jpg den cbz ye çevirince ebat artışı

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
798
8,136
istanbul
umarım doğru yere yazıyorumdur.
belki daha önce de olmuştur ama bugün bariz olarak gözüme çarptı. 20 - 40 mb civarı toplamı olan jpg leri online olarak cbz ye çevirince 180 - 200 mb civarına yükseldi. bu niye olur merak ediyorum. online yaptığım için bir yandan da acaba indirdiğim dosyada misafir mi var diye de korkmuyor değilim hani. neyse umarım öyle değildir. netice olarak arkadaşlar, bu işi bilenler, sorum şu: niye bu kadar büyüyor bu dosyalar ve nasıl küçültürüm.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
ha unutmadan ekleyeyim. pdf ten jpg ye, jpg den cbr veya cbz ye çevirmek için her seferinde google dan önüme çıkan ve çok düşük limit şartı koşmayan siteleri kullanıyorum. tavsiye edeceğiniz bu iyidir sorunsuzdur free dir. diyeceğiniz yerler varsa onları sabit olarak kullanmak isterim.
tekrar danke very much.

sarilacivert

Kıdemli Üye
26 Mar 2009
121
213
Hocam .cbz/.cbr dosyaları .zip/.rar dosyalarıdır. Resim dosyalarını (.jpg) aynı klasöre koyup Winrar veya Winzip programı ile paketleyin. Paketlenmiş dosya ismini .cbz (.zip için) veya .cbr (.rar için) olarak değiştirin. Garanti edebilirim dosya büyüklüğü artmayacaktır. Online çeviriciye de ihtiyacınız olmaz.

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
798
8,136
istanbul
Hocam .cbz/.cbr dosyaları .zip/.rar dosyalarıdır. Resim dosyalarını (.jpg) aynı klasöre koyup Winrar veya Winzip programı ile paketleyin. Paketlenmiş dosya ismini .cbz (.zip için) veya .cbr (.rar için) olarak değiştirin. Garanti edebilirim dosya büyüklüğü artmayacaktır. Online çeviriciye de ihtiyacınız olmaz.
aslında daha önce bende öyle yapıyordum ama sırf bu dönüşümü online yapmak için adam site kurmuş. herhalde böyle daha bi kıyak oluyo demiştim. eski sisteme devam öyleyse.
çok sağol.