JULIA - (BERARDI-TOPPI) - 22 – L’eterno Riposo- İtalyanca - Mayıs 2024

savok

Admin
30 Eki 2009
20,037
87,107
Kasımpaşa
Koleksiyonluk bir Julia macerasında iki usta bir arada: Berardi ve Toppi! Toppi'nin muhteşem çizimleri Julia'ya farklı bir hava katmış. Bu harika paylaşımınız için çok teşekkürler değerli @zstm, elleriniz dert görmesin...
Bu sayı Türkçe olarak Aksoy yayıncılık tarafından 11. sayı olarak "Sonsuz Huzur" adıyla yayınlandı. Okumak isteyenler için sıralı listemizde mevcuttur.

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,341
8,237
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim değerli @savok üstadım. İşin ilginci, ilgili kitap basılı olarak da bende mevcutmuş, şimdi farkına vardım! Bazen kitapçıda bir çizgi roman görüyorum, biraz sayfalarını karıştırıp satın almaya karar veriyorum. Eve gelip okumaya başlayınca, konusu tanıdık geliyor, kontrol ettiğimde aynı kitabı daha önce de almış olduğumu farkediyorum. Bu işin bir yönü... İşin diğer yönü ise, itiraf etmeliyim ki bu siteyi keşfedinceye kadar çizgi romanların yazar ve çizerleri hiç dikkatimi çekmezdi. Benim için tek bir Tex, Julia, Mister No, Zagor vb. vardı. Elbette çizimler zaman zaman farklılaşıyordu ama aslolan, Tex'in kendine özgü adalet anlayışıyla kötülere haddini bildirmesiydi, Julia'nın en imkansız cinayetleri çözmesi, Mister No'nun bin bir badireyi atlatıp Manaus'a sağ salim geri dönmeyi başarmasıydı... Ne zaman ki bu siteyi keşfettim, çizgi romana dair hiç bir şey bilmediğimi farkettim. Türkiye'de henüz yayımlanmamış en güncel eserleri bile okuyabilme şansı bir yana, çizgi romana dair her türlü bilgi ve yoruma ulaşabilme imkanı müthiş bir zenginlikti benim için. Buradaki üstatlar sayesinde Toppi'yi, Berardi'yi, Milazzo'yu, Boselli'yi, D'Antonio'yu, Ambrosini'yi ve daha bir çoklarını keşfettim. Çizgi romanları artık farklı bir gözle okumaya başladım. Artık eserin kendisi kadar, yazarı-çizeri de ilgi alanıma girmeye başladı. Yukarıdaki Julia macerasını da yıllar önce alıp okumuşum. Ama dediğim gibi, Toppi ismini o yıllarda hiç duymamış olduğum için, bu durum hiç dikkatimi çekmemiş...
Bu vesileyle, bu harikulade site için bir kez daha sonsuz minnet ve şükran duygularımı sunuyorum.