergé'in kendisi.

herge_flle.jpg

Ne denir ki? Hayran olmamak elde değil.

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,208
77,314

Bir süredir forumda "çizgi roman karakterleri ve filateli" başlıklı bir konu açmayı düşünüyordum. Bugün de sağdan soldan pul görselleri toplamaya başladım. Ancak ÇD'nın arama motoruna arattırdığımda, benzer bir konunun 2010 yılında sayın "sergen07" tarafından başlatılmış olduğunu gördüm (birden hevesim kaçtı tabi!:Z). Ben de elimdeki birkaç tematik pulun imajlarını bu konu altına ekleyeyim dedim. Teşekkürler sayın "sergen07". Belki bu konuyu daha da detaylandırabiliriz. Ben ekleme yaparken bir klasifikasyona gitmedim ama Avrupa çizgi romanı (Frankofonlar), Amerikan comicsleri, Türk resimli roman kahramanları vb gibi başlıklarla ayrıma gidilebilir. Umarım bu ilginç konu başlığı daha da genişler.

f_LATELic_ARTOON1.jpg

f_LATELic_ARTOON2.jpg

"penGO"

Süper Üye
12 Ara 2012
571
2,613
"turkish comic heroes" diye yazacaklarına
"turkish cartoon heros" diye yazmışlar...
ÇR kültürümüz bu kadar işte!
Teşekkürler scanfan...
:)

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,404
40,015
İstanbul

Bir süredir forumda "çizgi roman karakterleri ve filateli" başlıklı bir konu açmayı düşünüyordum. Bugün de sağdan soldan pul görselleri toplamaya başladım. Ancak ÇD'nın arama motoruna arattırdığımda, benzer bir konunun 2010 yılında sayın "sergen07" tarafından başlatılmış olduğunu gördüm (birden hevesim kaçtı tabi!:Z). ....

...

Aman keyfin kaçmasın, üstadım. :)

Bu sahiden keyifli ve önemli bir konu. Üstelik oldukça da zengin bir içerik oluşturmak mümkün gözüküyor.

Hemen hızlıca yapılan bir google araştırmasında dahi bir sürü görsele ulaşılabiliyor. Mesela İngiliz çizgi romanının bazı örneklerinin yer aldığı bir set:

243nmm1.jpg

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
3,045
25,706
Kıbrıs
Amerika Ekim 2014'de "Batman" pulları çıkardı.Ayrıca eski yıllarda İtalya
"Teks" ve "Corto Maltese" pulları bastı.İnternetten birileri bulup eklerse
iyi olur.Türkiye ise Scanfan'ın paylaştığı "Abdülcanbaz ve Amcabey",
Karaoğlan,Nasrettin Hoca ve Keloğlan pulları basmıştı.