John Doe! T01-T03 (FR)

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
979
11,345

johndoe01eo.jpg

100bullets

Aktif Üye
7 Eki 2020
169
817
@certem üstad paylaşım için çok teşekkürler.

Eserin ismi ilgimi çekti. Bilenler bilir, John Doe ismi Amerika'da gerçek kimliği belirlenemeyen, açıklamak istemeyen gizli tutulması gereken kişilere ve kimlik tespiti yapılamayan cesetlerde kişiye verilen takma ad. Kadınlar için Jane Doe kullanılıyor.
Sanırım bu hikayede de John Doe adını kullanan bir tetikçi başrolde. İlk kitabın tanıtım bülteninde şöyle yazıyor (her ne kadar çeviriden memnun olmasam da):

Bu arada tanıtım bültenine de yazmışlar John Doe tanımını

Göz kararı pizza yapmak için, az önce öldürdüğünüz bir cücenin cam gözünü alın, üç morina balığını ve uskumrularını şiddetle sallayın, yaklaşık 3 kg ağırlığında bir kediyi kovalayın, gözü hamura karıştırın, topaklar kalmayana kadar karşılaştığınız herkesi dövün, her şeyi bir arabada sallayın ve dumanı tütercesine servis edin. Bu adamın adı ne? Bilmiyoruz, burada kimse onu tanımıyor... Adı umurumuzda değil, önemli olan onu yakalayıp öldürmek! Hey! Ona "Kimliği Belirsiz John" diyebiliriz. Kimliği Belirsiz John mu?! Bu ne? Kimliği Belirsiz John, Amerika'da kimliği belirlenemeyen cesetlere böyle diyorlar! Evet, bunu beğendim, özellikle de bu p** kurusu... Ölü bir adam olduğu için!!