Insectopolis (GN) (2025)

DryKleon

Süper Üye
18 Eki 2020
3,865
14,936
large-2928527.jpg


Ödüllü karikatürist Peter Kuper, okuyucuları böceklerin 400 milyon yıllık tarihi ve onları inceleyen olağanüstü entomologların dünyasına götürüyor. Bu görsel olarak sürükleyici grafik kurgu dışı eser, karıncalar, ağustos böcekleri, arılar ve kelebeklerin, onların hikayelerini ve insanlığın onlarla olan bağını çağlar boyunca sergileyen bir kütüphane sergisini ziyaret ettiği bir dünyaya dalıyor. Kuper'in heyecan verici görsel şöleni, tarih ve bilimi, rengi ve tasarımı bir araya getirerek, yıldızlara göre yön bulan gübre böcekleri, avını avlayan şahin büyüklüğünde prehistorik yusufçuklar ve insanlık tarihinin seyrini değiştiren sivrisineklerin olağanüstü hikayelerini anlatıyor.
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,431
60,517
2025 Wainwright Resimli Kitap Ödülü'ne aday gösterildi

Library Journal'ın 2025'in En İyi Kitaplarından Biri

• Booklist Editörlerinin 2025'in En İyi Grafik Romanları Seçimi

• The Beat'in 2025'in En İyi Çizgi Romanlarından Biri

• Comics Grinder'ın 2025'in En İyi Grafik Romanlarından Biri

• The Comics Journal'ın 2025'in En İyi Çizgi Romanlarından Biri

Kuper ayrıca, E. O. Wilson ve Rachel Carson gibi tanınmış isimlerden, eklembacaklı zekasını belgeleyen Siyahi Amerikalı bilim insanı Charles Henry Turner ve entomolojinin annesi olarak kabul edilen 17. yüzyıl Alman bilim insanı Maria Sybilla Merian gibi daha az bilinen isimlere kadar öncü doğa bilimcileri aydınlatıyor.

Altıncı kitlesel yok oluş ve devam eden böcek kriziyle harekete geçen Kuper, okuyucuları unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor.

Yazar Hakkında

Peter Kuper, Eisner Ödülü kazanan Harabeler'i ve eleştirmenlerce beğenilen Alice Harikalar Diyarında, Karanlığın Kalbi ve Dönüşüm uyarlamalarını yazmıştır. Siyasi antoloji "World War 3 Illustrated"ı kurdu, Mad dergisinin "Spy vs. Spy" çizgi romanını yazdı ve çizdi, ayrıca Harvard Üniversitesi'nde grafik roman ve çizgi romanlara adanmış ilk dersi verdi.

Teşekkürler Üstat @DryKleon
 
Üst