Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"İNSANCIL : Sayın Kavukçu, bir yazında öyküye gönül verdiğinizi yazıyordunuz. Niçin öykü? Öyküyü sevdiren öykücüler kimlerdir? CEMİL KAVUKÇU : Öyküye, arayışın anlamlı duraklarından biri olması nedeniyle gönül verdim. Çünkü ben kendimi kovaladığım için öykü yazıyorum. Her öykümün bir köşesine sızıp belli belirsiz varlığımı sürdürürken hep aynı sorunun yanıtını arıyorum : Ben nasıl ben olacağım! Çizgi roman sarmalında bir çocukluk ve ilk gençlik. El yordamıyla yol arayışlarında yitip giden yıllar nedeniyle hem okuma disiplinimi geç edindim, hem de öyküyü geç tanıdım.
............
............
"Bilinenleri yinelemek olacak ama, maddi yaşamın üretimi ve bu üretimin yenilenmesinde belirleyici olan salt ekonomik öğe değildir. Üst yapının çeşitli bölümleri de bu akışta etkilidir. Sanat toplumsal bir öğedir. Duyan, düşünen, üreten insanlar yetiştirir. Öykünün toplumsal işlevi de budur; insanın duyarlı yanını hep canlı tutmak."