İngilizce Grafik Romanlar

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,681
51,101



Sherlock Holmes Society T1 The Keelodge Case










Sherlock Holmes Society T2 Black are Their Souls











Sherlock Holmes Society T3 In Nomine Dei











Sherlock Holmes Society T4 Contamination


 

pam

Çeviri & Balonlama
27 Kas 2009
300
4,483
Çok güzel paylaşımlar. Teşekkür ederim.
Çoğunu indirdim okuyacağım.
Zaten sürekli yabancı comic sitelerinden edebiyat lezzeti barındıran ingilizce grafik romanlar indirip okuyorum. Tabletimde güzel bir arşivden oldu.
@balkan biyografi ve romanlardan adapte paylaşımların özellikle beni mutlu etti. Ellerine sağlık, devamını bekleriz......

Bazı okuduğum ve beğendiğim ingilizce graphic novellari ben de eklerim....
 

pam

Çeviri & Balonlama
27 Kas 2009
300
4,483



An Enemy of the People (Europe Comics 2022)


Henrik Ibsen'in hikayesinin grafik roman versiyonu. Okudum beğendim.
Tüm geçimini şifalı su ve kapcıca turizminden sağlayan küçük bir kasabada, aslında suların sağlığı tehdit edecek bir içerikte olduğunu ortaya çıkaran doktorun öyküsü. Suların zehirli çıkması nedeniyle para kaybedecek sermaye sahipleri, satılık gazeteci ve polikacılar, kişisel çıkarılını herşeyin üstünde tutar fırdöndü bireyler ve kolaylıla manipüle edilen kitleler...
Kutsal ''Demokrasi'' kavramı üzerine bir taşlama...
@balkan teşekkürler.....
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,681
51,101
Suların zehirli çıkması nedeniyle para kaybedecek sermaye sahipleri, satılık gazeteci ve polikacılar, kişisel çıkarılını herşeyin üstünde tutar fırdöndü bireyler ve kolaylıla manipüle edilen kitleler...

Çok güzel özetlediğiniz gibi kitap, kişisel çıkarlar ile toplum çıkarının çarpişmasının harika bir örneği. Okullarda ders kitabı olarak okutulmalı. İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkürler.
 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
282
1,881
Sayın @balkan hayranlığımı ifade edecek kelime bulamıyorum. Hepsi birbirinden güzel. Böylesi harikalıkları bizlerle bonkörce paylaşmanız muhteşem ötesi. Bir de duyarlı nezaketiniz ile empati dersi veriyorsunuz. İnce ruhunuz, paylaştığınız güzellikleri de aşan bir ışık oluyor karanlıklara. Sonsuz teşekkürler.
Şekerci dükkanına giren çocuk gibi nerdeyse hepsini indirdim. Okudukça, beğenilerimi şevkle yazacağım.
Lakota ve Anais Nin'i görünce kalp atışım hızlandı. Aida ile kendimi bir an Aspendos'ta Aida'yı izlediğim o unutulmaz gecede buldum. Okultizm, Şamanizm, Jules Verne ve Ibsen hayal kurdurdu.
Acaba Alexander David Neel'e dair bir şeyler ve Ibsen'in Peer Gynt'i de var mıdır bizlerle paylaşacağınız hazineler arasında?
Tibet'in gizemlerinin peşindeki Alexander David Neel ve Edvard Greg'e Peer Gynt Suitleri'ni yazdıracak kadar ilham çağlatan muhteşem Peer Gynt hayali ile isteğimi mazur görün. Bu kadar çeşitli güzellik paylaşınca,belki vardır diye sordum. Yoksa tüm paylaştıklarınız zaten harikalar diyarında düş gibi yolculuk bizlere.
Sonsuz teşekkürler. Sağ olun, var olun.
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,681
51,101
Sayın @balkan hayranlığımı ifade edecek kelime bulamıyorum. Hepsi birbirinden güzel. Böylesi harikalıkları bizlerle bonkörce paylaşmanız muhteşem ötesi. Bir de duyarlı nezaketiniz ile empati dersi veriyorsunuz. İnce ruhunuz, paylaştığınız güzellikleri de aşan bir ışık oluyor karanlıklara. Sonsuz teşekkürler.
Şekerci dükkanına giren çocuk gibi nerdeyse hepsini indirdim. Okudukça, beğenilerimi şevkle yazacağım.
Lakota ve Anais Nin'i görünce kalp atışım hızlandı. Aida ile kendimi bir an Aspendos'ta Aida'yı izlediğim o unutulmaz gecede buldum. Okultizm, Şamanizm, Jules Verne ve Ibsen hayal kurdurdu.
Acaba Alexander David Neel'e dair bir şeyler ve Ibsen'in Peer Gynt'i de var mıdır bizlerle paylaşacağınız hazineler arasında?
Tibet'in gizemlerinin peşindeki Alexander David Neel ve Edvard Greg'e Peer Gynt Suitleri'ni yazdıracak kadar ilham çağlatan muhteşem Peer Gynt hayali ile isteğimi mazur görün. Bu kadar çeşitli güzellik paylaşınca,belki vardır diye sordum. Yoksa tüm paylaştıklarınız zaten harikalar diyarında düş gibi yolculuk bizlere.
Sonsuz teşekkürler. Sağ olun, var olun.





Magic and Mystery in Tibet (Alexandra David-Néel)




Tibetan journey (Alexandra David-Néel)





Peer Gynt




İbsen - İki Oyun_ Brand-Peer Gynt-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları (2006)


Şahsınızda İlgi ve destekleriyle her zaman teşvik eden diyar dostlarına çok teşekkürler ...
 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
282
1,881
Kitapları arayıp, bulup, paylaşma nezaketiniz için çok teşekkürler.
Alexandra David Néel'in Tibet'in gizemleri izindeki hayatı çok ilgimi çektiği için kendisinin yazdıkları yanında onu hakkında yazılanları da topluyorum.
Ibsen ve Peer Gynt hayranlığımız ise Edward Grieg Peer Gynt Suitlerini ve Peer Gynt ruhunu çok sevdiği için, Pergünt soyadını alan katıksız romantik, sanat aşığı Zihni Pergünt'e yaklaşır seviyede.
Öyle ki Elbrus in the Evening resminde bile Peer Gynt'in kaşif, özgür ruhunu hissediyorum.
"Benim için asıl tehlike hiç bir şey olamamak değil, kendimden başka bir şey olmaktır." diyen Peer Gynt'in yaratımı için Ibsen'e ilham olan da 17. y.y.'da Gulbrand Vadisi'nde yaşamış Per Lauritsen.
"Öyle bir hikâye ki bizimkisi
Peer Gynt'e dar gelmiş dünya sanki.
Norveç'te anayurdunda
dağlarda trollerin sarayında
Fas çöllerinde bedeviler arasında
Mısır'da sfenkslerin ardında
kral olma tutkusuyla,
girmediği kılık, yapmadığı iş kalmasa da
vazgeçmemiş asla benliğinden ayrılmaya."
 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
282
1,881



Anais Nin - On the Sea of Lies



Sayın @balkan çok sevdiğim yazar Anais Nin'in yaratıcılığının derin sularına, var oluşunun cesur biricikliğine okuru bilinç akışıyla seyahat ettiren, bu özel eseri hayranlıkla okudum. 187 sayfayı aynı Anais'in flamenko ateşiyle yaşam ve yaratım ilhamının çağlaması gibi coşkuyla yaşadım.
Bu özel güzelliği bizlerle paylaştığınız için sonsuz teşekkürler.
 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
282
1,881



Renoir - Father and Son (2021)


Jean Renoir sinemasını ve Pierre Auguste Renoir resimlerini çok seven biri olarak, her sayfasını zevkle okudum. Sayın @balkan 'a bu özel eseri bizlerle buluşturduğu için gönülden teşekkürlerimi sunarken, beğendiğim bazı bölümleri paylaşmak istiyorum.
"An artist, under pain of oblivion, must have confidence in himself and listen only to his real master : Nature. " Pierre Auguste Renoir
"The art of cinema is about approaching the truth of man, not about telling increasingly more suprising stories." Jean Renoir


Ressam Renoir'ın, babasına çok saygı duysa da kendi yolunu çizme ve yürüdüğü yolda sesini bulma yolcuğunu; İzlenimcilik akımının adının nasıl konulduğu, ressamlar arası ilişkiler, toplumun tepkileri ile veren;
Yönetmen Renoir'ın babasına çok saygı ve hayranlık duysa, ona her zaman şefkatle yaklaşsa da bu büyük ismin altında ezilmeden kendi yolunu çizme serüvenini çok güzel anlatmış çizgi roman. Baba-oğul varoluş izleği yanında dönemin sosyal, kültürel olayları, savaş, sürgün ile bunların hayata ve sanata etkileri de anlatılmış.
Yukarda alıntıladığım iki söz, ressam ve yönetmen Renoirlar'ın rehberinin doğa ve insan doğası olduğunun kanıtı. Doğa ve insan doğasına dair en sevdiğim Jean Renoir filmini de bu vesileyle tüm uyumsuzlara, özgür ruhlara öneriyorum.
Boudu sauvé des eaux
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,681
51,101

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,681
51,101

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,407
8,506
Çizgi roman seven dostlar gibi, adları tanınmış, yabancı çizgi roman yayınevlerinin sitelerini, ‘’ acaba neler yayınlıyorlar ? ‘’ sorumla , zaman zaman gezdiğim oluyor. Bu gezintilerimden birinde, ‘’ The Curse – A Graphic Ballad ‘’ çizgi romanını ilk gördüğümde, önce kapak resmi, sonra da adındaki ‘’ A Graphic Ballad ‘’ tanımlamasıyla ilgimi çektiğini hatırlıyorum. Gerek Kafka eserlerinin, gerekse de ‘’ Noir ‘’ konulu çizgi romanların karanlık ‘’ hava ‘’sını seven biri olarak, bu ilgim doğaldı. Ama, özellikle kitabın tanıtımındaki şu cümle , doğrusu es geçilecek gibi değildi ; sanatçı, ‘’ 100.000'den fazla resim üretimi, bitmek bilmeyen manuel düzenlemeler ve tam olarak hayal ettiğim atmosferi yakalamak için takıntılı ince ayarlar sonucunda şekillendi ‘’ diye açıklama yapmıştı.

Bu düşüncelerle , Sn. @balkan ‘ın ‘’ The Curse ‘’ çizgi romanını indirdim. ( Sabırsızlıkla diyebilirim ! ) Sanatçı, Alexander Gabriel Zoderot’un bu kitap dışında, diğer çalışmalarını henüz görme imkanım olmadı. Özellikle , portre çizimlerinin yoğun olduğu kareler, gerçekten de ‘’ balad ‘’ kelimesini çağrıştıran ‘’ lirizm ‘’i yaşattı bana. ( Bir an gözlerimin önünde, yine büyük emeklerle Haldun Sevel ustamızın yarattığı ‘’ Ustura Kemal maceralarının birbirinden güzel portreleri canlandı ! ) Keşke Zoderot’un odaklandığı portre çalışmalarının yanında, ortam ( dış ya da iç mekan ) karelerini daha çok görme şansım olsaydı, diye düşündüm. Zira gördüğümüz, oldukça büyük emek harcanmış çizimler. Bir nevi, yoğun mürekkep kokusu hissettiren ‘’ gotik lirizm ‘’ söz konusu. Soyu yok olan, bir zamanlar yaşayanların bulunduğu topraklardaki kemik yığınlarının yarattığı ‘’ isyan ‘’ duygusu, başarıyla okura yansıtılmış.

Çok teşekkürler Sn. @balkan.

Not : Sn. @balkan ‘ın paylaştığı diğer eserlerden, özellikle ‘’ Paths Toward Utopia ‘’yı , diyarımızda ayrı başlık altında değerlendireceğim.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,407
8,506
Resim sanatına ilgim, doğal olarak farklı akımları incelememin yanında '' ekspresyonizm '' ( dışavurumculuk ) akımını da incelememe , fırsat buldukça ilgili '' usta işi '' örneklere , kitaplardan ya da net sitelerinden ayrı ayrı izlememe yol açtı. Eserleri ve de özellikle ilgili sanatçıların özelliklerine, yaşam öykülerine indikçe , çok farklı özellikler karşıma çıkmıştı. Ama, sanırım beni en çok etkileyen, tablolarının çoğu Naziler tarafından yakılarak yok edilen '' Ernst Ludwig Kirchner '' in , 58 yaşındaki halen intihar olup olmadığı tartışmalı ölümü olmuştu. Sanatçısının duygu dünyasını ilk elden izleyicisine aktaran bu tür resimler, Sn. @balkan 'ın diyarımızda sunduğu ‘’ Paths Toward Utopia ‘’ adlı kitapta yeniden karşıma çıktı.

Tüm kareler, adeta birer '' ex-libris '' resmi , ya da '' ahşap baskı gravürleri '' tadında !! Bir nevi '' naif resim '' türünde , birer birer karşıma çıkan sayfalardaki resimler, Milstein'ın yoğun duygular içeren kelimeleri yadsınamaz olsa da, henüz konuya girmeme engel olmuş durumda ! '' Ütopya '' ya uzanan, eşitlikçi toplumun örgütlenmesi konusuna takılmak üzerine bitmek bilmez olarak kafa yormak yerine, adeta her biri şiir havasındaki resimleri izlemek, bence çok daha yerinde olacak gibi !!

Espri bir tarafa, Eric Ruin'in , yıllar öncesinin '' ekspresyonizm '' ruhunu bana yeniden yaşatmasına neden olan Sn. @balkan 'a her zaman olduğu gibi teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Son düzenleme:

cembaba

Yeni Üye
8 Nis 2024
9
13



The Fifth Gospel v1 The Hand of Fatima (2008)








The Fifth Gospel v2 Cerberus Lair (2009)








The Fifth Gospel v3 Herodium (2013)








The Fifth Gospel v4 Revelation (2014)


Maalesef bir türlü bu medıafıre dan ındıremıyorum.
 

cembaba

Yeni Üye
8 Nis 2024
9
13



Renoir - Father and Son (2021)


Bütün paylaşımlarınız çok güzeller. Çok teşekkürler. Fakat ben maalesef bu medıafıre dan nedense hıç bırını ındıremıyorum. Arada kumar sıtelerı falan çıkıyorlar? Acaba nasıl ındırebılırım? Lutfen yardım.
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,681
51,101
Bütün paylaşımlarınız çok güzeller. Çok teşekkürler. Fakat ben maalesef bu medıafıre dan nedense hıç bırını ındıremıyorum. Arada kumar sıtelerı falan çıkıyorlar? Acaba nasıl ındırebılırım? Lutfen yardım.

O linkler ölmüş. Maalesef arşivimden silmek zorunda kaldığım dosyalar. Benim yenilemem mümkün değil. Dilerim arşivinde olan üyeler paylaşır ve Sizde okuma imkanına kavuşursunuz.
 

CYLO

Yeni Üye
8 Haz 2025
68
459
Sevgili Balkan, bu müthiş eserleri sildiğinize göre sizde daha mükemmel literatür var demektir. Bizleri mahrum bırakmamanız dileğiyle.
Sevgiler, selamlar...
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,681
51,101
Sevgili Balkan, bu müthiş eserleri sildiğinize göre sizde daha mükemmel literatür var demektir. Bizleri mahrum bırakmamanız dileğiyle.
Sevgiler, selamlar...

Üstat, Herkese hitap etmeye çalışacak şekilde paylaşım yapmaya çalışıyorum. Yönetimin göz yumması ve üyelerin karşı çıkmamasıyla 2 yıl gibi bir sürede 5-6,000 eser paylaştım. Bir o kadarda eseri paylaşmaya değer ya da uygun bulmadığım için sildim. Birkaç tigabayt olan bu kadar eseri mediafire veya diğer sitelerde veya harici disklerde saklamam mali yönden beni zorladığından istemesemde silmek zorunda kalıyorum. Çünkü yeni eserlere yer açmak istiyorum. Diğer paylaşımcılara da firsat vermek ve üyeleri bıktırmamak için paylaşımlarımı azaltmam gerekir diye düşünüyorum. Bundan sonrada herhangi bir sorun olmadıkça ve fırsat buldukça paylaşmaya devam edeceğim. Beğeni ve destekler için çok teşekkürler.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,407
8,506
Sn. @balkan 'ın 2023 yılında diyarımızda, yine '' İngilizce Grafik Romanlar '' başlığı altında sunduğu '' Kafkaesque '' çizgi romanında, sanatçısı Peter Kuper'in çizgilerini çok beğendiğimi hatırlıyorum. Önce çizgi romanı İngilizce ve digital olarak okumuş, sonra da çok beğendiğim için, kitabı Türkçe olarak da sipariş etmiştim. Kafka'nın 14 öyküsünü uyarlayan sanatçının çizimleri , tam da anlatılanların '' ruhuna uygun '' , ancak modern tarzda, oldukça etkileyiciydi. Sanki olaylar günümüzde geçiyordu !! Daha sonra, netten Peter Kuper için yaptığım araştırmalarda, sanatçının çizdiği diğer eserlerin içinde '' Jungle '' isimli çizgi roman da dikkatimi çekti. Bir çok çizgi roman sever okurun yakından tanıdığı Classic Illustrated serisi dahilinde yayınlanan '' Jungle '' isimli çizgi roman ile, yazar Upton Sinclair'in 400 sayfayı aşan romanını tanıdım. Kuper, bu kez renklendirilmiş karelerle, çok sayfalı, hacimli romanı , 50 sayfanın altında uyarlayarak yine etkili bir eser ortaya çıkarmıştı. ( Romanla ilgili yapılan tanıtımlardan , o zamanlar toplum üzerindeki bu etkinin oldukça fazla olduğunu, romanın yayınlanması sonrası, yürürlükte olan İlaç yasasının değiştirilmesine yol açtığından anlıyoruz !! Anlatımlarda yoğun sosyalist temalar bulunuyor. ) Litvanyalı göçmen bir ailenin et işleme tesisindeki , hiç de hijyenik olmayan , olumsuz şartlardaki dramatik yaşamı ile önemli bir '' sistem '' eleştirisi, bu kez grafik yapıyla anlatılıyordu. Kuper'in çizgi romanı, göçmenler konulu çizimler denilince, aklıma gelen üçüncü eser olmuştu. ( '' Suriyeli Göçmenler '' konulu Olivier Kugler'in ''Escaping Wars and Waves '' isimli çizgi romanı ve de ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Fransa'da Calais yakınlarındaki mülteci kampına, Steve Jobs'u çizdiği sokak resmi, bu konuda, ilk anda gözümün önüne gelen diğer başlıca eserler . )

Sn. @balkan 'ın diyarımızda yeni paylaştığı '' Jungle '' çizgi romanı, bu kez adını ilk kez duyduğum '' Kristina Gehrmann '' adlı sanatçıdan . Gehrmann , romana bir hayli sadık kalarak, manga benzeri, çok sayfalı anlatımla , yine etkili bir eser ortaya çıkarmış. Özellikle , bölüm başlıklarını oluşturan, nostaljik ortam çizimleri ile zamanın eşya kataloglarından fırlamışçasına yer alan resimler, okuru 20. yy. başlarına götürüyor. Zaten Gehrmann'ın bu çalışmasını , çok etkileyici senaryonun desteği gibi, büyük bir avantajla yaptığı hemen görülüyor.

Nitekim, çizgi romanın uyarlandığı romanın yazarı Upton Sİnclair , eseri için şöyle demiş ;
'' Bu eserimle halkın kalbini hedef aldım, yanlışlıkla midesine isabet ettirdim !! ''

Yine önemli bir çizgi romanı bizlerle paylaştığınız için teşekkürler Sn. @balkan .
 
Son düzenleme:
Üst