İngilizce Zagor ve Mister No

bi de zagor vardı

Yeni Üye
21 Şub 2024
34
50
Merhaba,

İngilizce ve renkli olarak Zagor ve Mister No okumak istiyorum fakat hiçbir yerde bir türlü bulamıyorum. Burada çok güzel renkli ve sıralı şekilde Türkçeleri mevcut. Emeğiniz için tekrar çok teşekkür ederim. Aynı kalitede İngilizcelerine ulaşma imkanım var mı?

Teşekkürler.

bi de zagor vardı

Yeni Üye
21 Şub 2024
34
50
Taranmış versiyonlarını bulamadım ama Zagor'un birkaç albümünü İngilizce olarak yayınlamış. Sitemizde ise @büyük beyaz tarafından paylaşılan bu macerası var.
Sağ olun. Maalesef ben de renkli ve sıralı hâlde olan İngilizcesini hiçbir yerde bulamadım. Olmaması garip geliyor, çevirilerin İngilizceden yapıldığını sanıyordum ama öyle değilmiş sanırım.

bi de zagor vardı

Yeni Üye
21 Şub 2024
34
50
Zagor ve Mister No, İtalyanların, Sergio Bonelli yayınevinin çıkardığı çizgi romanlar. Orijinallerini İtalyanca olarak bulabilirsiniz.
Evet, fumetti olduklarını biliyorum. Orijinal dilini değil, İngilizcesini arıyorum. Türkçe çevirilerin İngilizceden yapıldığını sanıyordum, ama öyle olsaydı denk gelirdim diye düşünüyorum. Sanırım doğrudan İtalyancadan çevrilmişler. Çeviri ve balonlama da İtalyancadan mı yapıldı acaba?

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,552
84,504
hiçbiryerde :)
Evet, fumetti olduklarını biliyorum. Orijinal dilini değil, İngilizcesini arıyorum. Türkçe çevirilerin İngilizceden yapıldığını sanıyordum, ama öyle olsaydı denk gelirdim diye düşünüyorum. Sanırım doğrudan İtalyancadan çevrilmişler. Çeviri ve balonlama da İtalyancadan mı yapıldı acaba?
Evet, İtalyancadan yapıldı tüm çeviriler.

bi de zagor vardı

Yeni Üye
21 Şub 2024
34
50
Evet, İtalyancadan yapıldı tüm çeviriler.
Bilmiyordum, bu vesileyle emeği geçen herkese tüm çizgi roman severler adına tekrar teşekkür ederim. Yabancı forumları da gezim ama özellikle fumetti konusunda buranın yanına bile yaklaşamıyor hiçbiri. Sanıyorum diğer ülkelerin Türkiye’de olduğu kadar farklı kültürdeki çizgi romanlara çok ilgisi yok. İngilizcesini de yabancı dilimi geliştirmek için arıyordum çünkü fumetti okumaktan çok keyif alıyorum. Sorun değil, böyle serileri Türkçe okumakta ayrı güzel. İyi ki varsınız.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,552
84,504
hiçbiryerde :)
Fumetti ekolü Türkiye, eski Yugoslavya ve Brezilya'da çok sevildi ve okundu en çok. Batı Avrupa'da Fransa-Belçika çizgi romanları ve Amerika'da malumunuz, süper kahramanlar çok okundu hep. İngilizce olarak basılan Zagor veya Mister No maceraları bir elin parmaklarını geçmez. En özet haliyle böyle biliyorum.

Berkman

Yeni Üye
18 May 2022
1
1
Epicenter Comics tarafından ABD'de yayınlanan 20 farklı Zagor macerasını ilk çıkan sayıdan itibaren satın almıştım ve tamamı bende var. Merak edenler için basım yılları ile tam liste:

1Terror from the Sea
2015​
OK
2The Red Sand
2016​
OK
3Voodoo Vendetta
2016​
OK
4Zagor vs. SuperMike
2017​
OK
51000 Faces of the Fear
2017​
OK
6The Lost World
2018​
OK
7The Origins
2018​
OK
8The Alien Saga
2019​
OK
9In the Jaws of Madness
2020​
OK
10American Odyssey
2020​
OK
11The Great Conspiracy
2021​
OK
12Shadow of the Vampire
2022​
OK
13The Lost Mine
2022​
OK
14Tex & Zagor - Bandera
2022​
OK
15Tex & Zagor: The Omens of War
2025​
OK
16Zagor: The Return of Cain
2023​
OK
17Zagor: The Scepter of Tin Hinan
2025​
OK
18Zagor: The Northwest Passage
2025​
OK
19Zagor: The Forest of Crossed Destinies
2025​
OK
20Zagor: Zombies in Darkwood
2025​
OK
Zagor dışında Tex, Mr. No gibi diğer yayınların listesi ve sitesinde satışı için:

Facebook: