Ivanovo detstvo 1962 (İvan'ın Çocukluğu)

agartan

Onursal Üye
28 Haz 2019
1,220
11,330
Ivanovo detstvo 1962 (İvan'ın Çocukluğu)

Yönetmen: Andrei Tarkovsky, Eduard Abalov
Senaryo: Vladimir Bogomolov, Mikhail Papava, Andrey Konchalovskiy
Ülke: SSCB
Tür: Dram, Savaş
Müzik: Vyacheslav Ovchinnikov
Süre: 84 dk
Vizyon Tarihi: 06 Nisan 1962 (SSCB)
Dil: Rusça, Almanca
Çekim Yeri: Dnieper River, Kanev, Ukraine
Nam-ı Diğer: Ivan's Childhood / My Name Is Ivan
IMDb Rating: 8.1
2 Ödül

l-ivanovo-detstvo-13f44.jpg

*8 kişiyiz. Hiçbirimiz 19 yaşından büyük değil. Bir saat içinde kurşuna dizileceğiz. İntikamımızı alın!*

Filmi şimdi bitirdim, öncelikle filmin her anından çok etkilendiğimi belirtmek istiyorum.
Konusu ve oyunculukları çok iyiydi ama beni en çok etkileyen görselliği oldu.
Her sahne, duvara asılacak bir tablo gibiydi.

Ivan'ın savaş öncesi mutlu çocukluğu ve savaş sırasındaki öfkeli ve hırslı karakteri etkileyici bir kurguyla bize gösterildi.
Filmdeki ağaçlar, güneşin yansımaları, ışık ve gölgeler, müzik kısacası her yönüyle mükemmel bir filmdi.
Tarkovsky'nin ilk uzun metrajlı filmi olmasına rağmen diğer filmlerinin gölgesinde kalmamış.

Filmi izlerken pek çok film aklıma geldi.
Nehiri geçtikleri sahnelerde Ağlayan Çayır, Sevmek Zamanı ve Dönüş;
güneş ışıklarının kullanımında ve yağmurda Rashomon,
çanın ve ikonların olduğu sahnede Andrei Rublev ve ayna kullanımında ise Sarhoş Melek'i hatırlamaktan mutluluk duydum.

İvan'ın Çocukluğu'nu çok iyi savaş karşıtı film olmakla birlikte muazzam görselliğiyle unutulmaz filmlerden biri olarak hatırlayacağım.
-Fügen Atasoy (Sinema yazarı)

l-ivanovo-detstvo-u5qnn.jpg

Filmde iki dünya vardır. Biri İvan'ın hatıralarından oluşur, diğeri İvan'ın savaş karşısında takındığı kurban rolüdür.
Acılarıyla başa çıkma çabasındaki bir çocuğun hikayesidir.

Tarkovki'nin bu ilk filmi için Bergman şöyle der:
"Tam bir mucize, kendimi daha önceden hiç anahtarına ulaşamadığım bir kapının önünde buldum.
Her zaman açıp ötesine geçmek istediğim kapı...
Sonunda biri, nasıl söyleyeceğimi bilmediğim şeyleri ifade etmişti. Benim için Tarkovski en büyük film yapımcısıdır."

Savaşın içine girmeden savaşı anlatmanın yolunu kaç yönetmen çözebilirdi? Tarkovsky ilk uzun metrajlı filmiyle bunu başarmıştır.

"rar" şifresi agartan olan; 890 MB, siyah-beyaz 720p, orijinal dilde ve Türkçe altyazısı yanında olan filmi

bağlantısından indirebilirsiniz.

Sağlıklı izlemeler dilerim.